Oj ja tez mam duzy brzuch i to tez moja pierwsza ciąża. Lekarka twierdzi,że taka moja uroda a efekt podbijaja ,,wypchane" od duphastonu jelita ( zwalnia perystaltyke ,więc sa gazy,wzdęcia...) rano najbardziej widac na dole- na wysokosci pęcherza taka piłeczkę i mniejsza na wysokosci pepka ale potem przez cały dzień brzuch rosnie i wieczorem- 5 miesiac albo i więcej....To aż taka różnica? Jak to możliwe? Myślałam, że jak już to max parę dni.
Tak, u mnie też już widać. Wieczorem to właśnie baaardzo jak dochodzą wzdęcia, a i rano je widać chyba. Bo nie wiem czy już powinnam mieć aż taki wystający brzuch Zwłaszcza, że to pierwsza ciąża, więc niby powinien pojawiać się później. Ale ja to nie mogę się już doczekać brzuszka
reklama
NattaliaKrk
Fanka BB :)
Będziemy miały prenatalne w ten sam dzień. Wtedy będę mieć 12+5 jeśli dobrze liczę. Wg om.Ja się umówiłam na prenatalne 12 lutego przez te 3 tygodnie to chyba nie wytrzymam z niecierpliwości Strasznie mi się dłuży ten pierwszy trymestr i wizyty, może to dlatego, ze żyje z ciągłą obawą żeby było wszystko w porządku
Ja robiłam u mojego gin, Pani z recepcji do mnie zadzwoniła, że lekarz sprawdził wyniki i wszystko prawidłowo.Czy te dodatkowe badania genetyczne sanco czy nifty pokazujecie, konsultujecie z waszym ginekologiem czy to tylko dla waszej informacji zostawiacie?
U mnie rano płaski taki jaki był. Za to wieczorem mam tak wzdęty jak balonik.U mnie dziś wg ostatniej miesiączki 12+2i czuję się bardzo dobrze dziś. Ostatnie 2 noce po tych bólach głowy były spokojne i długie. Nie budziłam się, nawet na siku
A prenatalne będę mieć za 2 dniczyli 12+4. I siedzę już i odliczam.
Dziewczyny czy wam też już widać brzuch??? To moja 1 ciąża więc myślałam że to spokojniej będzie postępować, a tu normalnie okrągła mała baryłkabędę musiała dziś ubrać luźną bluzkę bo wpadają znajomi a jeszcze nikt nic nie wie.
To zależy od wyniku. Jak będzie ok, to powiem mu, że jest ok. A jak będzie coś nie tak (nie biorę nawet takich myśli pod uwagę), to wtedy będę konsultowała z nim i z lekarzem od prenatalnego USG.Czy te dodatkowe badania genetyczne sanco czy nifty pokazujecie, konsultujecie z waszym ginekologiem czy to tylko dla waszej informacji zostawiacie?
Olivka3
Jak się rejestrowałem na usg prenatalne to pani poprosiła mnie o aktualny tydzień z usg 9+1 i wyliczyła, ze usg prenatalne będę miała 12+3, moja pani doktor mowila mi, żebym się trzymała tygodni z OM 9+4 Cieszę się, ze będę miała kompankę wirtualnąBędziemy miały prenatalne w ten sam dzień. Wtedy będę mieć 12+5 jeśli dobrze liczę. Wg om.
To taki "ostatni dzwonek". Ja jak umawiałam się w grudniu to miało być 12+5, ale różnica jest 3 dni wg USG więc będzie 13+1.Właśnie tego się obawiam, ze tak samo zmieni się troszke wiek ciąży, a będę miała prenatalne 13+5... niestety nie udało się przyspieszyć
NattaliaKrk
Nie mogę się już doczekać przeniosłam prenatalne bo najpierw miałam termin 5.02 ale mam ciążę wg USG trochę młodsza i przedzwonilam do nich czy to nie za wcześniej i mi zmienili termin. Może jakoś zleciJak się rejestrowałem na usg prenatalne to pani poprosiła mnie o aktualny tydzień z usg 9+1 i wyliczyła, ze usg prenatalne będę miała 12+3, moja pani doktor mowila mi, żebym się trzymała tygodni z OM 9+4 Cieszę się, ze będę miała kompankę wirtualną
ja będę w 12+6A w którym tygodniu ciąży będziecie jak macie prenatalne?
u mnie też już widać szczególnie na dole i w okolicach pępka najbardziej jest widoczny ranoJa robiłam u mojego gin, Pani z recepcji do mnie zadzwoniła, że lekarz sprawdził wyniki i wszystko prawidłowo.
U mnie rano płaski taki jaki był. Za to wieczorem mam tak wzdęty jak balonik.
reklama
Mój organizm jest dziwny właśnie, jak brałam 3 lata temu dawkę 25 przy tsh 3, 75 to w 1,5 miesiąca schudłam 15kg, ale to przez to, że nie mogłam nic jeść, bo miałam biegunki, a lekarz, że na początku tak będzie. Wyglądałam już jak śmierć ponoć [emoji23] a później spadło 5kg jeszcze, startowałam z wagą 90kg, więc to miało wpływ. A teraz od kilku dni nie miałam mdłości i nadrabiałam z jedzeniem, a waga leci w dół, na szczęście już bez biegunek itp.. Więc myślę, że to przez to..
Po tym leku waga spada? Ja zaczelam brac lewotyroksyny 50 mg w pazdzierniku ale w 4 tc zwiekszyla mi lekarka na 75 mg ( Tsh -3.45) w tym tygodniu bede znow miala badanie i mam nadzieje ze spadnie...