reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja za to żadnych objawów nie mam i się martwię. Pierwsza wizytę mam 4.12
Moje koleżanki podzieliły się na dwie grupy, jedna to te które na początku ciąży umierały a w późniejszej ciąży też umierały tylko trochę mniej, i na takie które nie zorientowały się że są w ciąży, dopiero jak okres coś ze trzy cykle nie przychodził. Jedna z moich koleżanek odstawiła antykoncepcję i była przekonana, że nie miesiączkuje bo hormony jej grają jak chcą, więc jak poszła do ginekologa i zobaczyła usg to dostała zawału. Zero objawów. Nie masz się czym martwić, jak widzisz, albo rybka albo pipka 🧐

reklama
Super dziewczyny! Ja pojadę zrobić drugi raz betę w poniedziałek. Zastanawiałam się czy "ciągnięcie" w podbrzuszu to norma - dzięki Bogu uspokoiłam się po Waszych postach 😀 ja miałam raz w nocy mdłości, ale na tym koniec. Mam nadzieję, że nie będę wymiotować... 🙈

Witam wszystkie przyszłe mamy :)
U mnie OM 27.10, testy wychodziły negatywne 20,21 i 23. 11, pierwszy pozytywny 25.11. 😁 Z aplikacji termin na 2.08, 4tc5dz. To moja druga ciąża, mam już córcię, która kończy za kilka miesięcy 4 lata.
Pierwszą wizytę mam 12.12. Objawy mam delikatne, kłucie w podbrzuszu czasem, wrażliwe piersi i wyczulony smak bardzo.
Mimo że test pozytywny dopiero kilka dni temu to od dłuższego czasu czułam się w ciąży i te negatywne testy nie dawały mi spokoju 😋
Cieszę się, że znalazłam taki wątek i pozdrawiam 😉

Mamy ten sam OM i tez 25.11 zobaczyłam || :)
Oraz tez mam córcię prawie 4 lata;)
Witam serdecznie;)

Coś spać nie mogę i zajrzałam na Forum;) Cieszę się że grupa się rozrasta. do końca miesiąca pewnie jeszcze sporo nas dołączy

W środę Beta 380 dzisiaj po 48h 1075 wiec jest dobrze

Dobranoc:)

Cześć dziewczyny, ja dziś dopiero dzień po spodziewanej @ testy od kilku dni pozytywne, dziś zeobilam kolejne 2 i kreski coraz ciemniejsze, natomiast martwi mnie to, że jakby mniej bola mnie piersi...nie chce isc robić bety i sprawdzać przyrostow bo ostatnio okazało sie to ciąża biochemiczna i mocno to przezylam, dlatego teraz tak się boje;( ginekolog dopiero 9.12, chciałam nawet później, bo i tak nic nie bedzie jeszcze widać, ale tak mnie pani zapisala.. a Wy jak sie czułyscie zaraz po terminie @? Tez Wam nic nie bylo? Mnie pobolewalý tylko te jajniki ale teraz mam wrazenie ze tez przestaly;( jestem juz przewrażliwiona i strasznie sie boje, że znowu cos nie tak;(

Hej dziewczyny, u mnie dziś beta 1147 (w poniedziałek 152), więc chyba wszystko w normie. :)

Jeśli chodzi o to kiedy najlepiej umówić się na wizytę do lekarza to najbezpieczniej w 7tc. W połowie 6 tc powinno się pojawić bicie serca, więc w 7 tygodniu będzie już wszystko wiadomo.
Piękny przyrost bety!;)

Cześć dziewczyny, ja dziś dopiero dzień po spodziewanej @ testy od kilku dni pozytywne, dziś zeobilam kolejne 2 i kreski coraz ciemniejsze, natomiast martwi mnie to, że jakby mniej bola mnie piersi...nie chce isc robić bety i sprawdzać przyrostow bo ostatnio okazało sie to ciąża biochemiczna i mocno to przezylam, dlatego teraz tak się boje;( ginekolog dopiero 9.12, chciałam nawet później, bo i tak nic nie bedzie jeszcze widać, ale tak mnie pani zapisala.. a Wy jak sie czułyscie zaraz po terminie @? Tez Wam nic nie bylo? Mnie pobolewalý tylko te jajniki ale teraz mam wrazenie ze tez przestaly;( jestem juz przewrażliwiona i strasznie sie boje, że znowu cos nie tak;(
Mnie zawsze rano mniej bolą piersi, czuję tylko mrowienie sutków... ale jeszcze jestem przed terminem @, więc trudno mi powiedzieć. Natomiast przy poronieniu od razu w ciągu kilku godzin przestały mnie boleć piersi, więc wiedziałam że to koniec.

Mnie zawsze rano mniej bolą piersi, czuję tylko mrowienie sutków... ale jeszcze jestem przed terminem @, więc trudno mi powiedzieć. Natomiast przy poronieniu od razu w ciągu kilku godzin przestały mnie boleć piersi, więc wiedziałam że to koniec.
Faktycznie wstałam rano i jak poleżałam, ubrałam stanik itd to czuje, że są ciężki i jednak bolą, może nie jakoś mocno ale jednak;) chhba faktycznie rano po przebudzeniu bolą mniej;)
A kiedy masz termin @ ?

reklama
Faktycznie wstałam rano i jak poleżałam, ubrałam stanik itd to czuje, że są ciężki i jednak bolą, może nie jakoś mocno ale jednak;) chhba faktycznie rano po przebudzeniu bolą mniej;)
A kiedy masz termin @ ?
Powiem Ci Kochana że u mnie z objawami to, że tak brzydko powiem, raz tak raz srak. Na przykład dziś piersi przyzwoicie, nawet spałam na brzuchu, i nie czuję ich wcale. To bardzo wczesna ciąża, ja na takim etapie nie miałam objawów chociaż intensywnie sprawdzałam. Pisałam tutaj już, moja koleżanka dowiedziała się o ciąży w trzecim „cyklu”, nie miała @ ale myślała że to po odstawieniu antykoncepcji.

Do góry