reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Witam się i ja nieśmiało z terminem sierpniowym 6 tydzien dziś zaczynam [emoji4] pierwsza wizyta już za mną jeszcze nie było serduszka kolejna za tydzień więc mam nadzieję, ze już coś uslysze [emoji4] to moja pierwsza ciąża mam 30 lat więc wszystko jest nowe [emoji3]

reklama
12.12 rano robiłam no jeśli nie wytrzymam to oczywiście że dam znać najpóźniej zrobię w środę bo jutro nie wiem czy mam gdzieś po drodze aptekę czynna przed 7, chyba ze jeden zrobię po pracy a drugi rano w środę 😊 bo wiem że różnie wychodzą testy u jednych w terminie miesiaczki innym po 7 dniach od terminu @ 🙃
ni to będę trzymać kciuki! Ja mam w środę wizytę u lekarza, ale serduszko będzie widać pewnie dopiero w przyszłym tygodniu

ni to będę trzymać kciuki! Ja mam w środę wizytę u lekarza, ale serduszko będzie widać pewnie dopiero w przyszłym tygodniu
6 -7tydzień powinno już być widać serduszko 😊 też mnie zastanawia duża ilość takiego , mokrego śluzu i naprawdę bardzo często chodzę do toalety 🙃 ale nie nakręcam się dam znać po testowaniu 😊

W ogóle mam głupie pytanie [emoji14] w środę chcę powtórzyć bhcg, ale wizytę będę miała wcześniej niż dzisiaj , jakieś 2-3h. Znam zasadę, że po 48 godzinach beta ma się podwoić, ale czy zwracaliście uwagę na taką roznice godzin, czy to nie ma znaczenia?

6 -7tydzień powinno już być widać serduszko 😊 też mnie zastanawia duża ilość takiego , mokrego śluzu i naprawdę bardzo często chodzę do toalety 🙃 ale nie nakręcam się dam znać po testowaniu 😊
wiem wiem, to moje 3dziecko, a drugie w tym roku ;) w każdej było widać od 5t3d :)
@Kofuku ja np w poprzedniej ciąży w ogóle nie robiłam bety (jutro idę z ciekawości zobaczyć, który to może być tydzień). Jakoś nie fiksuje się na tym za to staram się być co 2tyg u lekarza

Robiłam razem z betą, po śniadaniu. Nie wiedziałam nawet że przy progu to ma znaczenie. Po jutrze mam kolejną kontrolę bety i proga. Myślisz że powinnam iść na czc

W ogóle mam głupie pytanie [emoji14] w środę chcę powtórzyć bhcg, ale wizytę będę miała wcześniej niż dzisiaj , jakieś 2-3h. Znam zasadę, że po 48 godzinach beta ma się podwoić, ale czy zwracaliście uwagę na taką roznice godzin, czy to nie ma znaczenia?
W większości kalkulatorów jest też godzina badania do wybrania, nic się nie stanie jak będziesz troszke wcześniej :)

W większości kalkulatorów jest też godzina badania do wybrania, nic się nie stanie jak będziesz troszke wcześniej :)
Dzięki za odpowiedź, przyda się na przyszłość, bo z powodu pracy jednak zmieniłam na pozniejsza godzinę [emoji14]

W ogóle jak samopoczucie? Mnie cały czas boli brzuch, czasami sa to całkiem mocne skurcze i się martwię. Ale krwi nie ma...

Dzięki za odpowiedź, przyda się na przyszłość, bo z powodu pracy jednak zmieniłam na pozniejsza godzinę [emoji14]

W ogóle jak samopoczucie? Mnie cały czas boli brzuch, czasami sa to całkiem mocne skurcze i się martwię. Ale krwi nie ma...

Mnie w sumie brzuch nie boli. Czasem cos zakloje ale to zadko. Ale smieje sie ze moze moja macica wprawiona bo to 3 ciaza. [emoji23]

Dziewczyny co polecacie do picia oprpcz wody? Najlepiej cieplego. Kawe ograniczylam a wieczorem lubie ostatnio herbate ale ona tez nie dokonca jest ok. Do tego po gorzkiej mam mdlosci lekkie a nie moge slodzic .

reklama
Do góry