reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

U mnie dzisiaj 11+4, ani w pierwszej ani w drugiej ciazy nie miałam mdlosci, chociaz teraz z początkiem 11 tygodnia zaczęły się pojawiać jakieś dziwne żołądkowe odczucia. W pierwszej na tym etapie bylam juz chyba ze 4kg do przodu, w tej jestem jeden na minusie. Co do innych objawow to pobolewania brzucha, bol piersi mam wrażenie zamiast coraz mniejszy jest coraz większy a gdzieś do 7/8 tygodnia nie bolały mnie w ogóle.
A jakiej płci masz dzieci?
Ja na wszystkie wizyty chodzę z mężem i jest to dla Nas niesamowite doświadczenie 😍

reklama
Dzień Doberek ☺️ . Ja kolejną wizytę u gina mam w przyszłym tygodniu , będzie to moja druga wizyta wraz z wynikami krwi. Na pierwszej byłam w 8 tygodniu z om, według usg 7tc + 3. Na szczecie u mnie mąż może być przy badaniu , niestety nie wiek ile uderzeń miało serduszko , jedynie mogliśmy je tylko usłyszeć. Na badaniach krwi nie miałam sprawdzanej glukozy , może w Grecji inaczej podchodzą do tego lub będę miała później przy obciążeniu glukozą. Obecnie jestem według aplikacji w 10 tc , według om 9tc + 5 dni. Nadal mam mdłości , które trwają cały dzień i noc , często ociągają apogeum np na 12 godzin najczęściej w nocy i wtedy nie śpię. Ostatnio nie spałam 20 godzin. Czyli tak jak wstałam o 09:00 rano i jakoś funkcjonowała to o 23:00 tak silne mdłości , że płakałam już z ukończenia , trzymały do 05:00 rano. Nadal nie mogę jeść , jabłka wchodzą tylko i borkowki, ale jeśli mam w ciągu dnia lepszą chwile to zjem obiad i wyjde na spacer. Ogółem bolą mnie już plecy od tego siedzenia w łóżku , tak muszę siedzieć bo przy nudnosciach nawet nie mogę leżeć. Moja waga to o 1 kg mniej. Życzę Wam cudnego dnia 🙂

Dziewczyny z TP na początku sierpnia powoli będziemy kończyć pierwszy trymestr! Jak u was samopoczucie? Minęły nudności? Ja odpukać jestem tą przyszłą mamą, która nie poznała co to wymioty i mdłości w pierwszym trymestrze :) czytałam, ze w I trymestrze przyszła mama może przybrać na wadze ok 1-5kg. Jak jest u was? U mnie waga minimalnie niższa niż przed zajściem w ciąże. Cały pierwszy trymestr byłam aktywna fizycznie- jeżdżę głównie rowerem stacjonarnym. :) wieczorami jednak brzuszek już troszkę widać :) pozdrawiam!
Ja nie wymiotowałam w ogóle, nudności miałam niewielkie przez kilka dni. Głównie byłam po prostu zmęczona i senna. Za to apetyt ogromny, u mnie 3-4kg do przodu :o lekarz kazał mi się oszczędzać na początku... dopytywałam się czy mogę ćwiczyć, ponieważ przed ciążą byłam aktywna, biegałam, siłownia. Więc nagle prawie zero ruchu i siedzenie w domu... Dopiero na ostatniej wizycie pozwolił mi na aktywność fizyczną, ale jak zaczynam coś robić to szybko zadyszka się pojawia;) staram się chociaż na spacery wychodzić, chociaż pogoda nie zachęca.

Dziewczyny z TP na początku sierpnia powoli będziemy kończyć pierwszy trymestr! Jak u was samopoczucie? Minęły nudności? Ja odpukać jestem tą przyszłą mamą, która nie poznała co to wymioty i mdłości w pierwszym trymestrze :) czytałam, ze w I trymestrze przyszła mama może przybrać na wadze ok 1-5kg. Jak jest u was? U mnie waga minimalnie niższa niż przed zajściem w ciąże. Cały pierwszy trymestr byłam aktywna fizycznie- jeżdżę głównie rowerem stacjonarnym. :) wieczorami jednak brzuszek już troszkę widać :) pozdrawiam!
Nic nie mija. Może cię NIE POCIESZE ale w poprzedniej mdłości i wymioty zaczęły się w 12 i 2 tyg trwały...:/

Cześć dziewczyny 😚
Mam pytanie do dziewczyn które decydują się na nifty, czekacie do USG genetycznego czy robicie wcześniej nifty?
Niepokoi mnie ostatnio ból brzuszka. Jak się położę spać jest ok, budzę się w nocy i czuję kłucie, przewracam się na drugi bok i po 5 minutach jest spokój, później rano znowu kłuje a po wstaniu przechodzi (psychika siada czy wszystko oki, chociaż zgadzam się ze stwierdzeniem "co ma być to będzie") a najbliższą wizytę mam 26.01 więc jeszcze chwila..

Miłego dnia 🥰
Ja mam zamiar zrobić jednocześnie. Chyba, że w usg wyjdzie coś niepokojącego to będę rozmawiać z lekarzem na temat amniopunkcji zamiast sanco.

Hej! ja wymiotów nie mialam, bo ja po prostu nigdy nie wymiotuję, ale mdłości tak, choć wydaje mi się, że w tym tygodniu były mniej intensywne niż jeszcze tydzień temu, więc mam nadzieję zbliżamy się do końca. Co do wagi to u mnie dzisiaj plus 3 kg, ale to chyba wczoraj dużo zjadłam. Ogólnie przez ostatnie dni waga wahała mi się +1 do +2 kg, więc w miarę w normie, ale ja miałam zabronione ćwiczenia w 1 trymestrze, więc 0 aktywności oprócz spacerów.

reklama
Do góry