reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Jak tam dziewczyny u was? Mi na szczęście bol pleców minął.. dzisiaj zaczął mi się 15 tydzień i mogę się pochwalić że od kilku dni czuje ruchy dzidziusia są jeszcze bardzo delikatne przeważnie wieczorem bądź jak zjem coś słodkiego 🤩.
O super! 🥰 A to Twoja pierwsza ciąża? Bo jesteśmy w miarę w podobnym terminie, ja dzisiaj 14+5, więc 15 tyg w poniedziałek 😁 Ale jeszcze nie umiem stwierdzić czy czuje dzidziusia, wczoraj przez moment pomyślałam, że to to, taki delikatny 'puk puk' 🤔 😃 To moja pierwsza ciąża, więc nie wiem do końca jak to jest 😃🥰

reklama
O super! 🥰 A to Twoja pierwsza ciąża? Bo jesteśmy w miarę w podobnym terminie, ja dzisiaj 14+5, więc 15 tyg w poniedziałek 😁 Ale jeszcze nie umiem stwierdzić czy czuje dzidziusia, wczoraj przez moment pomyślałam, że to to, taki delikatny 'puk puk' 🤔 😃 To moja pierwsza ciąża, więc nie wiem do końca jak to jest 😃🥰

To już moja trzecia ciąża więc te ruchy przeważnie czuje się wcześniej niż w pierwszej podobno też zależy to od tego czy kobieta jest szczupła czy też nie... Pierwsze ruchy to raczej nie takie puk puk a raczej bulgotanie, łaskotanie nawet nie wiem jak to do końca określić... A twój brzuszek już rośnie? Bo mój jak na drożdżach 🤣🤣 muszę już chodzić w spodniach ciążowych 🤪

To już moja trzecia ciąża więc te ruchy przeważnie czuje się wcześniej niż w pierwszej podobno też zależy to od tego czy kobieta jest szczupła czy też nie... Pierwsze ruchy to raczej nie takie puk puk a raczej bulgotanie, łaskotanie nawet nie wiem jak to do końca określić... A twój brzuszek już rośnie? Bo mój jak na drożdżach 🤣🤣 muszę już chodzić w spodniach ciążowych 🤪
Trochę już go widać, najbardziej wieczorem, bo dochodzą wzdęcia... 😃 Ale jakiś duży jeszcze chyba nie jest 🤔 No nic, to czekam dalej na jakieś znaki od bobasa, już się nie mogę doczekać 😍

Ja już się nie mogę doczekać kiedy poznam płeć w tej ciąży nie mam żadnego przeczucia nie wiem kto tam się ukrywa. W domu mam córkę i syna więc w sumie nie mam parcia ale chciała bym już się dowiedzieć....

Ja już się nie mogę doczekać kiedy poznam płeć w tej ciąży nie mam żadnego przeczucia nie wiem kto tam się ukrywa. W domu mam córkę i syna więc w sumie nie mam parcia ale chciała bym już się dowiedzieć....
To już chyba lekarze coś powinni zauważyć jaka płeć :) Kiedy masz najbliższą wizytę? :)

To już chyba lekarze coś powinni zauważyć jaka płeć :) Kiedy masz najbliższą wizytę? :)
Miałam teraz w czwartek ale mówił że jeszcze za wcześnie że najlepiej to tak w 20 tygodniu wtedy to już wiadomo na 100 procent a tak to w sumie bardziej domysły. Bo w 14 tygodniu narządy płciowe nie są jeszcze aż tak dobrze rozwinięte i można się nieźle pomylić ... Więc poczekam jeszcze trochę 🤔

Miałam teraz w czwartek ale mówił że jeszcze za wcześnie że najlepiej to tak w 20 tygodniu wtedy to już wiadomo na 100 procent a tak to w sumie bardziej domysły. Bo w 14 tygodniu narządy płciowe nie są jeszcze aż tak dobrze rozwinięte i można się nieźle pomylić ... Więc poczekam jeszcze trochę 🤔
Nom tak wiadomo, jeszcze się wiele może zmienić 😁 Ja teraz kolejna wizytę będę miała właśnie w 20 tygodniu to myślę, że potwierdzi mi płeć 😁

reklama
No to może i ja zacznę się wypowiadac :p nie pisalam nic od początku bo do końca nie wierzyłam ze to prawda ze jestem w ciąży :) a dzisiaj już 16 tydz więc wierzę że będzie dobrze :) też chodzę co 2 tyg ale i dobrze bo przy dłuższej odległości bym zglupiala. Każde klucie, dziwne uczucie w brzuchu a ja już przeżywam ze coś nie tak :( a i jeszcze co do płci jest to pierwsze dzieciątko więc co będzie to będzie byleby zdrowe :) ale Pani doktor juz zasugerowala że coś widać pomiędzy nóżkami :D

Do góry