reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Zbadal mi dziś tylko szyjke i następne usg za 3 tygodnie. Pytam położnej czy to będzie połówkowe a ona z szydera że jak sama nazwa wskazuje to chyba nie?A ja szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam że chodzi o to ze to połowa ciazy hehehe :D bol podbrzusza dziś był taki hmmm jakby taka kolka mnie złapała po obu stronach jakby w jajnikach. Teraz już nie boli. Ps nawet zdj dziś nie dostałam a narzeczony jaki rozczarowany🤭😳

reklama
Ja się tak martwiłam jak to bedzie w ciazy, bo jakies 2 lata temu ginka powiedziala mi, ze mam krotka szyjke i ciezko bedzie utrzymac ciaze i proponowała mi ją „podrasować”. Nie wiem co miala na mysli, ale do niej nie wrociłam i żaden inny lekarz nie potwierdził tego co mówiła przy konsultacjach nawet teraz w ciąży.. Co lepsze ostatnio na prenatalnym usg lekarz powiedział, że mam wyniki jak 15latka i długą zwartą, szyjkę i wg statystyk jestem w5%kobiet ktore na tym etapie na pewno donoszą ciążę do końca :o
Ciekawe czy mi się wydłużyła? [emoji23]

Ja się tak martwiłam jak to bedzie w ciazy, bo jakies 2 lata temu ginka powiedziala mi, ze mam krotka szyjke i ciezko bedzie utrzymac ciaze i proponowała mi ją „podrasować”. Nie wiem co miala na mysli, ale do niej nie wrociłam i żaden inny lekarz nie potwierdził tego co mówiła przy konsultacjach nawet teraz w ciąży.. Co lepsze ostatnio na prenatalnym usg lekarz powiedział, że mam wyniki jak 15latka i długą zwartą, szyjkę i wg statystyk jestem w5%kobiet ktore na tym etapie na pewno donoszą ciążę do końca :o
Haha no nieźle, czyli nie ma się czym martwić i wszystko ok?

Zazdro [emoji16]
Ja niby też kładę się do łóżka ok. 22 ale zanim zasnę to na pewno godzina mija. W nocy budzę się kilka razy, żeby się przewrócić na drugi bok bo brzuch mnie boli podczas przewracania to jeszcze zanim się ułożę i znowu zasnę to mija trochę czasu. Później pobudka 6-8 bo mąż do pracy się szykuje i zawsze gdzieś coś stuknie i od razu oczy szeroko otwarte [emoji16]. Niby wstaje z lozka 11-12 ale wcale nie jestem wyspana [emoji19] A wszyscy dookoła mówią, że tyyyle śpię zawsze. Bardziej się wysypiałam kładąc się o 23 i wstając do pracy o 6 niż teraz...
Ja padam do snu około 22 i śpię dosłownie 12 godzin [emoji85][emoji85]

Macie zdrowie do spania [emoji85] ja zasypiam około 22-23 i 6-7 rano oczy jak 5zl ale wyspana przynajmniej. Raz mi się zdażyło pójść na drzemkę o 17, zasnęłam o 18 i spałam do 5 rano [emoji28]

Macie zdrowie do spania [emoji85] ja zasypiam około 22-23 i 6-7 rano oczy jak 5zl ale wyspana przynajmniej. Raz mi się zdażyło pójść na drzemkę o 17, zasnęłam o 18 i spałam do 5 rano [emoji28]
Kochamy takie drzemki hahahah ♥️♥️ ja śpię od 21 albo 22 (nie daj boże jest po 22 to o zgrozo) i tak do 5.20 bo chłop wstaje to i ja już nie zasne a mój budzik o 5.45. Wstawalam zawsze o 6 ale szef powiedział że mam przychodzić do pracy za 5 a nie za 2.ale i tak przycgodze za 1 albo o równo 7 😁

reklama
Dlatego nie można słuchać tylko jednego lekarza. Mi na pierwszej wizycie ginekologicznej w wieku 17 lat powiedziała że mam liczne miesniaki ale jeszcze nie urosly na tyle żeby się martwić blablabla a następny ginekolog nawet nic nie zobaczył. Także ciesz się że swojej zwartej i długiej szyjki 🥰♥️ i zapomnij o tamtej 😁

Do góry