reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Kawę można pić, w odpowiednich ilościach aby nie przekraczać dozwolonej dawki kofeiny ( to wychodzi około 2-3 kaw) :) sery pleśniowe pasteryzowane można jeść (to większość popularnych Marek dostępnych w pl). Ja nawet jutro sushi jem, ale specjalnie dla mnie surowa rybę smażą w tempurze :p
O wędzonych nie słyszałam aby nie można było i jestem trochę tym zaskoczona... ?

Co do seksu to... niektóre wrzucacie wszystkich do jednego wora :) urodzenie dziecka to nie koniec świata i współżycia , inaczej wszyscy mielibyśmy po 1 dziecko 🤪❤️
Należy słuchać swojego ciała, jeśli lekarz zabronił to Ok, ale ciąża sama w sobie nie jest przeciwskazaniem, a wręcz przeciwnie. Potrafi być wspaniałym i bezstresowym okresem dla współżycia ❤️
Niestety nie pamietam, w którym tygodniu przychodzi ta chcica, ale nie mogę sie doczekać :p w poprzedniej ciazy było cudownie, nigdy w życiu nie miałam takiej ochoty na seks ❤️ i z tym połogiem to też nie jest tak, ze nie można, wszystko zależy jak będziecie sie czuć :) ja rodziłam naturalnie, byłam zszywana, a współżyliśmy 2-3 tygodnie po porodzie. I wspominam ten seks do dziś jako cudowne i dosłowne zbliżenie do mojego męża, coś fantastycznego ❤️
Każdej z Was życzę takiego doznania. Życzę Wam abyście cieszyły sie tym czasem teraz, jeśli oczywiście nie macie przeciwskazan i dobrze sie czujecie ;) i nie zapominajcie, ze świat sie nie kończy po urodzeniu bobasa, pózniej tez jest pięknie ❤️

reklama
Dziewczyny napisałam do położnej w Luxmedzie o te wędzonki.. bo powiem szczerze, ze bardzo się zestresowałam - napisała mi, ze raczej nie zaszkodziłam tym dziecku i ze okazjonalnie jak najbardziej można jeść. Ważne, żeby nie spożywać w zbyt dużych ilościach.
Eh jakoś w tej ciąży bardziej „świruje”.

reklama
Dziewczyny ja już po, ale byłam tak zestresowana, że nie zapytałam nawet który to może być tydzień, ale jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym na 8mm, pewnie moje wyliczenia tygodni 5+3 będą się zgadzać.. Dostałam jeszcze eutyrox 25...
Wazne ze jest pęcherzyk z całkiem żółtym.. Kiedy masz kolejna wizytę??

Do góry