Pozostaje Ci czekać... Jeszcze jest w miarę wcześnie, może jeszcze się pokaże.Ja po dzisiejszym usg nie mam dobrych wieści w pęcherzyk u ciążowym w macicy 20 mm nie widać niestety NIC...(6+2)...Lekarz kazał przyjść na usg za dwa tygodnie ale to już chyba marne szanse.... A ty wiście idę jutro na usg do innego lekarza z lepszym sprzętem, żeby się upewnić...Ale jak się domyślacie nastroj mam kiepski
reklama
Iwkar
Fanka BB :)
Nie wyczułam jeszcze tego lekarza... mam innego niż całe życie bo się przeprowadziłam, też nie twierdze że chce od razu iść na zwolnienie ale boje się że jak zaczen się źle czuć, moja praca jest troche siedząca trochę jeżdząca po budowach zazwyczaj.. i wtedy też nawet nie zabardzo można skorzystać z toalety;/ ale generalne godziny to pierwsza zmianaZalezy tez jaka masz prace itd no i zalezy od lekarza jakiego masz
Dokładnie nie ma co się stresować na zapas mi też powiedział że w 7 to najwcześniej bo teraz to stres niepotrzebny będzieHej Kochane, co się dzieje? Nie martwcie się, nie stresujcie, wiem, łatwo mówić, ale było tu wieeeele historii gdzie dziewczyny za wcześnie poszły na usg, widać było tylko pęcherzyk, i już stres gotowy. Mi przy pierwszej wizycie (a to był 4t6d) i tutaj lekarz kategorycznie zakazał robić USG wcześniej niż w szóstym ale bliżej siódmego, a już najlepiej w siódmym tygodniu. Dostałam skierowanie na wszystkie badania (HIV, HCV, kiła, różyczka, toxo, cukier, TSH i tak dalej), ale na USG poszłam równo w 6t, bo nie wytrzymałam. Sama powiedziała, że za wcześnie USG przyniesie więcej stresu niż to warte, ale wiadomo, cierpliwość nie jest naszą mocną stroną.
Iwkar
Może słaby sprzęt.. nie ma co się zamartwiać, sama jestem teraz w podobnej sytuacji ale trzeba być dobrej myśli tak jak dziewczyny pisząJa po dzisiejszym usg nie mam dobrych wieści w pęcherzyk u ciążowym w macicy 20 mm nie widać niestety NIC...(6+2)...Lekarz kazał przyjść na usg za dwa tygodnie ale to już chyba marne szanse.... A ty wiście idę jutro na usg do innego lekarza z lepszym sprzętem, żeby się upewnić...Ale jak się domyślacie nastroj mam kiepski
Iwkar
Wiem, że masz racje ja wiem, że poszłam wczesnie ale tak mnie umowili.. ale teraz wizyty już w 7tyg i gdzies 2 dni to na pewno wszystko się wyjaśni, co ma być to będzie..Hej Kochane, co się dzieje? Nie martwcie się, nie stresujcie, wiem, łatwo mówić, ale było tu wieeeele historii gdzie dziewczyny za wcześnie poszły na usg, widać było tylko pęcherzyk, i już stres gotowy. Mi przy pierwszej wizycie (a to był 4t6d) i tutaj lekarz kategorycznie zakazał robić USG wcześniej niż w szóstym ale bliżej siódmego, a już najlepiej w siódmym tygodniu. Dostałam skierowanie na wszystkie badania (HIV, HCV, kiła, różyczka, toxo, cukier, TSH i tak dalej), ale na USG poszłam równo w 6t, bo nie wytrzymałam. Sama powiedziała, że za wcześnie USG przyniesie więcej stresu niż to warte, ale wiadomo, cierpliwość nie jest naszą mocną stroną.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny :* mnie dziś odpadły poranne mdłości.. W poprzedniej ciąży pracowałam do 8 msc, dobrze się czułam. Teraz jest inaczej, mdlosci i codzienny dojazd busem. Jutro wizyta, będzie 6+2, licze ze cos zobaczę. Podpytam o zwolnienie w ok. 12 tyg.
Mimi1987
Trzymam kciuki żeby jutro okazało się, że to wina kiepskiego sprzętu... Powodzenia!!Ja po dzisiejszym usg nie mam dobrych wieści w pęcherzyk u ciążowym w macicy 20 mm nie widać niestety NIC...(6+2)...Lekarz kazał przyjść na usg za dwa tygodnie ale to już chyba marne szanse.... A ty wiście idę jutro na usg do innego lekarza z lepszym sprzętem, żeby się upewnić...Ale jak się domyślacie nastroj mam kiepski
Straciatella
Ja po dzisiejszym usg nie mam dobrych wieści w pęcherzyk u ciążowym w macicy 20 mm nie widać niestety NIC...(6+2)...Lekarz kazał przyjść na usg za dwa tygodnie ale to już chyba marne szanse.... A ty wiście idę jutro na usg do innego lekarza z lepszym sprzętem, żeby się upewnić...Ale jak się domyślacie nastroj mam kiepski
Kochana nic nie jest jeszcze przesądzone... czytałam nawet tutaj na BB wpisy kobiet, które bardzo długo czekały na to aż się w końcu "COŚ" pojawi (wątek dot. pustego jaja płodowego). Póki beta rośnie jest nadzieja. Sprawdzałaś betę?
Bardzo mocno ściskam i trzymam kciuki.
Do reszty dziewczyn.. rany co Wy takie pesymistyczne? Trzeba myśleć pozytywnie. Każda by chciała już, natychmiast wiedzieć, że jest wszystko ok a najlepiej zobaczyć już wszystko na usg.. ale nie ma co się spinać.
Witam kobitki
U mnie 5t i2d jak narazie tylko piersi bolą
Mam synka z 9 sierpnia i córkę z 13 i szykuje się kolejny maluszek heheh
No to nieźle.. przypadek? powiedziałaś już dzieciakom, o powiększającej się rodzinie?
Ja wczoraj powiedziałam młodszemu, starszy syn już wiedział. I cieszą się.. zamówili siostre, bo brata to już nie zniosą (oczywiście dla mnie to bez znaczenia). Ale ostatnio w rodzinie sami chłopcy.. od 10 lat właściwie rodzą się u mnie sami chłopcy.
Teraz nawet for fun sprawdziłam sobie chiński kalendarz płci i wychodzi dziewczynka nie żebym jakoś w to wierzyła, ale dla poprzednich ciąż wychodzą mi chłopcy więc może coś w tym jest.
Nie wiem czy zauważyłyście, ale wątek sierpniowe mamy 2020 jest chyba najpopularniejszym wątkiem teraz. Pozostałe miesiące ledwo żyją! Założyłam nowy wątek dla wizyt i zdjęć z USG, myślę ze fajnie będzie tam wrzucać takie info tutaj postów przybywa z godziny na godzinę i może być ciężko.
reklama
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
A co to za kalendarz?