reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Hej Dziewczyny, przychodzę z Wrześniówek tutaj, czasem Was czytałam i wiem, że są tu mamy, które mieszkają w Niemczech. Chyba Misiaaa i Mdła? Dziewczyny powiedzcie mi proszę na co tutaj w De jest pierwsze szczepienie maluszka?
I czy karmicie też mm? Jeśli tak, to jakim? Ja mam Beba pre ha, ale kupki są strasznie kwaśne i mały jest bardzo niespokojny, szukam źródła problemu 🙈
Dzięki za pomoc!
Pozdrawiam wszystkie Sierpniówki! 💐

Hej Dziewczyny, przychodzę z Wrześniówek tutaj, czasem Was czytałam i wiem, że są tu mamy, które mieszkają w Niemczech. Chyba Misiaaa i Mdła? Dziewczyny powiedzcie mi proszę na co tutaj w De jest pierwsze szczepienie maluszka?
I czy karmicie też mm? Jeśli tak, to jakim? Ja mam Beba pre ha, ale kupki są strasznie kwaśne i mały jest bardzo niespokojny, szukam źródła problemu 🙈
Dzięki za pomoc!
Witamy !😊 nie wiem dokladnie ale wydaje mi się, że błonica i tężec. Dołączam zdjęcie listy szczepień od naszego pediatry . A jeśli chodzi o mm to nie mam pojęcia, ja karmię piersią😉

Załączniki

• 20201030_092307.jpg
    20201030_092307.jpg
    333,8 KB · Wyświetleń: 48
  • 20201030_092335.jpg
    20201030_092335.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 53
Dzięki za pomoc!
Hej hej!
Też nie wiem co z mlekiem bo karmię piersią 🤷🏼‍♀️ ale na pewno możesz z każdym pytaniem do położnej albo pediatry! Jak masz jakieś wątpliwości to dzwonić/umawiać się i niech pomogą.
Mamy szczepienia we wtorek:
Wszystko jak podaje Misiaaa + pneumo + rota

A jak dziewczyny u Was maluchy przeszły pierwsze szczepienia? Ciekawa jestem. Im bliżej tym durny człowiek bardziej się obawia 🤦🏼‍♀️

Mnie martwi tylko ta pogoda. Na kombinezon za ciepło, na legginsy za zimno. Co ja mam w ogóle temu małemu człowiekowi zakładać teraz 😂😳

Hej hej!
Też nie wiem co z mlekiem bo karmię piersią 🤷🏼‍♀️ ale na pewno możesz z każdym pytaniem do położnej albo pediatry! Jak masz jakieś wątpliwości to dzwonić/umawiać się i niech pomogą.

A jak dziewczyny u Was maluchy przeszły pierwsze szczepienia? Ciekawa jestem. Im bliżej tym durny człowiek bardziej się obawia 🤦🏼‍♀️

Mnie martwi tylko ta pogoda. Na kombinezon za ciepło, na legginsy za zimno. Co ja mam w ogóle temu małemu człowiekowi zakładać teraz 😂😳
Dziękuję za odpowiedź. Położna i pediatra mówią że to są kolki, mleko Beba zostawić i czekać, aż kolki same przejdą. Ale 24h przecież nie może to trwać. A ja już nie mogę patrzeć, jak dziecko skręca. Pójdę jeszcze raz do lekarza, bo mały tak dziwnie skrzeczy/kwiczy. Może to refluks?
Ja na dwór mojemu zakładam teraz śpiochy, a na to ciepła bluza i polarkowe spodenki.

Hej hej!

Te pneumo i rota też za pierwszym szczepieniem? I też w jednym wkluciu?
Też się boję szczepienia , mamy za dwa tyg.
Ja ubieram małej na jedną warstwę ubranek polarowy kombinezon i tak zazwyczaj jest jeszcze w zabudowanej gondoli i chyba jej tak dobrze bo nigdy nie placze 😉

Te pneumo i rota też za pierwszym szczepieniem? I też w jednym wkluciu?
Też się boję szczepienia , mamy za dwa tyg.
Ja ubieram małej na jedną warstwę ubranek polarowy kombinezon i tak zazwyczaj jest jeszcze w zabudowanej gondoli i chyba jej tak dobrze bo nigdy nie placze 😉

Dobrze pamietam, ze rodziłaś też we wrześniu? :)
My mamy 19.11 te szczepienia i też się już dziś boję

reklama
Do góry