reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja na luteine źle reagowalam tzn moje mdłości, wymioty były dużo częstsze a po dupku przeszło.. Dlatego ja wolę dupka :)
Kurczę a miałam spytać mojego gina wczoraj dlaczego zapisuje mi duphaston a nie luteinę która jest o milon razy tańsza . Kurczę na miesiąc wychodzi mi 80 zł duphaston plus wizyta 220 - masakra. Ale co do gina jest cudowny.

reklama
Cześć dziewczyny.
Wkoncu się odważylam napisać.
Dowiedziałam się że jestem w ciąży we wtorek. Nie powiem był to wielki szok. Mam już córeczkę roczną. Planowaliśmy dla niej rodzeństwo ale zdecydowanie nie teraz. No wyszło inaczej :)
Powoli oswajam się z ta myślą choć mi ciężko. Mialam wrócić do pracy, trochę odpocząć od mamy 24 h na dobę ale nie jest mi to póki co pisane [emoji6]
Termin mi wychodzi 3 sierpnia ale po wizycie u gina będę wiedzieć lepiej :)
Życzę wszystkim mniej stresu, więcej uśmiechu i energii ;)

Mam tak samo jak Ty... Musimy myśleć pozytywnie, stres nam nie potrzebny [emoji3]

Mnie tam poki co wszystko przeraza[emoji14] raz brzuch boli, potem nie boli, a najbardziej nurtuje mnie fakt niebolesnych piersi i brak nudnosci. Niby to dopiero 18 dzien po owulacji, ale jakos mi dziwnie , ze nie mam objawow ciazy.

Mnie tam poki co wszystko przeraza[emoji14] raz brzuch boli, potem nie boli, a najbardziej nurtuje mnie fakt niebolesnych piersi i brak nudnosci. Niby to dopiero 18 dzien po owulacji, ale jakos mi dziwnie , ze nie mam objawow ciazy.
Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, czułam się ekstra, pracowałam do końca 7 miesiąca aż mnie wygonili 😉 w drugiej utraconej bolały mnie piersi i podbrzusze, ale przypałętało się też zapalenie pęcherza, w obecnej bolą cyce i od czasu do czasu podbrzusze, więc sama widzisz każda ciąża inna 😉

Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, czułam się ekstra, pracowałam do końca 7 miesiąca aż mnie wygonili 😉 w drugiej utraconej bolały mnie piersi i podbrzusze, ale przypałętało się też zapalenie pęcherza, w obecnej bolą cyce i od czasu do czasu podbrzusze, więc sama widzisz każda ciąża inna 😉
Mnie też ostatnio głównie cyce bolą i podbrzusze, a cyce przy okazji kształt nieco zmieniły. A mdłości jako tako, nawet nie wymiotuję 🤔

Dziewczęta, właśnie dzwonili do mnie z Medicoveru i mogę mieć jutro USG. To będzie z OM dokładnie 6t. To nie za wcześnie?
Według mnie powinno być już coś widać, ale jest też możliwość, że się niepotrzebnie zestresujesz bo to szybko.
Ja momentami nawet zapominam, że jestem w ciąży, bo córka mi choruje, w zasadzie to od września z małymi przerwami ciągle coś, odkąd do przedszkola poszła. Mam już trochę dosyć, ale czekam aż jej przejdzie...

reklama
Do góry