reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Mój luby był ze mna na wszystkich wizytach i przy porodzie synka. Wprost nie miał wyjscia, ale on chyba tez nie wyobrażalby sobie, żeby to ominąć. Sorki za bezpośredniość, ale zastanawiam się, co w pl lekarze maja z tym ciągłym zaglądaniem między nogi kobietom. MiesZkam w uk, niedawno byłam na pierwszym usg i robili normalnie przez brzuch, wsZysko było ładnie widac. W pierwszej ciąży nikt mi na dol nie zaglądał, dopiero w trakcie porodu położna uprzejmie spytała czy może zajrzeć i ocenić postęp i rozwarcie.

Witam się w nowym roku
Dziś miałam usg Wedlog om 8+4 A z usg 6t napisał podejrzanie poronienia chybionego
Crl 11mm widoczny zarodek nie widział akcji serduszka [emoji22]
Ale nie zaszłam w ciaze w pierwszy dzień okresu więc wydaje mi się że 6t jest dobrym pomiarem
Pogubilam się i nie wiem co myśleć jest mi przykro

Witam się w nowym roku
Dziś miałam usg Wedlog om 8+4 A z usg 6t napisał podejrzanie poronienia chybionego
Ale nie zaszłam w ciaze w pierwszy dzień okresu więc wydaje mi się że 6t jest dobrym pomiarem
Spokojnie może rzeczywiście ciąża młodsza A może słaby sprzęt? Kazał ci robić jakieś badania?

Kochana najlepiej isc do innego lekarza zobaczyć i sprawdzić jak to wszystko wyglada. Nadzieja umiera ost. Tule mocno
Witam się w nowym roku

Ja w ost ciazy mialam tylko badanie na poczatku ciazy badanie, pobranie cytologi i usg dowpine. A później moja lekarka moze do konca ze dwa razy jeszcze mnie badała takze nie ma reguly
Mój luby był ze mna na wszystkich wizytach i przy porodzie synka. Wprost nie miał wyjscia, ale on chyba tez nie wyobrażalby sobie, żeby to ominąć. Sorki za bezpośredniość, ale zastanawiam się, co w pl lekarze maja z tym ciągłym zaglądaniem między nogi kobietom. MiesZkam w uk, niedawno byłam na pierwszym usg i robili normalnie przez brzuch, wsZysko było ładnie widac. W pierwszej ciąży nikt mi na dol nie zaglądał, dopiero w trakcie porodu położna uprzejmie spytała czy może zajrzeć i ocenić postęp i rozwarcie.

O kurcze, a nie miałaś robionej cytologii, czy badania szyjki czy coś? Ja mieszkam w Niemczech i tutaj też trochę inaczej niż w Polsce pochodzą do prowadzenia ciąży, przewidziane są 3 USG (u niektórych lekarzy można za dodatkową opłatą mieć więcej.) ale przy każdej wizycie miałam właśnie badanie szyjki, więc mega mnie zaskoczyłas tym, że w UK tego nie robią, bo wydawalo mi się to podstawa.

reklama
U mnie w przychodni jest kartka ze ciężarne, na test glukozy i niepełnosprawni wchodzą bez kolejki
Robiłam badania w Medicoverze, tam mnie panie z rejestracji wpychały w kolejkę i zawsze wychodziła pani z labo i mówiła że mam już wejść [emoji848] Niedługo będę robić w państwowej przychodni i sama nie wiem jak to rozegrać [emoji85]

Do góry