reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2020

@Fairyberry, a czemu robisz test PAPPA? Trafiłaś w tej przychodni na 'niezłego' lekarza.... , żeby tak nastraszyć kobietę w ciąży - eh, o czym Ci lekarze myślą..... Super, że pierwsze usg wyszło prawidłowo, trzymamy kciuki za każde następne 👍👍 I uwierz mi - nie ważne czy kobieta będzie matką po raz pierwszy czy po raz piąty - wszystkie tak samo się niepokoimy przed każdą wizytą i każdym usg ;) Kochamy nasze fasolki od samego początku 🥰
Dziękuję za słowa wsparcia 🍀

reklama
Kochane, ja już nie daję rady, i nie nie, nie z powodu świątecznego obżarstwa bo to akurat względnie kontroluję, i u sąsiadów na górze i na dole jest już ostra impreza i się rozkręca, zagłuszają mi tv, muzykę, o czytaniu książki mogę zapomnieć 😶

Też mam takich sąsiadów... dwa piętra niżej.... Nie znosze ich imprez, ale na szczęście na te święta gdzieś sobie pojechali :p Masz stopery do uszu, żeby sobie założyć i nie słuchać niechcianej imprezy?

9 rano 🥰 dobrze ze były bilety lotnicze i mogłam dokupić bilet mężowi żeby ze mną leciał

Skąd dokąd będziecie lecieć? Latacie samolotem na wizyty u ginka???? :szok::szok::szok: Bo chyba czegoś nie czaję :p

Hej hej! Ale naskrobalyscie 🥰
Fajnie sie czytalo 😂 moj maz dzien przed wigilia nazarl sie 2kg pomaranczy i dwa dni swiateczne umieral na zoladek i przelezal w lozku takze goscie i zarcie i corka na mojej i mamy glowie.. wczoraj wieczorem goscie odprawieni do domow a dzisiaj lenistwo, o 17 padlam na drzemke i wstalam przed chwilka😂. Ale szybka kapiel i wracam do wyrka. Ja co rano mam mdlosci ale jak zjem to przechodzi.wlasciwie wszystkiego po teochu sprobowalam, takie uczucie kaca jak nic . Sledzi nie lubilam i nie polubię 😂nawet nie probuje 😅 A tak nadal objawow brak. Troche mnie to martwi i nie wiem jak orzezyje jeszcze tydzien do wizyty..

Budkaa, to kto z Was jest w ciąży: Ty czy Twój mąż, co to się obżera 2kg pomarańczy? 🤣 Ale empatyczny Człowiek z Niego 😆
Tydzień szybko Ci zleci ;) Pomyśl sobie, że został tylko jeden, a nie dwa albo trzy ;) i dasz radę ;)

Budkaa, to kto z Was jest w ciąży: Ty czy Twój mąż, co to się obżera 2kg pomarańczy? 🤣 Ale empatyczny Człowiek z Niego 😆
Tydzień szybko Ci zleci ;) Pomyśl sobie, że został tylko jeden, a nie dwa albo trzy ;) i dasz radę ;)
On przezywa ciaze spozywcza ostatnio 😂 i brzuchem mnie przegonil 😅 nie zamierzam sie z nim równać🤦🏼‍♀️

Dziewczyny dużo pijecie ? Ja nigdy nie przepadałam za woda , zawsze się zmuszam :/ odkąd się dowiedziałam o ciąży nie pije coli,chociaż nieraz mam smaka 🤨 za to pije soki owocowe,sklepowe .. chociaż wiem że zdrowsze byłyby robione własnoręcznie albo ta woda 😔 teraz przez święta wypiłam sporo kompotu z suszu i truskawek...

Też mam takich sąsiadów... dwa piętra niżej.... Nie znosze ich imprez, ale na szczęście na te święta gdzieś sobie pojechali :p Masz stopery do uszu, żeby sobie założyć i nie słuchać niechcianej imprezy?

Skąd dokąd będziecie lecieć? Latacie samolotem na wizyty u ginka???? :szok::szok::szok: Bo chyba czegoś nie czaję :p

Ogólnie mój przelot do Polski miał zupełnie inny cel, mianowicie wizyta startowa do in vitro. Ponieważ staraliśmy się ponad dwa lata i badania męża nie były dobre, dawano nam nikłe szanse na ciąże naturalna a tutaj takie zaskoczenie- prawie ze Bożonarodzeniowy cud! Ponieważ miałam już bilet i wynajęte auto szkoda było mi stracić kupę kasy. Po za tym (co tez nie było planowane pod katem ciąży) miałam wizytę zaplanowana u endokrynologa, który już dawno zaznaczył, ze w razie ciąży mam przyjść około 6 tyg i akurat wtedy co jestem umówiona mija 6tydz ciąży wiec zbieg okoliczności i 2 ważne wizyty w poniedziałek.
Mieszkam w UK latam do Katowic lub Krakowa x

A możesz mi napisać w którym dokładnie miejscu Cię bolało?

Dzięki Gabriela, chyba faktycznie za bardzo się nakręcam, ale akurat sie to wszystko dzieje w czasie kiedy utrudniony dostęp zarówno do lekarzy jak i laboratoriów...
Dobrze kojarzę, że za 2 dni idziesz na usg? [emoji3]

Joanulka, dzięki! Stary człowiek i głupi. Niby sobie zdaję sprawę, że w sieci różnych głupot pełno, a jednak korci mnie, żeby podczytywać :growl:

Chyba się nie przejmujesz takimi textami? Ilu macie synków?
Ja mam kolegę, który ma 4 synów, a od początku pierwszej ciąży jego żona pragnęła córki [emoji14] Śmieją się z nich wszyscy, żeby próbowali do skutku, ale oni śmieją się jeszcze głośniej i twierdzą, że limit wyczerpany, warsztat zamknięty - synowie są najlepsi :cool2:
Wiesz co na początku miałam to głęboko gdzieś ale z biegiem czasu i większym gronem ludzi z dziwnym podejściem że mi wspolczuja drugiego syna trochę było mi przykro. Rozumiem gdybym miała parcie na córkę ale zawsze głośno mówiłam że chce mieć synów. Teraz też mam przeczucie że to syn, co wcale mi nie przeszkadza.

reklama
Do góry