Lez kochana- wyjścia nie masz i staraj się myslec ,ze ten czas minie i będziesz się cieszyć i szpanować pięknym brzuszkiem. Ja tez średnio radze sobie z oszczędnym trybem życia ( leżałam i polegiwalam prawie 3 tygodnie) i teraz gdy wchłaniają się jeszcze slady po krwiakach łażę po domu trochę więcej ale nic nie robie i wychodzę na pół godziny spaceru . Czuje się trochę sflaczala ale to uczucie gdy doktor powidziala,ze lezenie pomogło i krwiaki się wchonely- bezcenne! Śpij, oglądaj telewizję, czytaj książki i gazety- dasz radę!Dziewczyny wiecie co, ja dzisiaj drugi dzień leżenia plackiem i moja psychika upadła strasznie. Jestem raczej typem człowieka pracoholika i ciężko mi strasznie w nowej sytuacji. Wiem, ze to robię dla maluszka, zwłaszcza, ze krwawienie i plamienia na chwile obecna ustały, ale te myśli nie dają mi spokoju. Z jednej strony strach, ze znowu się nie uda a z drugiej ta bezsilność. A to dopiero 9+0.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Fajnie zobaczyć zdjęcia waszych małych już człowieczków. Ja jeszcze nie mam umówionego prenatalnego za tydzień mam kolejna wizytę i wtedy jak wszystko będzie ok umówi mnie na prenatalne.
reklama
Julliette
Fanka BB :)
Dzień dobry Ledwo się dziś uwinęłam z zakupami, oczywiście od 10 godziny dla seniorów Na co i po co to komu
Szybka polecajka, jak ktoś jeszcze szuka czegoś do pielęgnacji ciała to od dzisiaj w biedronce można znaleźć olej ze słodkich migdałów, około 14zł, cena nie jest jakaś wybitna za 50ml, ale można sobie przetestować czy w ogóle się sprawdzi Sama jestem ciekawa bo wcześniej miałam z innej firmy, póki co pierwsze wrażenie na plus bo opakowanie z pompką
Szybka polecajka, jak ktoś jeszcze szuka czegoś do pielęgnacji ciała to od dzisiaj w biedronce można znaleźć olej ze słodkich migdałów, około 14zł, cena nie jest jakaś wybitna za 50ml, ale można sobie przetestować czy w ogóle się sprawdzi Sama jestem ciekawa bo wcześniej miałam z innej firmy, póki co pierwsze wrażenie na plus bo opakowanie z pompką
Załączniki
Jeszcze jedna noc i założę wątek na powalone sny, jakie mam w ciąży [emoji85] dzisiaj w snie bylam pingwinem na górze lodowej, leżałam sobie na śniegu i odpoczywałam, wiec zadzwoniłam do mamy i chwale się, że jakieś zwierzątko tryska wodą obok mnie. Po czym wpadłam w panikę, bo to wieloryb, zaraz wywróci lód na którym jestem, rzuciłam się biegiem w stronę lądu, ale cały lod po drodze został pokruszony przez wieloryba. I obudziłam się przerażona z krzykiem [emoji1787] jak opowiedziałam ten sen mężowi, to prawie umarł ze śmiechu.
wymiatasz z tymi snamiJeszcze jedna noc i założę wątek na powalone sny, jakie mam w ciąży [emoji85] dzisiaj w snie bylam pingwinem na górze lodowej, leżałam sobie na śniegu i odpoczywałam, wiec zadzwoniłam do mamy i chwale się, że jakieś zwierzątko tryska wodą obok mnie. Po czym wpadłam w panikę, bo to wieloryb, zaraz wywróci lód na którym jestem, rzuciłam się biegiem w stronę lądu, ale cały lod po drodze został pokruszony przez wieloryba. I obudziłam się przerażona z krzykiem [emoji1787] jak opowiedziałam ten sen mężowi, to prawie umarł ze śmiechu.
Kasienka.K87
Glowa do góry jeszcze trochę i będziesz miała więcej energi ja widzę po sobie tez wcześniej caly czas leżałam a teraz z dnia na dzień jest o wiele lepiej a zwłaszcza po wczorajszej wizycie.Dziewczyny wiecie co, ja dzisiaj drugi dzień leżenia plackiem i moja psychika upadła strasznie. Jestem raczej typem człowieka pracoholika i ciężko mi strasznie w nowej sytuacji. Wiem, ze to robię dla maluszka, zwłaszcza, ze krwawienie i plamienia na chwile obecna ustały, ale te myśli nie dają mi spokoju. Z jednej strony strach, ze znowu się nie uda a z drugiej ta bezsilność. A to dopiero 9+0.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Fajnie zobaczyć zdjęcia waszych małych już człowieczków. Ja jeszcze nie mam umówionego prenatalnego za tydzień mam kolejna wizytę i wtedy jak wszystko będzie ok umówi mnie na prenatalne.
Dasz rade
Kasienka.K87
Teczke tez juz znalazłam fajna i zamówiłam
Ja osobiście mam segregator od mamyginekolog, bardzo go lubię, ale na jego podstawie powiem, że bardzo polecam teczki/segregatory a5, które łatwo mieszczą się w większości torebek i spokojnie można mieć przy sobie wszystkoJa planuje zakupić segregator A5 taki zwykły i tam kompletować wszystkie badania a dodatkowo na kartę jakąś grubsza folię, puki co wszystko w teczce wymieszane ale puki mało to łatwo znaleźć [emoji6]
Kajojcia244
Aktywna w BB
Ja dzisiaj to prawie nic nie spałam, długo nie mogłam usnac, a potem czuwałam.
Chciałam się też pochwalić, że z nawilżaczem lepiej się śpi poza dzisiejsza nocą, ale to przez ból brzuszka, również migrena mi w nocy przeszła. Lepiej się oddycha w sypialni i już kataru nie mam oraz wysuszonych śluzuwek. Polecam
Ja jutro mam badania prenatalne. Czy ktoś też jutro idzie się badać
Chciałam się też pochwalić, że z nawilżaczem lepiej się śpi poza dzisiejsza nocą, ale to przez ból brzuszka, również migrena mi w nocy przeszła. Lepiej się oddycha w sypialni i już kataru nie mam oraz wysuszonych śluzuwek. Polecam
Ja jutro mam badania prenatalne. Czy ktoś też jutro idzie się badać
reklama
Wczoraj większość dziewczyn się zle czuła, sama pierwsza polowe dnia ledwo przeżyłam, tragiczne samopoczucie miałam [emoji28]Dzisiaj w końcu się wyspałam[emoji4], bo poprzednia noc była masakryczna, nie mogłam zasnąć pomimo, że byłam zmęczona, co chwilę się wybudzałam bolała mnie głowa od tych prób zaśnięcia, udało sie dopiero o 5, a o 7 pobudka. Wyglądałam wczoraj jak zombie i myślałam, że padnę w ciągu dnia, nie mogłam sie doczekać kiedy wrócę do domu. Z tego co wczoraj pisałyście, większość źle się czuła, więc to chyba była wina pogody.
@Madziołek. Masz silną dzidzie, teraz musi być dobrze. Moja znajoma miała tak samo jak ty i była w tym samym momencie ciąży. Poleżała w szpitalu dostała leki i wszystko się wchłonęło, Teraz ma śliczną, zdrową dziewczynkę. Trzymamy za Was kciuki[emoji110]