reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Moja jest bardzo wesoła A najbardziej cieszy się do swojego brata :) Aż śmieje się w głos. I rusza nogami recami jak szalona. Coś czuje że jaj zacznie chodzić to będzie szatan haha.
@Patrycja1995 widziałam na insta że mały jadł chrupki! Ale super. Ja tak się boję nowości 🙈
A do mamusiek karmiących MM niedługo zmiana mleczka na 2. Będziecie robić to stopniowo czy od razy skończy się 1 dajecie 2. ?
Hej. Moje dzieciaki na mieszanym od poczatku i jak przechodzilam na 2 to do puchy gdzie bylo reszte 1 wsypalam 2. Wymieszalam i podalam. Nie bylo im nic

reklama
A jak tam u Was kupki przy rozszerzeniu diety? U nas od czasu kiedy wjechały obiadki z mięsem w składzie bywają zaparcia 😒 Daje mu oczywiście do picia wodę ale młody nie pije z butelki a z tego kubeczka doidy cup to wypije z 5 łyków a potem wyczaił taka super zabawę ze bierze łyka, trzyma 5 sekund w buzi i z uśmiechem wypluwa 🤦‍♀️
Franek też jadł już chrupka 😁 w sumie to dałam mu dla zabawy i żeby sobie potarł o dziaselka, a zanim się obejrzałam to wyciumciał połowę 😜 nie ma co się bać nowości, trzeba tylko obserwować jak dziecko reaguje i wprowadzać coraz więcej produktów

Załączniki

• IMG_20210122_212700.jpg
    IMG_20210122_212700.jpg
    389,3 KB · Wyświetleń: 76
Moja jest bardzo wesoła A najbardziej cieszy się do swojego brata :) Aż śmieje się w głos. I rusza nogami recami jak szalona. Coś czuje że jaj zacznie chodzić to będzie szatan haha.
@Patrycja1995 widziałam na insta że mały jadł chrupki! Ale super. Ja tak się boję nowości 🙈
A do mamusiek karmiących MM niedługo zmiana mleczka na 2. Będziecie robić to stopniowo czy od razy skończy się 1 dajecie 2. ?
Nasz też wesoły, cały czas się śmieje. Najbardziej do taty albo jakiś dzieci z rodziny. 😊
No co jakiś czas daje mu nowości.
Jest taki mały żarłoczek. Zje swój obiadek i zaraz by nasz najchętniej też zjadł. 😂
Ostatnio na urodzinach siostry daliśmy mu limonke polizać a on nic. Smakowało mu. 😲
U nas też już odzież na 74 nawet 80 jak małe.
Właśnie kupiłam mu buty New Balance i takie paputki zwykłe, bo już jeździ w normalnym foteliku (kupiłam taki 0-36kg) to żeby nie był w skarpetkach, bo później do sklepu to też bez wózka. 😊

W sensie boję się dawać coś innego niż papki. Że się zakrztusi. :D
Moja też nie rusza cytryna czy ogórk kiszony :D
U nas ubranka na razie 68.
A butów to ma więcej niż tatuś😬😁

Te najnowsze. Jeszcze za duże. Ale kocham małe buciki i skarpety 😍😍😍

Załączniki

• Screenshot_20210121-101504_Vinted.jpg
    Screenshot_20210121-101504_Vinted.jpg
    308,7 KB · Wyświetleń: 61
A ile wasze dzieciaczki obecnie ważą.? :)
I mają już jakaś ulubiona zabawkę?
Moja wszystko co łatwo się trzyma i łatwo wsadzić do buzki:D no i jak coś świeci i gra no to wypas. Dziś pierwszy raz zauważyłam nowe zachowanie. Gryzła sobie batonika ( ale w opakowaniu) i widocznie fajnie jej się gryzlo. A brat podszedł i jej zabrał to zaczęła normalnie krzyczeć ze złości. Taki krzyk baby 😆🤭

Franka ulubiona zabawka to taki gryzak grzyb Mombello. Jak raz wpadł nam za łóżko i nie mogliśmy znaleźć był dramat i krzyki 😁 Ale szeleszczące papierek po jakimś batoniku też jest super. Franek waży 7700g i ma 72cm także niezły klocek 😜

Franka ulubiona zabawka to taki gryzak grzyb Mombello. Jak raz wpadł nam za łóżko i nie mogliśmy znaleźć był dramat i krzyki 😁 Ale szeleszczące papierek po jakimś batoniku też jest super. Franek waży 7700g i ma 72cm także niezły klocek 😜
Moja 6 kg według mojej wagi. Jak wezmę ja na ręce to tak wychodzi 🤔 w lutym mamy szczepienie to będę wiedziała dokładnie.

No dziewczynki zawsze drobniejsze 😉 Trochę zazdrość bo jak wkładam mojego klocuszka w chustę to już czuć na biodrach, tą słuszną wagę 😁 My już jesteśmy wyszczepieni i następne planowe szczepienie dopiero w okolicach 13 miesiąca bo kupowaliśmy tą szczepionkę 6w1. Z poza kalendarza chyba wygenerujemy jeszcze jakieś środki żeby go zaszczepić na meningokoki.

reklama
Dziewczyny ale super te wasze dzieciaczki , A jaka różnica między waszymi A moją jest z 4 września, ale jeszcze nie obkreca się na brzuszek , chociaż kombinuje😁 A waży ponad 7 i ma 75 cm 🙈🙈 tylko na cycku, obiadów jeszcze nie dostaje , tylko marcheweczka albo jabłuszko, ale nic jej nie smakuje wszystko wypluwa😂

Do góry