reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Witam wszystkie sierpniowe mamy, czy któraś z Pań tych które mają termin na koniec sierpnia nie czuje jeszcze ruchów? Na usg byłam jak było dokładnie 19+0 i dowiedziałam się że już na dniach powinnam czuć, minęło 10 dni od wizyty i nic się nie zmienia.. bardzo się niepokoje, dodatkowo żadnych innych objawów ciążowych. 😟

reklama
Witam wszystkie sierpniowe mamy, czy któraś z Pań tych które mają termin na koniec sierpnia nie czuje jeszcze ruchów? Na usg byłam jak było dokładnie 19+0 i dowiedziałam się że już na dniach powinnam czuć, minęło 10 dni od wizyty i nic się nie zmienia.. bardzo się niepokoje, dodatkowo żadnych innych objawów ciążowych. 😟
Z ruchami dziecka różnie bywa :) ja po kilku bardzo aktywnych dniach Synka miałam praktycznie dzień i nocn przerwy, odezwał się dopiero dzisiaj kolo 14 i dopiero odetchnęłam z ulgą.. u mnie dzisiaj 22+4
a gdzie masz położone łożysko? Jesteś już po połówkowych?

Z ruchami dziecka różnie bywa :) ja po kilku bardzo aktywnych dniach Synka miałam praktycznie dzień i nocn przerwy, odezwał się dopiero dzisiaj kolo 14 i dopiero odetchnęłam z ulgą.. u mnie dzisiaj 22+4
a gdzie masz położone łożysko? Jesteś już po połówkowych?
Nie, połówkowe dopiero w środę, mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze. Łożysko na przedniej ścianie - wiem ze może tłumić ruchy dziecka.

Nie, połówkowe dopiero w środę, mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze. Łożysko na przedniej ścianie - wiem ze może tłumić ruchy dziecka.
Na pewno wszystko jest dobrze, a właśnie winowajcą jest łożysko na przedniej ścianie :)
Jak masz ochotę dołączyć do wątku zamkniętego to napisz do @Oliqa
Cały czas dochodzą nowe dziewczyny, tam się dzieje więcej :)

Witam wszystkie przyszłe mamusie sierpniowe, mam nadzieję że u Was wszystko w porządku:) , u mnie dziś 23 tydzień ciąży, termin na 12 sierpnia, od I badań prenatalnych wiem ze to chłopak:) miałam ogromny stres, amniopunkcja w 16 tygodniu, duże ryzyko ZD 1:7 , na szczęście wynik : kariotyp prawidłowy męski, więc teraz tylko się modlę by synek dalej rozwijal się prawidłowo, już nie mogę się doczekać kiedy go przytulę, mam 44 lata i różnica pomiędzy rodzeństwem będzie 23 lata! Trzymajcie kciuki ❤
No to rodzimy razem kochana ;)
U mnie kolejna ksiezniczka aczkolwiek mam pewne “zastrzezenia” co do USG :) haha
A tak naprawde to szybko zaszlam w kolejna ciaze i jedyne czego sobie zycze to porod bez komplikacji,bo pierwszej mlodosci nie jestem i zdrowy beybiś 💕
E1A09FC2-5936-4D91-98A6-647B99F7B377.jpeg

reklama
Na pewno wszystko jest dobrze, a właśnie winowajcą jest łożysko na przedniej ścianie :)
Jak masz ochotę dołączyć do wątku zamkniętego to napisz do @Oliqa
Cały czas dochodzą nowe dziewczyny, tam się dzieje więcej :)
A jak wyglądają te ruchy które można wyczuć rączka? Położyłam dziś rękę po boku i w jednym miejscu i przez okres 30 minut nieregularnie czułam tak jakby pulsowanie..

Do góry