Annallie
Fanka BB :)
Hej. Na połówkowych okazało się, że jednak jest to jednokosmówkowa dwuowodniowa, chociaż badając łożysko po porodzie nie byli pewni [emoji28]. Ja urodziłam w 31+5tc po nagłym odejściu wód. Podczas ciąży nic się nie działo, wszystko książkowo. Jednak ryzyko takiej ciąży jest podobne do jednoowodniowej przez TTTS, czyli podbieranie przez drugiego bliźniaka. Jeśli różnica wagi jest większa o 20% (o ile się nie mylę), wtedy trzeba zakończyć ciążę. Ale nie martw się, będziesz pod dobrą opieką. Musisz chodzić na wizyty dużo częściej niż w pojedynczej ciąży. Prawdopodobnie co 2-3 tygodnie, więc od razu wykryją jakieś zagrożenie. No i poród max 36tc, a w szpitalu będziesz pod obserwacją chyba od 26tc. Jeśli masz Facebooka, bardzo polecam grupę 'Bliźniaki Bliźnięta Ciąża mnoga dla bliźniąt bliźniaków Twins'. Bardzo dużo przydatnych informacji, historie ciąży oraz porodów.Hej. Wczoraj mój lekarz powiedział że jestem w takiej ciąży, powiedział k ogromnym ryzyku itd. Opowiesz mi szerzej swoja historię? Jak przebiAga ma Twoja ciąża, czy były jakieś komplikacje ? Będę baaaardzo wdzięczna w danym momencie potrzebuje wszystkiego, a będzie mi bardzo miło jak przeczytam to od kogoś kto ma juzbto za sobą. Dzięki j Pozdrawiam
Trzymam kciuki, żeby dzieciaczki rosły i były zdrowe [emoji110][emoji110]