No to jeszcze kilka dni trzeba poczekać.. wszystkim Nam potrzeba duuuużo cierpliwościPóki co nie mam , ale może 4 lutego będę wiedzieć więcej bo mówił , że zrobi pomiar. Teraz na drugiej wizycie tylko bijące serduszko usłyszeliśmy i widzieliśmy , nie podali nawet uderzeń serca na żadnym z dwóch usg. Na pierwszym usg miałam tylko rozmiar crl i tydzień ciąży.
reklama
M
madziejkaa359
Gość
Tez mam takie ciągnięcia, ale chyba bardziej po obu stronach. Wszystko rosnie, to nie jest nic niepokojącegoDziewczyny czy Was też tak ciagnie w podbrzuszu po jednej stronie, jakby koło jajnika.. Dziś u mnie 10 tydzień..
Odwrotnie, im młodsza ciaza tym bardziej precyzyjny jest termin z usg, później te różnice między om a tym co wyjdzie z obrazu mogą wynosić nawet do kilkunastu dni.Haha no wypadałoby nie wiem jak tam u Ciebie jest, ale u mnie pod wiekiem ciąży z usg, przy zamierzonym CRL pod spodem jest przewidywana data potodu po pierwszym usg był 19.08 teraz właśnie 25.08. Doktorek powiedział, ze na tym etapie takie rozbieżności są normalne. Czym starsza ciąża, tym data porodu dokladniejsza
M
madziejkaa359
Gość
Dzien dobry, ja już na nogach od 6. dzisiaj mam zamiar troche poleniuchować i spędzić czas z mężem bo jutro wychodzi na dwa dni do pracy. W ogóle zauważyłam że w ciąży jakoś bardziej mi tęskno ze nie ma go ze mną, chociaż reszta domowników jest.
Pytanie do dziewczyn które mają starsze dzieci 2+, jakie macie łóżeczka? Nasze kupione w Agacie się rozwalilo, odpadły dwie nóżki i szukam czegoś fajnego [emoji3166]
Pytanie do dziewczyn które mają starsze dzieci 2+, jakie macie łóżeczka? Nasze kupione w Agacie się rozwalilo, odpadły dwie nóżki i szukam czegoś fajnego [emoji3166]
Kleopatra91
Aktywna w BB
Cześć dziewczyny, czy któraś zauważyła takie stwardnienie tuż nad wzgórkiem łonowym zdarzające się rano? Dodam, że mam tak tylko w pozycji na wznak. Czuję to jak się obudzę. Jak sie przekręcę na bok to już tego nie ma.
Margerita91
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny
Kurcze no właśnie mnie też boli podbrzusze i to często gdy położę się na jeden bok, czuję że zaczyna mnie tam wiercić i po zmianie strony jest ok. Ja mam tyłozgięcie i aby się uspokoić wmawiam sobie że to się prostuje i stad dyskomfort. Oczywiście na wizycie porozmawiam o tych wierceniach oj długa lista pytań mi się zrobiła przez miesiac. Jeszcze tylko 2 dni
Czemu my kobitki musimy tak to sobie w głowach analizować? - boli to pewnie coś jest nie tak, przestało boleć -o nie pewnie coś jest nie tak korba tylko spokój nas może uratować
Miłej niedzieli
Kurcze no właśnie mnie też boli podbrzusze i to często gdy położę się na jeden bok, czuję że zaczyna mnie tam wiercić i po zmianie strony jest ok. Ja mam tyłozgięcie i aby się uspokoić wmawiam sobie że to się prostuje i stad dyskomfort. Oczywiście na wizycie porozmawiam o tych wierceniach oj długa lista pytań mi się zrobiła przez miesiac. Jeszcze tylko 2 dni
Czemu my kobitki musimy tak to sobie w głowach analizować? - boli to pewnie coś jest nie tak, przestało boleć -o nie pewnie coś jest nie tak korba tylko spokój nas może uratować
Miłej niedzieli
Kasik.K
Fanka BB :)
Hej, my też wcześnie wstajemy ale nie aż tak [emoji6] dziś 6.50 niestety moje córki nie należą do śpiochów. Moja 2,5 latka śpi teraz w łóżeczku 140/70 ale właśnie myślimy o tym by kupić jej nowe łóżko i przenieść do pokoju starszej córci. Śpi jeszcze z nami w sypialni, już raz próbowaliśmy przenieść ją do swojego pokoju niestety próba się nie udała, budziła się w nocy i z powrotem wylądowała u nas w sypialni. Pobudki nadal jej się zdarzają i wolę żeby była blisko wtedy ją słyszę. Jednak nadszedł czas podjąć kolejną próbę może z siostrą będzie jej raźniej i będzie spała taką mam nadzieję. Na razie wpadło mi w oko łóżeczko 160/80 taki popularny teraz wzór domek, na pewno musi mieć barierkę zabezpieczającą.Dzien dobry, ja już na nogach od 6. dzisiaj mam zamiar troche poleniuchować i spędzić czas z mężem bo jutro wychodzi na dwa dni do pracy. W ogóle zauważyłam że w ciąży jakoś bardziej mi tęskno ze nie ma go ze mną, chociaż reszta domowników jest.
Ostatnio mniej się udzielałam, jak już wiem skąd pochodzi plamienie i że nie zagraża ciąży to pozwoliłam sobie na więcej ruchu, mniej leżenia i zaczęłam nadrabiać zaległości w sprzątaniu domu. Poza tym czuję się całkiem dobrze, najgorsze są wieczory dokuczają mi wtedy mdłości i wzdęcia, brzuch jest tak wypchany mam wrażenie jakbym miała w środku napompowany balon [emoji1787] no i mam problemy ze snem, o dniu to nie wspomnę nawet nie ma szans na drzemkę a w nocy często się budzę mam taki płytki sen przez co już rano czuję się zmęczona.
M
madziejkaa359
Gość
Nasza tez spi jeszcze z nami wlasnie w takim łóżeczku 140/70 na razie przenosić jej nie będziemy bo u nas pole manewru w domu jest ograniczone a poza tym możliwe że będziemy szukać czegoś większego i może pod koniec roku jak wszystko dobrze pójdzie i znajdziemy znajdziemy fajnego to ogarniemy przeprowadzkę. No ale lozeczko koniecznie musimy kupić bo boje się że to całkiem się rozwaliHej, my też wcześnie wstajemy ale nie aż tak [emoji6] dziś 6.50 niestety moje córki nie należą do śpiochów. Moja 2,5 latka śpi teraz w łóżeczku 140/70 ale właśnie myślimy o tym by kupić jej nowe łóżko i przenieść do pokoju starszej córci. Śpi jeszcze z nami w sypialni, już raz próbowaliśmy przenieść ją do swojego pokoju niestety próba się nie udała, budziła się w nocy i z powrotem wylądowała u nas w sypialni. Pobudki nadal jej się zdarzają i wolę żeby była blisko wtedy ją słyszę. Jednak nadszedł czas podjąć kolejną próbę może z siostrą będzie jej raźniej i będzie spała taką mam nadzieję. Na razie wpadło mi w oko łóżeczko 160/80 taki popularny teraz wzór domek, na pewno musi mieć barierkę zabezpieczającą.
Ostatnio mniej się udzielałam, jak już wiem skąd pochodzi plamienie i że nie zagraża ciąży to pozwoliłam sobie na więcej ruchu, mniej leżenia i zaczęłam nadrabiać zaległości w sprzątaniu domu. Poza tym czuję się całkiem dobrze, najgorsze są wieczory dokuczają mi wtedy mdłości i wzdęcia, brzuch jest tak wypchany mam wrażenie jakbym miała w środku napompowany balon [emoji1787] no i mam problemy ze snem, o dniu to nie wspomnę nawet nie ma szans na drzemkę a w nocy często się budzę mam taki płytki sen przez co już rano czuję się zmęczona.
M
madziejkaa359
Gość
Ja juz mam limit emocji na dzisiaj wyczerpany... musiałam wyjechać autem - najpierw pies mało mi nie wleciał pod koła i mialam do wyboru albo wjechać w psa albo w nadjeżdżający samochód. Na szczęście zaczęłam hamować i pies odbił w bok, a później prasie pod samym domem zatrzymała mnie policja do kontroli. [emoji2356]
reklama
Dziewczyny napiszcie jeszcze raz proszę jaki detektor polecacie? Ja zastanawiam się nad kupnem za jakis tydzien bo jutro dopiero 9 tydzień zaczynam i wizytuje rano ale ja po dwóch poronieniach jestem w tak słabej kondycji że boję się a nawet jestem pewna że chodzilabym na USG najchętniej co tydzień wtedy nie potrzebowalabym detektora ale jak pomyśle że kolejna w połowie lutego. 3 tygodnie czekania to jest koszmar tak bardzo bym chciała żeby tym razem było dobrze.