reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Noo jedzenie to moje hobby 😂😂
Ale jak sobie coś postanowię to daje radę. jesli chodzi o diety mam na szczęście silną wolę.
Ale czemu piszesz ze masz 20kg do zrzucenia? Teraz na pewnie nie zrzucisz 😉 już zakładasz ile przytyjesz ?

Zazdroszczę Ci! Ja nie mam silnej woli jeśli chodzi o diety... 🤦‍♀️ 20kg mam za dużo od jakiegoś czasu, nawet w połowie listopada zmobilizowałam się i wykupiłam wreszcie pakiet na vitalia pl, ale po 3 tygodniach odchudzania kapnęłam się, że jestem w ciąży no i póki co koniec mojego odchudzania :p

Heheh, pojedzone i to bardzo! Za bardzo! 😆 Ale ja też mdłości żadnych nie mam, także nic nie przeszkadza mi w świątecznym obżarstwie 😁 nawet żołądek sam w sobie się uspokoił, niestrawności minęły :) Za to odpoczynku nie czuję w ogóle, chodzę jak zombie. Rano nie mogę się dobudzić, cały czas ziewam i najchętniej robiłabym drzemki co godzinę...
Może jutro uda Ci się dłużej pospać? Będzie już po świętach ;)
Ja się zastanawiam jak jutro do pracy wstanę.... Mam na 06:15.... a przez ostatni tydzień nie wstawałam wcześniej niż 10:00....

reklama
Jeśli chodzi o sny, to ja też wierzę, że niektóre z nich mają jakieś ukryte znaczenie. Kilka razy w życiu zdarzyło mi się mieć prorocze sny, choć na upartego można by stwierdzić, że to przypadek ;)
Ale teraz, w ciąży staram się ich w ogóle nie interpretować, bo wiem, że są skutkiem hormonów i burzy która dzieje się w głowie. Dzisiaj miałam też okropny sen, również obudziłam się z krzykiem. Śniło mi się, że byłam na USG, dzidzia pięknie rosła, nagle okazało się że ją już urodziłam. Była to dziewczynka, śmiała się do mnie, kopała nóżkami. W pewnym momencie zdałam sobie sprawę, że jest o wiele za wcześnie na poród i że muszę ją zawieźć do szpitala, do inkubatora i że muszą mi powiedzieć jakimi tabletkami ją karmić, bo nic innego jeszcze przecież nie zje 🤦‍♀️ Zanim się ogarnęłam do tego szpitala to dziecko zaczęło się kurczyć i usychać ☹ umierało na moich rękach i nic nie mogłam zrobić, zaczęłam płakać tak strasznie i krzyczeć, że aż krzyknęłam w rzeczywistości i dzięki temu się obudziłam!! Czułan taką ulgę, że to tylko zły sen... Ale cały dzień to przeżywam...

Makabryczny sen.... nie zazdroszczę Ci, tym bardziej, że sama całkiem niedawno we śnie widziałam mojego 5-letniego synka, który w tym śnie był nie żywy 😨😰 To był najstraszniejszy sen w moim życiu!!! Do tej pory mam gęsią skórę na całym ciele i od razu biegnę go całować i przytulać jak tylko o tym pomyślę!

Tak jak dawałam radę dla mam w wigilię wszystko przyrządzić zjeść łącznie ze smazonym tak od wczoraj co zjem to toaleta
Dzis juz do tego doszło że nawet 💧 jak się napije to wymiotuję
Z mlodym nie mialam żadnych mdlosci wymiotów a teraz.. Szok i niedowierzanie

Ale Cię dopadło :( Może na skutek nadmiernej ilości różnych aromatów wymieszanych ze sobą? Do tego zmęczenie, buzujące hormony no i wyszła Ci mieszanka wybuchowa.... Mam nadzieję, że szybko Ci to przejdzie i wrócisz do normalnego funkcjonowania.

@Fairyberry, a czemu robisz test PAPPA? Trafiłaś w tej przychodni na 'niezłego' lekarza.... , żeby tak nastraszyć kobietę w ciąży - eh, o czym Ci lekarze myślą..... Super, że pierwsze usg wyszło prawidłowo, trzymamy kciuki za każde następne 👍👍 I uwierz mi - nie ważne czy kobieta będzie matką po raz pierwszy czy po raz piąty - wszystkie tak samo się niepokoimy przed każdą wizytą i każdym usg ;) Kochamy nasze fasolki od samego początku 🥰

reklama
@Fairyberry, a czemu robisz test PAPPA? Trafiłaś w tej przychodni na 'niezłego' lekarza.... , żeby tak nastraszyć kobietę w ciąży - eh, o czym Ci lekarze myślą..... Super, że pierwsze usg wyszło prawidłowo, trzymamy kciuki za każde następne 👍👍 I uwierz mi - nie ważne czy kobieta będzie matką po raz pierwszy czy po raz piąty - wszystkie tak samo się niepokoimy przed każdą wizytą i każdym usg ;) Kochamy nasze fasolki od samego początku 🥰
Myślę,że lekarz zasugerował bym zrobiła ten test gdyż mam już skończone 34 lata. Poza tym " starczym wiekiem" 😉 to jestem zdrową i aktywną kobietą w dobrej formie.

Do góry