reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dziewczyny czy macie kartę ciąży ? Chodzi mi o książeczkę ciąży dostaliście do ręki ? Przy mojej pierwszej ciąży mam w domu 6 latka, to w 2015 r miałam książeczkę ciąży... Dzisiaj lekarz mi mówi że wszystko jest w komputerze a książeczki to kobiety tylko gubią.... tak mnie tym zdziwił...ale miałam też szereg innych pytań i zapomniałam już wrócić do tego tematu książeczki...
Tak

reklama
Dziewczyny czy macie kartę ciąży ? Chodzi mi o książeczkę ciąży dostaliście do ręki ? Przy mojej pierwszej ciąży mam w domu 6 latka, to w 2015 r miałam książeczkę ciąży... Dzisiaj lekarz mi mówi że wszystko jest w komputerze a książeczki to kobiety tylko gubią.... tak mnie tym zdziwił...ale miałam też szereg innych pytań i zapomniałam już wrócić do tego tematu książeczki...
Dostałam, chodzę do 2 i mam 2 😀. I lekarka kazała z tym zawsze i wszędzie chodzić. W poprzednich nie dostałam tak szybko a tu od razu po wizycie serduszkowej. Wydaje mi się że powinniśmy mieć papierowa wersję również, bo jeszcze nie działa system ogólnej informacji że jestem w ciąży. A teraz niech zdarzyłoby się tak że mam wypadek, nie ma ze mną kontaktu, to po rzeczach wiedzą że jestem w ciąży i inne postępowanie. Po drugie rzadko ale zdarza mi się nie zapiąć pasów w jeździe po mieście i jak mam książeczkę to policjant ma jakieś podstawy odstąpić od mandatu a tak zonk 🙈

Powiedzcie co jeść? Co bym nie zjadła to czuję to cały dzień w ustach i jest mi nie dobrze. Nie umiem zjeść niczego żeby się dobrze poczuć nawet woda mi nie podchodzi.

Witam się i ja ;)
Test zrobiony 22 przed świętami, druga kreska bledsza, powtórzony w niedzielę, tu już szybko mocne dwie kreski wyszły :)
Termin z om 28 sierpień, ostatnia miesiączka 19 listopada, choć ostatnie cykle były dość nieregularne, raz 28 raz 34 dni.
Wizytę dopiero wyznaczyli mi na 25 stycznia, planuję iść prywatnie w okolicach 5/7 stycznia aby zobaczyć czy wszystko jest tam gdzie powinno ;)
Z objawów zdecydowanie mrowienie, tkliwość piersi, zmęczenie senność (co u mnie jest rzadkością).
W domu mam synka z 2019 roku, w pierwszej ciąży zero objawów, poród naturalny półtora tygodnia przed terminem :)
Dziś jeśli zdążę po pracy, planuje zrobić beta HCG, żeby wiedzieć na jakim poziomie jest teraz ;)
Miłego dnia życzę wszystkim

Też tak miałam w pierwszej ciąży, ale niestety w każdej kolejnej był już większy, do tego cc i krótkie odstępy między nimi chyba już nieodwracalnie zmieniły mój brzuch.

Dziewczyny, wrócę do tematu wątku prywatnego. Wydaje mi się, że powoli mamy już komplet, wiec może warto rozważyć jego założenie w niedalekiej przyszłości? Za niecałe 2 tygodnie będę robiła badania, poznam płeć, ale nie chciałabym pisać o wynikach w miejscu, do którego każdy ma dostęp.
Jeszcze ciagle dochodzą tu dziewczyny, ja jestem za tym by poczekać z 2-3 tygodnie

reklama
Do góry