reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Hey dziewczyny witam się z wami [emoji3526] może uda mi się zostać sierpniowa mamą 2022. [emoji123][emoji110]
Mam na imię Magdalena i mam 33 lata. Staramy się dość długo, bo prawie 4 lata. W międzyczasie 2 poronione ciąże i nieudane ivf. Po ostatnim, nieudanym transferze w listopadzie nie mieliśmy już funduszy na następną procedurę. Planowaliśmy kredyt, ale potrzebowaliśmy odpoczynku.
W listopadzie zaszczepiłam się przeciwko covid, miałam mieć na początku grudnia 2 dawkę, ale spóźniał mi się okres i, żeby mieć pewność, że nie zaszczepie się w ewentualnej ciąży, zrobiłam test (byłam wręcz pewna, że będzie negatywny). No i pozytyw!!! A jeszcze 2 tygodnie wcześniej lekarz mi mówił, że w naszym przypadku ciąża naturalna nie wchodzi w grę.
Betę sprawdzałam i była w 27 DC 664, progesteron 28,5. Jako że przeszłam diagnostykę poronień nawykowych musiałam od początku wdrożyć leki: accofil, heparynę i progesteron. Mam również nietolerancję glukozy, więc diabetolog stwierdził już cukrzycę ciążowa i kłuje się codziennie glukometrem.
W poniedziałek byłam u lekarza i na ten etap jest wszytko w porządku. Jest pęcherzyk żółtkowy wyglądający jak pierścionek, jeszcze nie było serduszka, za wcześnie przyszłam. Ale mój lekarz założył już kartę ciąży i zrobił badania.
Następna wizytę mam dopiero za 4 tygodnie. [emoji28]
Staram się być dobrej myśli i się nie denerwować.
Oprócz aniołków nie mamy dzieci.
Tak długo zajmowałam się tematem zajścia w ciążę, że nie mam kompletnie pojęcia o ciąży, dzieciach, wyprawce i tym wszystkim [emoji85][emoji85][emoji85] nie ukrywam, że trochę mnie to przeraża, ale mam nadzieję że będziemy tutaj na wątku wspierać się dobrymi radami [emoji123] i mam nadzieję, że zostanę z wami do szczęśliwego zakończenia [emoji3590]
Dzisiaj 5+6 [emoji3]
Zobacz załącznik 1349943
Witam!!! :)

Mam takie dziwne uczucie kucia w brzuchu przy kichaniu albo mocniejszym kaszlnięciu. To na prawdę dziwne uczucie aż boje się kichać….czy ktoś się z czymś takim spotkał?

Mnie od paru dni tak wlasnie boli brzuch .Wczesniej tylko mnie kłuło co jakis czas ,a teraz za kazdym razem jak wykonuje jakis ruch,gdzie naprezaja sie miesnie brzucha .Czasem jak spie na brzuchu lub sie przewracam na drugi bok,tez mnie boli.
Szczerze mowiac to pierwsza ciaza,gdzie mam tak dużo objawow.
Piersi mnie bardzo bolą ,po kazdym posilku czuje straszne mdłości. Poza tym jak patrze na poruszajace sie rzeczy - od razu dostaje zawrotow glowy 🤯

Wiesz co, ja jak miałam z 5 lat to jak któraś z przyjaciółek się skaleczyła dotykało się do rany innej i robiło „siostrzany pakt”. Dziecięca głupota ale po takiej akcji przeciwciała by już mogły być…
Właśnie o tym myślałam, może nie pakt, ale nawet rana, dzieciaki wpadają na różne pomysły i nawet rodzice często nie wiedza

Mnie od paru dni tak wlasnie boli brzuch .Wczesniej tylko mnie kłuło co jakis czas ,a teraz za kazdym razem jak wykonuje jakis ruch,gdzie naprezaja sie miesnie brzucha .Czasem jak spie na brzuchu lub sie przewracam na drugi bok,tez mnie boli.
Piersi mnie bardzo bolą ,po kazdym posilku czuje straszne mdłości. Poza tym jak patrze na poruszajace sie rzeczy - od razu dostaje zawrotow glowy 🤯
Z tymi poruszającymi rzeczami może coś być bo ostatnio mam problem w samochodzie. Nie mogę się skupić, zaczyna boleć głowa i mnie mdli

Ja nie mogę forum czytać bo w głowie mi się kręci od przewijania strony.

Wesołych świąt babeczki już z samego rana bo potem może nie być czasu.

reklama
Do góry