reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Może teraz co napisze zrazi wiele osób na forum. Ale tak jak chciałam męża przy sobie. To teraz się cieszę że go nie było. Był zakaz w marcu. Teraz chciałabym , żeby był ale za drzwiami. W razie CC do kangurowania, czy jakby mi się coś stało. Ale na porodówce jednak sobie jego obecność daruje. Jakoś taka dziwna jestem.
Sama wolisz ?

reklama
Może teraz co napisze zrazi wiele osób na forum. Ale tak jak chciałam męża przy sobie. To teraz się cieszę że go nie było. Był zakaz w marcu. Teraz chciałabym , żeby był ale za drzwiami. W razie CC do kangurowania, czy jakby mi się coś stało. Ale na porodówce jednak sobie jego obecność daruje. Jakoś taka dziwna jestem. Wiem.
Nie to wcale nie jest dziwne:) przynajmniej nie dla mnie, ja do wywoływania poszlam 3 dni wcześniej do szpitala, zadzwoniłam do niego jak już mialam skurcze parte, żeby przyjechał. Cały czas czekal za drzwiami i dopiero jak urodziła się mała wszedł na salę. Nie zaluje tego i wiem że tym razem jezeli wrócimy do normalności tez urodzę sama. Jest to dla mnie bardziej komfortowe

Cześć, witam się :)
potrzebuje porady/wsparcia : (
1 beta 54
2.91
3.252
4.611
lekarka stweirdziła że 1 przyrost bety ciut za niski ( mimo że jest 75 % ) ale później już ładnie.
jestem po 1 usg i trochę się martwię czy wszystko jest ok .
Lekarka powiedziała że na tym etapie jest ok za tydzień mam kolejna wizytę. powiedziała ze smutna miną że liczy na serduszko i na te chwilę nie gratuluje
i martwię się okropnie, grzebie ciągle w internecie i oszaleje.
potrzebuje wsparcia :(
oj trafiłaś na straszne babsko.. jak można tak powiedzieć Kobiecie w ciąży i to na tak wczesnym etapie?
Wiem, ze my możemy tylko mówić nie przejmuj się.. to nie jest takie łatwe, ALE przede wszystkim nie czytaj internetu - to w niczym nie pomoże. Pamietaj, ze w internecie zwykle są tylko te zle historie, bo ludzie szukają wsparcia a rzadko kto opisuje te dobre momenty..
Trzymaj się i daj koniecznie znać po następnej wizycie

Tak. Sama , z położnymi. Ale jak już. napisałam. Ja dziwna jestem 😂
Nie powiem . Może po porodzie wolałbym żeby to mąż mi pomógł przy myciu. Ale złego słowa nie mogę powiedzieć na położne. Wtedy wszystko nowe było i dla nich na oddziałach. I dziewczyny z każdej zmiany, bardzo uczynne. Pomocne. Jak dziecko za długo płakało wchodziły. Dopytywały się. Udzielały porad. Kilka dni byłam sama na sali. Potem była dziewczyna po 3cim CC. Byłam bardziej na chodzie to jej pomagałam. Ale też i ona rzuciła okiem jak szłam pod prysznic. Wtedy może i chciałam męża mieć przy sobie. Ale z drugiej strony....można było leżeć jak sie chcialo, z tyłkiem/piersią na wierzchu i nie bałam się że ktoś wejdzie i zobaczy mnie taka mimoze leżąca 😅

Cześć, witam się :)
potrzebuje porady/wsparcia : (
1 beta 54
2.91
3.252
4.611
lekarka stweirdziła że 1 przyrost bety ciut za niski ( mimo że jest 75 % ) ale później już ładnie.
jestem po 1 usg i trochę się martwię czy wszystko jest ok .
Lekarka powiedziała że na tym etapie jest ok za tydzień mam kolejna wizytę. powiedziała ze smutna miną że liczy na serduszko i na te chwilę nie gratuluje
i martwię się okropnie, grzebie ciągle w internecie i oszaleje.
potrzebuje wsparcia :(
Kochana, nie chcesz może zmienić lekarza? Jezeli lekarz na wczesnym etapie ciazy nie potrafi wspierać kobiety, to później chyba nie będzie już lepiej... lekarz powinien wykazać się chociaż odrobina empatii.
Przede wszystkim uspokoj się, bo większość z nas tutaj chyba zaczynała z podobnymi przyrostami i nadal tu jesteśmy, na Twoim miejscu następna wizyte odbyłabym już u innego lekarza i nie zakłada z góry ze będzie źle. Pozytywne myśli przyciągają pozytywne rzeczy :)

reklama
Każdy jest inny, zobaczymy jak to teraz będzie może wszelkie będziemy rodzic same 🙂
Oby nie. Oby to był każdej z nas wybór a nie przymus. Bo wiele dziewczyn, kobiet miało nietegie miny. Przed porodem leżałam tydzień. A patologii. Trochę dziewczyn przez sale mi się przewinęło. Płakały niektóre. Że są same. Dlatego wiadomo. Dla nich to był mały dramat w tym szczególnym dniu.

Do góry