reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

@misiaaa95 A może macie za suche powietrze w domu? Nasz mały też tak miał gdy miał z 3-4 mies. Zmniejszyliśmy ogrzewanie w sypialni i więcej wietrzymy i jest okej. Już od dłuugiego czasu.
No nam dole jedynki wyszły przed skończeniem 4 miesięcy. Teraz mu wybiła lewa jedynka i dwójka. Czyli 4mies czekaliśmy na kolejne zęby. @Adunia91 u nas też górne to hardcor. Godzina 17 to był taki płacz to szook, jakby go ze skóry obdzierali, w nocy też potrafił się z 2 razy obudzić z przeraźliwy płaczem.
Ale mam tą camilie i nam cały czas pomaga + kupiłam inną maść (Dentinox) i też widzę że mu lepiej po niej.

@Lipka powiem Ci ze ja teraz też mam taką jazdę ze bym chciała pobyć znów w ciąży. Leoś jest naszym pierwszym dzieckiem i w sumie zawsze mówiliśmy żeby się udało chociaż to jedno (bo wiadomo te moje choroby) a teraz mam fazę na kolejne. Mój mówi że żadnego kolejnego dziecka no i też lekarz mi powiedział że kolejne u mnie jest nie wskazane ze względów zdrowotnych.
Także muszę się cieszyć i kochać z całych sił to co mam. I dziękować, że tak się wszystko szczęśliwie skończyło i mamy wymarzonego synka. 🙂

Nasz brzdąc już zaczyna wstawać. Także ze stolika wszystko leci 😂😘
IMG_20210411_230416.jpg

reklama
@misiaaa95 A może macie za suche powietrze w domu? Nasz mały też tak miał gdy miał z 3-4 mies. Zmniejszyliśmy ogrzewanie w sypialni i więcej wietrzymy i jest okej. Już od dłuugiego czasu.
No nam dole jedynki wyszły przed skończeniem 4 miesięcy. Teraz mu wybiła lewa jedynka i dwójka. Czyli 4mies czekaliśmy na kolejne zęby. @Adunia91 u nas też górne to hardcor. Godzina 17 to był taki płacz to szook, jakby go ze skóry obdzierali, w nocy też potrafił się z 2 razy obudzić z przeraźliwy płaczem.
Ale mam tą camilie i nam cały czas pomaga + kupiłam inną maść (Dentinox) i też widzę że mu lepiej po niej.

@Lipka powiem Ci ze ja teraz też mam taką jazdę ze bym chciała pobyć znów w ciąży. Leoś jest naszym pierwszym dzieckiem i w sumie zawsze mówiliśmy żeby się udało chociaż to jedno (bo wiadomo te moje choroby) a teraz mam fazę na kolejne. Mój mówi że żadnego kolejnego dziecka no i też lekarz mi powiedział że kolejne u mnie jest nie wskazane ze względów zdrowotnych.
Także muszę się cieszyć i kochać z całych sił to co mam. I dziękować, że tak się wszystko szczęśliwie skończyło i mamy wymarzonego synka. 🙂

Nasz brzdąc już zaczyna wstawać. Także ze stolika wszystko leci 😂😘
Zobacz załącznik 1258877
On jest boski. 🥰🥰 no skoro w grę wchodzą sprawy zdrowotne to zrozumiale. Mojej dobrej koleżance urodzil się teraz synek i jestem zakochana. Boje się jak zobacze go na żywo. A swoją drogą to chyba ja bedac w ciazy zaraziłam ją brzuszkiem 😆🤣

No ja też mam jazdę na kolejne ale u mnie też ciężka sprawa choć nie niemożliwa. Wiem że najpierw muszę ogarnąć wszystkie wyniki i badania i lekarz orzeknie jak tam wykręciło moje hormony po porodzie 😉 Ale cieszę się z mojego Franusia i jak czasami mam zmęcz i jest mi ciężko to myślę że w ogóle mogło go nie być i wszystko od razu mija 😘
Czy wasze maluchy też tak pełzają ze nie ogarniacie ich lokalizacji 🤷‍♀️ zostawiam na macie, ściele łóżko, odwracam się a gość już na drugim końcu pokoju robi porządki w kojcu psa 😂 A przecież dopiero był w brzuchu...

Uf to myslalam że tylko ja chce. :D znajome mowią ze juz nie chcą na bank. :D
No a ja moze kiedys się skuszę. Albo będzie jakas niespodziewajka. Bo pierwsza i druga ciaza to u mnie 1 raz i juz jest. Wiec uważać trzeba fest haha.
Moja nie raczkuje jeszcze. Chyba za słabe ręce. Bo nogi prostuje i głową w podłogę xD. Bardziej się przemieszcza jak wąż. :D

@Adunia91 Nic mi nie mów. Tak zasuwa na czworaka ze masakra.
Ja w kuchni mały na macie w salonie (mamy połączona kuchnie z salonem) a zaraz patrzę nie ma go. A Leoś gdzie? W korytarzu sie bawi robotem sprzątającym albo kwiata przewraca.
Po całym domu raczkuje.
Juz go nie mogę na sekundę z oczu spuścić. Bo gdzie idzie się chwycić to cyk i stoi. A nogi się chwieją.

I cały dzień nadaje jak nie "baba" to "ta" (że niby tata). "Mama" rzadziej mu wychodzi. Może dlatego że z nim jestem to nie musi mnie wołać. 😂

Ostatnia edycja:
@Patrycja1995 mamy nawilzacz w sypialni i nie więcej niż 20 stopni także, także odrzucam tą możliwość 🤷‍♀️
Dziewczyny współczuję tym które chcą kolejne dziecko,A nie mogą ze względów zdrowotnych.
Ale ja o dziwo bo zawsze kochałam dzieci i marzyłam o trójce, nie dałabym rady z kolejnym. Mąż też zawsze marzył o gromadce , ale mieliśmy już poważną rozmowę, że ja ' nie chce '. Mnie tyle wszystko kosztuje psychicznie , że swiruję. Co by jej nie było to strasznie to przeżywam . Nie mogę funkcjonować jak ją coś boli itd. Jak płacze to bardzo się denerwuje i nie umiem trzeźwo myśleć. Boję się że przy kolejnym dziecku wpadlabym w depresję.
Ale różnice u Was o te kilka dni moja jeszcze nawet nie pełza🤷‍♀️ A gada sylaby tylko jak płacze bue bue , nie nie albo mła mła. Normalnie tylko gaworzy po swojemu

@Patrycja1995 mamy nawilzacz w sypialni i nie więcej niż 20 stopni także, także odrzucam tą możliwość 🤷‍♀️
Dziewczyny współczuję tym które chcą kolejne dziecko,A nie mogą ze względów zdrowotnych.
Ale ja o dziwo bo zawsze kochałam dzieci i marzyłam o trójce, nie dałabym rady z kolejnym. Mąż też zawsze marzył o gromadce , ale mieliśmy już poważną rozmowę, że ja ' nie chce '. Mnie tyle wszystko kosztuje psychicznie , że swiruję. Co by jej nie było to strasznie to przeżywam . Nie mogę funkcjonować jak ją coś boli itd. Jak płacze to bardzo się denerwuje i nie umiem trzeźwo myśleć. Boję się że przy kolejnym dziecku wpadlabym w depresję.
Ale różnice u Was o te kilka dni moja jeszcze nawet nie pełza🤷‍♀️ A gada sylaby tylko jak płacze bue bue , nie nie albo mła mła. Normalnie tylko gaworzy po swojemu
Ja po pierwszym dziecku tez tak miałam. Nigdy więcej dzieci ... (mimo, że synek byl mega grzeczny) po 5 latach dopiero się zdecydowałam Ale to i tak byl taki strach i niepewność. Teraz, ledwo wyszłam ze szpitala i już myslalam o kolejnym. Widać moja zmianę przy 2 dziecku. Dojrzałam. Inaczej reaguje na wszystko. Czerpie sama radość. Julia usmiech ma prawie ze cały dzień na twarzy. I dzięki niej i my wszyscy się uśmiechamy. Wiadomo, jak coś dziecku jest, coś boli, jest chore to czlowiek się załamuje. Ja tez tak mam, ze wszystko zaraz mocno przeżywam. Ale w końcu to co zle minie.
Aa jeśli chodzi o gaworzenie, mówienie, raczkowanie, chodzenie to każde dziecko ma swoje tempo. Wiec luzik. Czasami dziecko zaczyna szybko raczkowac, a inne nie radzi sobie z tym Ale mega szybko zaczyna chodzic, gdzie ten raczkujący jeszcze nie. Albo dziecko duzo mowi po swojemu a inne milczy, a później milczące juz zaczyna ładnie mówić a te co szybko gaworzyło stoi w miejscu. :D wszystkiego się nauczą te nasze skarby, prędzej czy później. :D a znając życie to prędzej. Bo czas pędzi tak, ze kazdy pyta "kiedy ona tak urosła"..

Ostatnia edycja:
Moj maly kawaler juz 9 miesięcy skończył.
" kiedy on tak urósł "😂😂
Nie mamuje ale jednosylabowe dzwieki wydaje i spiewa. Ciagle. Ostatnio tak spiewal na spacerze ( starszy syn stwierdził ze miauczy jak kot), ze az psy zaczely wyć 😂😂😂
Raczkuje jak szalony, sam siada, stoi sztywno trzymajac sie jedna reka, wywala zabawki z pudelka, otwiera juz szuflady dolne, zlapany pod paszki juz kroczy ( staram sie tego unikac- przymus parterowy😂)
2 zęby sa. Wybrzydza kulinarnie - najsmaczniejsze sa kapcie brata. Ulubiona zabawka to stary odpustowy bąk. Łóżeczko mam na kółkach bo bieguny juz zdjete a jakos w nocy zamiast go nosic to go jedna reka z pod koldry poruszam. I wiecie co?? Cwaniak tak sie potrafi zlapac i ruszac ze jezdzi w tym łóżeczku po pokoju. Na samym dole juz spi. Kregoslup mam jak 100 letnia kobicina😂
No i czekam na "mama"
Chyba jest tak zajęty ruchem ze zapomnial sie uczyc gadac 😂
Porozumiewamy sie jak ludzie pierwotni 😂😂😂😂
Pozdrawiam Was mamusie i ściskam mocno !!!!

reklama
Kurcze u nas brak jakiś konkretnych słów ale 'mama' jest podczas płaczu albo jak już jest śpiący i mamuje czyli mam wziąć go na ręce i utulić. Za to uwielbia krzyczeć i piszczeć 🤷‍♀️ bardzo go to smieszy i po serii pisków zaśmiewa się w głos 😁 chyba głupkowate poczucie humoru po mamusi 😜 No i właśnie dzisiaj przyłapałam kawalera jak próbuje wstawać w łóżeczku... Też już muszę przestawić materac na najniższy poziom

Do góry