reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Ja nie biorę ale ginka mówiła że duphaston AM wiele działań między innymi zmniejszanie Skórczu jeśli wystepuja
To pewnie to u mnie chodzi.... kurcze wcześnie na takie pobudzone skurcze.... No nic 21.01. kolejne USG...tylko spokój może nas uratować od tych "naszych różnych" myśli... piszecie o tym że Wam zimno... Mi jak bardzo marzną stopy i ręce... I dogrzać nie mogę..dziś po całym dniu czekania na wizytę emocje schodzą i bardzo boli mnie głowa.tK naprawdę pierwszy raz taki mocny ból podczas ciąży.

reklama
Jestem po wizycie. Byłam bardzo zestresowana. Aż nie poznawałam siebie... Dziś wypada 5+6d i narazie widać tylko ciałko żółte i zaczyna pojawiać się delikatnie zarodek. Czy to nie późno? Mam zrobić betę... Dopiero po przyjściu do domu zaczęłam analizować wizytę. Nawet nie zapytałam czy te parametry są w porządku 😔 dl. Ciałka ok 4mm

Dziewczyny czy macie kartę ciąży ? Chodzi mi o książeczkę ciąży dostaliście do ręki ? Przy mojej pierwszej ciąży mam w domu 6 latka, to w 2015 r miałam książeczkę ciąży... Dzisiaj lekarz mi mówi że wszystko jest w komputerze a książeczki to kobiety tylko gubią.... tak mnie tym zdziwił...ale miałam też szereg innych pytań i zapomniałam już wrócić do tego tematu książeczki...

Jestem po wizycie. Byłam bardzo zestresowana. Aż nie poznawałam siebie... Dziś wypada 5+6d i narazie widać tylko ciałko żółte i zaczyna pojawiać się delikatnie zarodek. Czy to nie późno? Mam zrobić betę... Dopiero po przyjściu do domu zaczęłam analizować wizytę. Nawet nie zapytałam czy te parametry są w porządku 😔 dl. Ciałka ok 4mm
Dobrze że masz wizytę już za sobą. Wszystko będzie dobrze. Każda ciąża rozwija się inaczej. Rozumiem Twoje obawy doskonale 💪👍

Dziewczyny czy macie kartę ciąży ? Chodzi mi o książeczkę ciąży dostaliście do ręki ? Przy mojej pierwszej ciąży mam w domu 6 latka, to w 2015 r miałam książeczkę ciąży... Dzisiaj lekarz mi mówi że wszystko jest w komputerze a książeczki to kobiety tylko gubią.... tak mnie tym zdziwił...ale miałam też szereg innych pytań i zapomniałam już wrócić do tego tematu książeczki...
Tak, ja mam kartę ciąży, ale faktycznie wszystkie dane i informacje też wpisywala położna oraz lekarz do komputera.

Karte ciąży musisz mieć zawsze przy sobie, gdyby coś ci się stało to w szpitalu, albo w karetce muszą wiedzieć, że jesteś w ciąży, żeby dobrać odpowiednie leczenie.

lekarz na pewno da Ci na następnej wizycie kartę ciąży jak będzie widział bicie serca.

U mnie wychodzi z OM 5+4 ale w rzeczywistości jest młodsza, bo wiem ze mialam pozniej owulację ( sa tylko dwie opcje kiedy moglam zajsc w ciaze a bylo to juz po przewidywanej owulacji z kalendarzyka [emoji23]).
Super ze nie jestem sama :D
U mnie coś około 25 sierpnia się zapowiada; tez miałam owulacje później na pewno, bo mam dłuższe cykle 😌

reklama
Do góry