MaWi
Fanka BB :)
Wracając do prowadznia ciąży w Luxmedzie, rozmawaiałam z koleżanką, która ma to za sobą i troche mi rozjaśniła sprawę. To nie jest tak, że USG osobno a konsultacja osobno. Na każdej konsultacji jest robione USG, a oprócz tego są trzy osobne wizyty na bardziej szczegółowe USG pierwszego, drugiego i trzeciego trymestru ciąży. Stwierdziłam, że jeszcze nic straconego i umówiłam sie na dzisiaj na konsultację, rzeczywiście miałam zrobione usg i badanie ginekologiczne. polożna założyła kartę ciąży (nie przyznałam się, ze mam już jedną od innego lekarza) a ginekolog zaprasza na badanie co 3 tygodnie.... czyli zobaczę dzieciaczka nawet częściej niż planowałam prywatnie. Po wybraniu lekarza prowadzącego jest łatwiej umówić się na wizytę, jeżeli to on wystawia skierowania.Ja chodzę prywatnie i czasami lux med, ale trochę mnie ich polityka, że usg inny lekarz, kontrola inny, ciężko umówić wizyty do jednego irytuje i nie chce tylko tam chodzić do ginekologa. Czytałam też niestety na grupie fb, że w lux med trochę zlewają ciężarne.. Ostatnio to mi Gin w lux med powiedział, że niedługo większość ciąży ma być prowadzona przez położne
Nie wiem, czy którąś z Was jeszcze to zastanawiało, ale tak w razie czego informuję