reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Hej Dziewczyny, przychodzę z Wrześniówek tutaj, czasem Was czytałam i wiem, że są tu mamy, które mieszkają w Niemczech. Chyba Misiaaa i Mdła? Dziewczyny powiedzcie mi proszę na co tutaj w De jest pierwsze szczepienie maluszka?
I czy karmicie też mm? Jeśli tak, to jakim? Ja mam Beba pre ha, ale kupki są strasznie kwaśne i mały jest bardzo niespokojny, szukam źródła problemu 🙈
Dzięki za pomoc!
Pozdrawiam wszystkie Sierpniówki! 💐

Hej Dziewczyny, przychodzę z Wrześniówek tutaj, czasem Was czytałam i wiem, że są tu mamy, które mieszkają w Niemczech. Chyba Misiaaa i Mdła? Dziewczyny powiedzcie mi proszę na co tutaj w De jest pierwsze szczepienie maluszka?
I czy karmicie też mm? Jeśli tak, to jakim? Ja mam Beba pre ha, ale kupki są strasznie kwaśne i mały jest bardzo niespokojny, szukam źródła problemu 🙈
Dzięki za pomoc!
Witamy !😊 nie wiem dokladnie ale wydaje mi się, że błonica i tężec. Dołączam zdjęcie listy szczepień od naszego pediatry . A jeśli chodzi o mm to nie mam pojęcia, ja karmię piersią😉

Załączniki

• 20201030_092307.jpg
    20201030_092307.jpg
    333,8 KB · Wyświetleń: 54
  • 20201030_092335.jpg
    20201030_092335.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 60
Dzięki za pomoc!
Hej hej!
Też nie wiem co z mlekiem bo karmię piersią 🤷🏼‍♀️ ale na pewno możesz z każdym pytaniem do położnej albo pediatry! Jak masz jakieś wątpliwości to dzwonić/umawiać się i niech pomogą.
Mamy szczepienia we wtorek:
Wszystko jak podaje Misiaaa + pneumo + rota

A jak dziewczyny u Was maluchy przeszły pierwsze szczepienia? Ciekawa jestem. Im bliżej tym durny człowiek bardziej się obawia 🤦🏼‍♀️

Mnie martwi tylko ta pogoda. Na kombinezon za ciepło, na legginsy za zimno. Co ja mam w ogóle temu małemu człowiekowi zakładać teraz 😂😳

Hej hej!
Też nie wiem co z mlekiem bo karmię piersią 🤷🏼‍♀️ ale na pewno możesz z każdym pytaniem do położnej albo pediatry! Jak masz jakieś wątpliwości to dzwonić/umawiać się i niech pomogą.

A jak dziewczyny u Was maluchy przeszły pierwsze szczepienia? Ciekawa jestem. Im bliżej tym durny człowiek bardziej się obawia 🤦🏼‍♀️

Mnie martwi tylko ta pogoda. Na kombinezon za ciepło, na legginsy za zimno. Co ja mam w ogóle temu małemu człowiekowi zakładać teraz 😂😳
Dziękuję za odpowiedź. Położna i pediatra mówią że to są kolki, mleko Beba zostawić i czekać, aż kolki same przejdą. Ale 24h przecież nie może to trwać. A ja już nie mogę patrzeć, jak dziecko skręca. Pójdę jeszcze raz do lekarza, bo mały tak dziwnie skrzeczy/kwiczy. Może to refluks?
Ja na dwór mojemu zakładam teraz śpiochy, a na to ciepła bluza i polarkowe spodenki.

Hej hej!

Te pneumo i rota też za pierwszym szczepieniem? I też w jednym wkluciu?
Też się boję szczepienia , mamy za dwa tyg.
Ja ubieram małej na jedną warstwę ubranek polarowy kombinezon i tak zazwyczaj jest jeszcze w zabudowanej gondoli i chyba jej tak dobrze bo nigdy nie placze 😉

Te pneumo i rota też za pierwszym szczepieniem? I też w jednym wkluciu?
Też się boję szczepienia , mamy za dwa tyg.
Ja ubieram małej na jedną warstwę ubranek polarowy kombinezon i tak zazwyczaj jest jeszcze w zabudowanej gondoli i chyba jej tak dobrze bo nigdy nie placze 😉

Dobrze pamietam, ze rodziłaś też we wrześniu? :)
My mamy 19.11 te szczepienia i też się już dziś boję

reklama
Do góry