MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Jak odebrałam swoją to byłam pewna, że zakresy są jak z OM, ale absolutnie nie mam przekonania
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak odebrałam swoją to byłam pewna, że zakresy są jak z OM, ale absolutnie nie mam przekonania
Oj nie jest. Ja tez już po niejednym rzucaniu. W 2017 nie paliłam 7 miesięcy i od nowa zaczęło się od jednego dymka. Okropny nałógJa palilam paczkę dziennie.
Od zrobienia testu nie palę, są dni, że ciągnie mnie strasznie I myślę : chociaż taki jeden mały dymek [emoji6]
Rzucalam dwukrotnie palenie i wiem, że po tym jednym dymku będzie jeszcze gorzej więc nawet nie próbuje.
Lekko nie jest [emoji6]
O to to jakby o mnieJa paliłam, może nie super dużo ale przy piwku to duuuużo. Od jakiegoś czasu paliłam najsłabszego iqosa, ale jak poczułam że mogę być w ciąży rzuciłam od ręki. I powiem Tobie takie coś, teraz odrzuca mnie od papierosów na kilometr, jak poczuję gdzieś zapach fajek to mam odruch wymiotny.
Rożnie to niestety było, moja koleżanka późno dowiedziała się o ciąży i cały czas paliła, jak się dowiedziała to przepłakała dwie doby że truła dziecko. Urodziła szczęśliwie zdrową córkę, ale na to nie ma reguły.O to to jakby o mnie
My tak samo, ja w ogóle mam problem z papierosami, że nie potrafię wysiedzieć w pokoju z kimś kto pachnie papierosami, mam bardzo czuły węch i odruch wymiotny. Nie chce skłamać ale ktoś o tym pisał jeśli nie mama ginekolog to ktoś inny, ale z rzucaniem stopniowym w ciąży to mit! Każdy dzień z fajka to szkoda dla dziecka.Ja dzięki Bogu z mezem nie palimy. Nigdy nie palilismy i zawsze mi to mega smierdzialo
Pisałam już do gina odpisał mi że jest prawidłowy wynik zrobię w poniedziałek sprawdzić jak rośnie [emoji5]Hej, hej. Normy są podane dla tygodnia ciąży licząc od ostatniej miesiączki. Ale pamiętaj, że poziom beta dopiero wzrasta po zagnieżdżeniu zarodka. W zależności od tego kiedy była owulacja, ciąża może być młodsza niż to wynika z ostatniej miesiączki. Czytałam też wątki dziewczy, które pisały że miały niską betę jak na swój tydzień, ale przyrost był prawidłowy. Badałaś już betę wcześniej?
Witaj wśród SIERPNIÓWEK kiedy wizyta u gina? Ostatni dzień @? Sorry za pytania na wejściu gratuluję i życzę nudów nad nudami
Gratulejszyn! Witamy na pokładzie Kiedy wizyta u lekarza?
Ja nie paliłam w ciaży ale do sierpnia tego roku wypalałam paczkę dziennie. Zaczęłam palić 1,5 roku temu w pracy.. i tak się wkręciłam, że to była jakaś masakra. Ja tak naprawdę rzuciłam z dnia na dzień kiedy powiedziałam mojemu, że rzucamy razem. I on rzucił, bo ja rzuciłam. A ja rzuciłam, żeby on nie zaczął znowu palić. I tak już nie palimy od sierpnia.. ale powiem Ci, że tak jak nie miałam w ogóle ochoty na fajkę tak momentami teraz czuje, że bym zapaliła.. a znowu za chwilę czując fajki w powietrzu mam ochotę tylko rzygnąć. Ale potrafię sobie doskonale wyobrazić to, że może być ciężko rzucić w ciąży na zawołanie, zwłaszcza jeżeli od fajek Cię nie odrzuca. Może próbuj stopniowo rzucać? Gdzieś kiedyś słyszałam, że w ciąży znacznie lepiej jest rzucić stopniowo niż od razu przy takim nałogu, ponieważ reakcja organizmu "na głodzie" jest bardzo ciężka Ale nie wiem ile w tym prawdy..