reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Mój też ma czerwone policzki zwłaszcza wieczorami i nasza pediatra powiedziała że to od zębów, że ukrwienie w całej buźce jest silniejsze. Franek ma to jak mocno się wyzywa na gryzakach, a są dni kiedy policzki są normalne. Ale może skonsultuj to że swoim lekarzem bo każde dziecko jest inne 😉
Mój potworek to miał już te smoczki od butelek we wszystkim maczane żeby zassał i nie daje się na to nabrać 🤦‍♀️Ale za to już ostro wsuwa stale pokarmy, najbardziej mu smakuje awokado jak pociaplam z bananem i blenduje mu jarzyny z kurczakiem z rosołu... Jakoś to lepiej smakuje niż te sloiczkowe💪

reklama
Mój też ma czerwone policzki zwłaszcza wieczorami i nasza pediatra powiedziała że to od zębów, że ukrwienie w całej buźce jest silniejsze. Franek ma to jak mocno się wyzywa na gryzakach, a są dni kiedy policzki są normalne. Ale może skonsultuj to że swoim lekarzem bo każde dziecko jest inne 😉
Mój potworek to miał już te smoczki od butelek we wszystkim maczane żeby zassał i nie daje się na to nabrać 🤦‍♀️Ale za to już ostro wsuwa stale pokarmy, najbardziej mu smakuje awokado jak pociaplam z bananem i blenduje mu jarzyny z kurczakiem z rosołu... Jakoś to lepiej smakuje niż te sloiczkowe💪
Dzieki za szybka odpowiedz.
Mysle ze to moze byc to samo poniewaz tez nie zawsze sa czerwone a gryzie jak oszalaly. Albo opcja domowego ogrzewania.
W razie alergii to raczej by bylo po jedzeniu a ja sobie niczego nie odmawiam i po moim mleku ani zwyklym mm nic sie nie dzieje niezwyklego. Nic na ciele nie widac.

Oj ale szybko to pol roku nam zlecialo 😂
Juz przeszlo rok tu klikamy 😉

No ja też nie wiem kiedy to zleciało 😂 Przecież dopiero co siedział sobie młody w brzuchu 🙂 Podejrzewam że nawet się nie obejrzymy a nasze pociechy już będą chodzić 😁
My jutro lecimy na kolejne szczepienie... Co się musiałam nachodzić żeby recepte na tą 6w1 dostać to głowa mała 🤦‍♀️ a to że nie ma pani doktor, potem pani doktor jest chora, potem że moja dyspozycja na receptę zaginęła... Nosz kur.. Czasami bez opierniczenia ich z góry na dół to się nie da

Moja na razie wszystko co dałam jej jeść to wcinała z apetytem. Ja staram się dawać to co od danego miesiaca już można. Raz dałam banana nie wiedziałam że to trochę później powinno być. I jaka straszna kupka:o.
Ale nie ma jak mleczko. Na widok butelki to uśmiech od ucha do ucha.

Mój młody też wszystko wcina. Czasami ma taką twarda kupkę i mało, ale na drugi dzień jest już normalna.
My już mamy dwa ząbki 🦷 (na tym zdjęciu samej twarzy je widać 😁 w sumie na rowerku też jak się mocno przybliży. Już są dosyć duże 😁)
Na pleckach już nie chce leżeć, odrazu się przekręca na brzuch i próbuje się przesuwać. Narazie mu idzie wkoło własnej osi, a do przodu ciężko. 😁
Łóżeczko już też opuściłam jedno niżej i wyjęłam kokon a i bujak też wczoraj sprzedałam, bo już mi z niego wychodził. A jak zapiełam pasy to się wściekał. Tylko chce siedzieć albo pełzać, mimo że mu zbytnio nie wychodzi 😂
IMG_20210117_121908.jpg  IMG_20210120_194024.jpgIMG_20210120_193957.jpgIMG_20210120_194610.jpg

Ja za bardzo nie szaleje z rozszerzaniem diety :D
Mamy czas.
@Patrycja1995 super synek :)
Mojej rozkladam koce na podlodze i tak samo zaraz pyk na brzuszek i kreci się :D
No a co dopiero za miesiac :) (bo twoj chyba miesiac starszy nie ? ) moja z 9 sierpnia.
Na bujaku lubi lezec ale pasy muszą już być bo kiedys tak samo wylądowała jak twoj mały :)

Załączniki

• Polish_20210109_093150331.jpg
    Polish_20210109_093150331.jpg
    335 KB · Wyświetleń: 87
  • 20210113_154955.jpg
    20210113_154955.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 79
Nie, miesiąc nie.
Mój jest 29 lipca. 😊 Ale jest mega silny i bystry na ten wiek.

Oczywiście skarpetki cały czas ściągnięte albo mokre, bo nogi do buzi. 😂
IMG_20201223_095455_01.jpg
Ja za bardzo nie szaleje z rozszerzaniem diety :D
Mamy czas.
@Patrycja1995 super synek :)
Mojej rozkladam koce na podlodze i tak samo zaraz pyk na brzuszek i kreci się :D
No a co dopiero za miesiac :) (bo twoj chyba miesiac starszy nie ? ) moja z 9 sierpnia.
Na bujaku lubi lezec ale pasy muszą już być bo kiedys tak samo wylądowała jak twoj mały :)

To ściąganie skarpetek to chyba teraz u większości w tym wieku 😂 Mój jak mu skarpetkę pod kolano zaciągnę to się tak denerwuje ze nie może ściągnąć że od razu krzyk😁 My z rozrzeszaniem diety też na spokojnie ale zauważyłam że chętniej je jak sama mu ugotuje i zblenduje jarzyny niż te sloiczkowe... A rosół gerbera jest obrzydliwy bo sama próbowałam 😒 smakuje jak kostka rosołową pomieszana ze smalcem

Ale fajne Wasze dzieciaki sa!!!
Takie wesołe 😍😍😍
Moj tez juz łobuzuje. Przekreca sie na brzuch i z lewej i prawej Ale stęka bo nie umie na plecy wrócić 😂
Pełza!!!! Styl na glizde, tylek w gore, glowa w dół i szu do przodu. Ostatnio łóżka mu braklo i zaklinowal sie przy boku😂
Juz ubrania 74 . Ze stolu zrzuca wszystko.
Zly jak musi lezec. Zly jak glodny.
Śmieszkuje, rece wyciaga, podnosi sie do śniadania i rządzi calym domem. A wez mu cos nie daj po jego mysli to az burczy ze zlosci😂
Maly a juz typowy chlop😂😂😂😂

reklama
Moja jest bardzo wesoła A najbardziej cieszy się do swojego brata :) Aż śmieje się w głos. I rusza nogami recami jak szalona. Coś czuje że jaj zacznie chodzić to będzie szatan haha.
@Patrycja1995 widziałam na insta że mały jadł chrupki! Ale super. Ja tak się boję nowości 🙈
A do mamusiek karmiących MM niedługo zmiana mleczka na 2. Będziecie robić to stopniowo czy od razy skończy się 1 dajecie 2. ?

Do góry