ja z usg mam termin na 27 i zastanawiam się czy nie wpadnę na wrzesień, rodzenie kilka dni po terminie nie jest niczym dziwnymI ciekawe ile z nas z początku sierpnia będzie jednak w lipcu rodzić Pierwszego syna urodziłam 5 dni przed terminem.
reklama
Ellie2021
Fanka BB :)
Ja to bardzo nie lubię wymiotować, straszne to dla mnie... Ale nie ma opcji, żebym to jakoś wstrzymała, jak mnie ciągnie to po prostu wylatuje choćbym nie chciała... niestety, blokada psychiczna chyba u mnie nie działa Na szczęście dzisiaj już zdecydowanie lepiej u mnie z czego się cieszę, bo już się bałam po wczorajszym dniu, że wracają mi wymioty Ale to był jednak ten okrutny jogurtu mnie to samo, każda dolegliwość zastanawia czy to dobrze czy nie dobrze, a jak znika to tym bardziej się człowiek zastanawia ale musi być wszystko dobrze! Ja tak jak mówiłam, że nie mam mdłości i wymiotów tak ten tydzień był dość intensywny pod względem objawów. Mdłości rano, w południe, odbijanie, senność, wzdęcia, zawroty głowy - ja mam lęk jakiś przed wymiotami i czasami chciałam sobie ulżyć, a nawet nie byłam w stanie, jak wylądowałam nad toaletą to blokada psychiczna
Ja mam 12 dni różnicy, zobaczymy we wtorek na usg, jak będzie wyglądała data, na razie wg isg 27.08 ale tez miałam problemy z cyklami, owulacje w cyklu w którym zaszłam miałam gdzies w okolicy 30dcTak czytam te wasze terminy i że terminy z om i z usg są raczej blisko siebie A u mnie to różnica między om, a faktycznyn stanem bejbika wg USG to 2 tygodnie Ale u mnie to te cykle zawsze były w trzy światy, więc nawet nie jestem w stanie powiedzieć kiedy ja mogłam mieć owulacje
Ja tak mam odkąd pamiętam, u mnie wymioty to tylko naprawdę w takich sytuacjach ekstremalnych tzn. zatruć, kiedy faktycznie muszę to wyrzucić z siebie a teraz już choćbym chciała i biegnę do łazienki to odruch jest, ale nic więcej.Ja to bardzo nie lubię wymiotować, straszne to dla mnie... Ale nie ma opcji, żebym to jakoś wstrzymała, jak mnie ciągnie to po prostu wylatuje choćbym nie chciała... niestety, blokada psychiczna chyba u mnie nie działa
Ja mam na 29.08. Termin, więc mi też może wypaść wrzesieńja z usg mam termin na 27 i zastanawiam się czy nie wpadnę na wrzesień, rodzenie kilka dni po terminie nie jest niczym dziwnym
w ogóle moja senność wchodzi na nieznane mi poziomy wczoraj się bałam, że w nocy nie będę spać, bo po pracy miałam 3 godzinną drzemkę. Nic bardziej mylnego, poszłam spać o 11, spałam 10h, w południe zrobiłam sobie 2h drzemkę, o 17 zrobiłam sobie kolejną 2h drzemkę i już zastanawiam się, czy nie pójść spać
Ja wam zazdorszczę , że znacie termin porodu. Tak jak mówiłam , na wyspie trochę inaczej z ciąża i ze wszystkim. Ja wiem tyle , że rodzę w sierpniu [emoji28], może na późniejszych wizytach mówią dokładny / przybliżony termin. Byłam już na dwóch wizytach , ale według aplikacji mój termin to 18 sierpień. Obecnie jestem w 10 t+ 4 dni
Kochana te daty sa mocno orientacyjne . Bardzo zadko sie zdaża że dzieci sie rodza w ktorymkolwiek z tych terminow. Jak chodzilam w obu ciazach w PL do gina to zawsze liczyli wgl om. Pierwszy syn cala ciaze byl mniejszy o 6 dni urodzil sie przez wywołanie prawie 2 tygodnie po terminie. Mlodszy synek od okolo 12 tygodnia byl o okolo tydzien wiekszy i urodzil sie dokladnie w 39 tygodniu. Teraz maluszek jest o 6 dni mniejszy i tutaj w Holandii robia usg w 10 tygodniu i polozna wyznacza date porodu na jego podstawoe. Takze mam wyznaczony orientacyjnie na 21.08. Ale u mnie moze byc cukrzyca i bede naciskac na pilnowanie wagi bo nie chcialabym znowu przekroczyc 4 kg. Takze licz sobie wgl om i nie stresuj sie.
Mana_lena
Tak, tak zdaje sobie z tego sprawę , że termin jest orientacyjny. Natomiast jak rodzinka pyta mnie, kiedy rodzę to odp , że w sierpniu , a dokładnej daty / przybliżonej nie znam. Tak czy siak spodziewam się , że poród może być nawet o 2 tygodnie wcześniej lub później. Ja sama jestem wcześniakiem i moja siostra tez , ona tez urodziła swoje córki przed czasem. Co prawda my z siostra urodziliśmy się wcześniej nie o kilka dni , ale miesiąc i dwa. Ja w 7 miesiącu , a ona w 8. Także wszystko zależy od siły wyższej. No, ale i tak więcej informacji mają tylu dziewczyny niż Ja : ile uderzeń serduszka , rozmiar etc. Ja póki co mało informacji znam, ale grunt by dziecko rozwijało się zdrowoKochana te daty sa mocno orientacyjne . Bardzo zadko sie zdaża że dzieci sie rodza w ktorymkolwiek z tych terminow. Jak chodzilam w obu ciazach w PL do gina to zawsze liczyli wgl om. Pierwszy syn cala ciaze byl mniejszy o 6 dni urodzil sie przez wywołanie prawie 2 tygodnie po terminie. Mlodszy synek od okolo 12 tygodnia byl o okolo tydzien wiekszy i urodzil sie dokladnie w 39 tygodniu. Teraz maluszek jest o 6 dni mniejszy i tutaj w Holandii robia usg w 10 tygodniu i polozna wyznacza date porodu na jego podstawoe. Takze mam wyznaczony orientacyjnie na 21.08. Ale u mnie moze byc cukrzyca i bede naciskac na pilnowanie wagi bo nie chcialabym znowu przekroczyc 4 kg. Takze licz sobie wgl om i nie stresuj sie.
Haha no wypadałoby nie wiem jak tam u Ciebie jest, ale u mnie pod wiekiem ciąży z usg, przy zamierzonym CRL pod spodem jest przewidywana data potodu po pierwszym usg był 19.08 teraz właśnie 25.08. Doktorek powiedział, ze na tym etapie takie rozbieżności są normalne. Czym starsza ciąża, tym data porodu dokladniejszaCiekawe czy mi w ogóle podadzą termin porodu , ale czekam cierpliwie. Co kraj to obyczaj
reklama
Mana_lena
Póki co nie mam , ale może 4 lutego będę wiedzieć więcej bo mówił , że zrobi pomiar. Teraz na drugiej wizycie tylko bijące serduszko usłyszeliśmy i widzieliśmy , nie podali nawet uderzeń serca na żadnym z dwóch usg. Na pierwszym usg miałam tylko rozmiar crl i tydzień ciąży.Haha no wypadałoby nie wiem jak tam u Ciebie jest, ale u mnie pod wiekiem ciąży z usg, przy zamierzonym CRL pod spodem jest przewidywana data potodu po pierwszym usg był 19.08 teraz właśnie 25.08. Doktorek powiedział, ze na tym etapie takie rozbieżności są normalne. Czym starsza ciąża, tym data porodu dokladniejsza