reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Dużo piszecie :) u mnie dziś mega słaby dzień. Miałam migrenę z aura i teraz tragicznie się czuje. Chyba muszę zacząć brać magnez bo pomaga mi na migreny, a już dawno ich nie miałam. Wymęczyła mnie strasznie i teraz odpoczywam.
Brzuszek już u mnie widać. Z rana tylko nie. Nie wiem czy wpływa na to fakt, że to druga ciąża czy to, że jestem szczupła. Wg koleżanki mój brzuszek wygląda na 11/12 tydzień a to dopiero 9. Szczerze mówiąc to jestem zdziwiona, że już jest widoczny.

reklama
Cześć dziewczyny,
Jak tam samopoczucie? Ja dziś tu wpadam się wyżalić. Miałam ciężka nockę, od 3 nie mogłam spać, piersi bolą, jakieś koszmary, pobolewania brzucha, myśli o tym czy wszystko jest ok, czy będzie mi dane zostać mamą...
Mam takie poczucie że jestem za słaba i fizycznie i psychicznie na ciążę...😔
Rano po uspokojeniu pierwszych mdłości było lepiej. Ale po obiedzie lyknelam witaminy. Biorę pregna plus i dużą dawkę kwasu foliowego (zgodnie z zaleceniami gin) i tak mnie mdliło z godzinę że już jakieś szumy w uszach miałam, na szczęście po spotkaniu z porcelana jest ulga. Któraś z Was mówiła że te witaminy dla ciężarnych potęgują mdłości?... kwas foliowy i Wit D muszę brać ale ten kompleks z zelazem chyba odstawie bo mam dość 😤
Nie wiem co z tym moim brzuchem ale wyglądam jak w 5 miesiącu, większość to gazy, zaparć nie mam, może to zasługa poprzedniej ciąży i progesteronu... Leginsy najlepszy przyjaciel... 🙈
No to się wyżaliłam już mi lepiej. Miłego popołudnia 🤗

Cześć dziewczyny,
Jak tam samopoczucie? Ja dziś tu wpadam się wyżalić. Miałam ciężka nockę, od 3 nie mogłam spać, piersi bolą, jakieś koszmary, pobolewania brzucha, myśli o tym czy wszystko jest ok, czy będzie mi dane zostać mamą...
Mam takie poczucie że jestem za słaba i fizycznie i psychicznie na ciążę...😔
Rano po uspokojeniu pierwszych mdłości było lepiej. Ale po obiedzie lyknelam witaminy. Biorę pregna plus i dużą dawkę kwasu foliowego (zgodnie z zaleceniami gin) i tak mnie mdliło z godzinę że już jakieś szumy w uszach miałam, na szczęście po spotkaniu z porcelana jest ulga. Któraś z Was mówiła że te witaminy dla ciężarnych potęgują mdłości?... kwas foliowy i Wit D muszę brać ale ten kompleks z zelazem chyba odstawie bo mam dość 😤
Nie wiem co z tym moim brzuchem ale wyglądam jak w 5 miesiącu, większość to gazy, zaparć nie mam, może to zasługa poprzedniej ciąży i progesteronu... Leginsy najlepszy przyjaciel... 🙈
No to się wyżaliłam już mi lepiej. Miłego popołudnia 🤗
Ja też gorzej się czułam jak brałam witaminy dla kobiet w ciąży. Odstawilam je i biorę osobno kwas, Wit C i D, lekarz mówił żeby brać jeszcze jod więc muszę dokupić 🙂

reklama
Do góry