reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Hej Dziewczyny! Ja po wczorajszej wizycie. Mały waży 890g, a to 24tyd :) wiec z wagi wychodzi 25,26. Teoretyczny termin 26/08.
A jak wasze maluchy się kręcą?;) ja co wizyta to inaczej leży :) jeszcze ma miejsce to się wierci :)
Pisałam Wam o takim zasinieniu dookoła pępka - może ale nie musi to znaczyć, ze chce pojawić się przepuklina 🤷🏼‍♀️ Zakaz noszenia czegokolwiek wiec.

reklama
Hej Dziewczyny! Ja po wczorajszej wizycie. Mały waży 890g, a to 24tyd :) wiec z wagi wychodzi 25,26. Teoretyczny termin 26/08.
A jak wasze maluchy się kręcą?;) ja co wizyta to inaczej leży :) jeszcze ma miejsce to się wierci :)
Pisałam Wam o takim zasinieniu dookoła pępka - może ale nie musi to znaczyć, ze chce pojawić się przepuklina 🤷🏼‍♀️ Zakaz noszenia czegokolwiek wiec.
Moj synuś jest ułożony główka w dół i twarzyczkowo narazie. Czuje jak boksuje przednia ścianę macicy a nogami po żołądku, bo nawet jak zjem malutka porcje to mam zgagę, ale na szczęście nie cały czas 😉

Rozumiem. A położna bedziesz miala czy idziesz na żywioł calkowicie ?
Tak jak i w pierwszej ciąży, żywioł. :) bez większego planowania. Skurcze będą to jadę do szpitala 😀. Raczej pojadę do tego samego co urodziłam syna. Bo Mąż zna drogę na pamięć A wiem że dla niego to jest mega stres. A tam mniej więcej wszystko pamietamy

Hej, hej!
Ja po badaniu. Jeszcze ostatnie pobranie na glukozę. Wypiłam i żyję 😂 smakowało jak sok porzeczkowy z kartonu. Taki bardzo słodzony... I tak wyglądało tylko z butelki na syrop 😂

Dzidź ma się dobrze. Wstydliwy egzemplarz. Spomiędzy nóg można zgadywać że dziewczyna... ale głowy za to nikt nie da 😂 wszystko książkowo. Niecałe 100g poniżej średniej ale moje córki ( całe szczęście) też do olbrzymów nie należały. Szyjka zamknięta i długa. Mega Happy jestem. Szkoda że następna wizyta dopiero za miesiąc 😂😂😂
Polish_20200508_114224839.jpg

Jeeej, jaki duży 😍😍😍 mój bobas waży 600g A też jestem w 24tyg 😳 aż się zmartwilam teraz czy wszystko ok. Ale myślę że lekarz by mi coś powiedział, gdyby ważył za mało 🙄 no i u mnie ostatnio powiedział że termin zmienił się z 23.08 na 30.08. Wiec maly jest jakby tydzien do tylu. Nie wiem w końcu kiedy mam spodziewać się porodu 🤔

Tak jak i w pierwszej ciąży, żywioł. :) bez większego planowania. Skurcze będą to jadę do szpitala 😀. Raczej pojadę do tego samego co urodziłam syna. Bo Mąż zna drogę na pamięć A wiem że dla niego to jest mega stres. A tam mniej więcej wszystko pamietamy
Podziwiam Cie😁 ja to taka panikara ze szok. Drugie w drodze a i tak boje sie co oni zrobia ze mna po cc😂 jakby mnie bylo stac to bym jak rozenkowa zamknela sie w prywatnej klinice😂🤣😂🤣😂🤣😂o matko ale ja psychiczna !!

Podziwiam Cie😁 ja to taka panikara ze szok. Drugie w drodze a i tak boje sie co oni zrobia ze mna po cc😂 jakby mnie bylo stac to bym jak rozenkowa zamknela sie w prywatnej klinice😂🤣😂🤣😂🤣😂o matko ale ja psychiczna !!
Może inaczej jak cc. Ja po prostu O porodzie staram się nie myśleć. Życie układa samo scenariusz. Jak już się zaczyna i skurcze są mega uciążliwe to szybko jazda do szpitala. Trzeba jechać do innego miasta więc dodatkowy stres. Więc nie planuje szpitala gdzieś w większym mieście bo różnie bywa i może być tak ze nie zdążymy dojechać. Siostra mojego męża ma szpital w swoim mieście A prawie urodziła w samochodzie. 😀😃. Chociaż w 1 ciąży to skurcze zaczęły się regularne oo 22 więc zebraliśmy się do szpitala (pierwszy raz to wystraszeni, wizja że zaraz dziecko wyjdzie:D) A urodziłam dopiero o 9 rano :D no ale od 22 cały czas co parę min skurcze. Więc o 9 byłam już wykończona, bólami i nieprzespana nocą A czekał mnie jeszcze poród. Kiepsko 😃

Może inaczej jak cc. Ja po prostu O porodzie staram się nie myśleć. Życie układa samo scenariusz. Jak już się zaczyna i skurcze są mega uciążliwe to szybko jazda do szpitala. Trzeba jechać do innego miasta więc dodatkowy stres. Więc nie planuje szpitala gdzieś w większym mieście bo różnie bywa i może być tak ze nie zdążymy dojechać. Siostra mojego męża ma szpital w swoim mieście A prawie urodziła w samochodzie. 😀😃. Chociaż w 1 ciąży to skurcze zaczęły się regularne oo 22 więc zebraliśmy się do szpitala (pierwszy raz to wystraszeni, wizja że zaraz dziecko wyjdzie:D) A urodziłam dopiero o 9 rano :D no ale od 22 cały czas co parę min skurcze. Więc o 9 byłam już wykończona, bólami i nieprzespana nocą A czekał mnie jeszcze poród. Kiepsko 😃
Ojej. No to tez sie nameczylas. Ja z kolei mialam po terminie po lekach wywolywany. Od 6 na oxy i o 9 juz sie skurcze co 7 min od 11 co 5 min a od ok po 12godz co 2min. Jakby jeden wielki skurcz. cesarke zrobili po 21. I dlatego troszke sie boje ze w razie co beda mi wciskac na sile znowu oxy ze niby pomoze albo cos innego i nie beda uwazac na blizne. Byle szybko i hop siup. Yyyy a co ma byc to bedzie😏

Jeeej, jaki duży 😍😍😍 mój bobas waży 600g A też jestem w 24tyg 😳 aż się zmartwilam teraz czy wszystko ok. Ale myślę że lekarz by mi coś powiedział, gdyby ważył za mało 🙄 no i u mnie ostatnio powiedział że termin zmienił się z 23.08 na 30.08. Wiec maly jest jakby tydzien do tylu. Nie wiem w końcu kiedy mam spodziewać się porodu 🤔
Na pewno wszystko jest dobrze 🧡💪🏻 a waga teraz bardzo się zmienia - szybko rośnie momentami a potem staje w miejscu. Wiec pewnie jeszcze się wyrównamy 🤣☺️
Mi z miesiączki wychodzi 24tyd1dzien teraz i termin na tego 26-27/08. Ale po usg jakby był większy o tydzień albo tydzień z hakiem 😬 także chyba po kolejnym usg zacznę podpytywać co z tym terminem 🤣👍🏻

reklama
Dziewczyny a jaka ze mnie panikara, w dodatku to moja pierwsza ciąża 🤭ja się boje, ze nie będę wiedziała kiedy się zaczęło albo, że nie pojadę w odpowiednim momencie i znieczulenia mi dać nie zdążą 😅😂
Strasznie jestem ciekawa ile mój synuś waży, a tez jestem w 24 tc, ostatnio moja ginekolog tego nie sprawdzała, wiec nie mam pojęcia ! Już się wizyty nie mogę doczekać, a tu jeszcze cały przyszły tydzien oczekiwania 🤷🏻‍♀️Ależ jestem niecierpliwa !
W dodatku w przyszłym tygodniu na krzywa cukrowa idę, oby wyszły dobrze wyniki.

Do góry