reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Tak dziewczyny urodziłam, 04.09 o 20 .05 , Lenka 3340 ,51 cm na zdjęcie i opis,zbiorę się jutro ale wspomnę tylko że rodziłam , od regularnych skurczy od środa/ czwartek 12 w nocy( przyjęcie do szpitala) do właśnie piątku 20.05 . Także hardcore. Ale jest❤
Gratulacje:* w końcu doczekałas się i ty:)

reklama
Gratulacje 🥳🌻🥳 i witamy też Lenkę po drugiej stronie brzuszka 💐🥳💐

To już wszystkie w komplecie rozpakowane. I jak tylko pojawi się opis Musi to już można otwierać nowy rozdział naszego wątku "wzloty i upadki młodej matki" 😂😂😂

Jeżu...Misiaaa to cię wymęczyło 😱 mam nadzieję że obie czujecie się dobrze. I szybko wrócicie do domu 🤩 ściskamy mocno 💚

@misiaaa95 gratulacje! Strasznie się cieszymy ! 🥰❤️😍
Okazało się ze mój mały ma dopiero 5,7 % spadku masy ciała a oni cudują i straszą kroplowkami . Wczoraj była u mnie moja położna i właśnie mówiła, ze tu w szpitalu maja na tym punkcie hopla 😵 ciekawe kiedy nas wypuszcza.... z dobrych wiadomości to jest taka ze bilirubina mu spada czyli nie będzie musiał być naświetlany 😊
Już się martwiłam , bo wczoraj to był strasznie żółty 😫

@misiaaa95 gratulacje! Strasznie się cieszymy ! 🥰😍
Okazało się ze mój mały ma dopiero 5,7 % spadku masy ciała a oni cudują i straszą kroplowkami . Wczoraj była u mnie moja położna i właśnie mówiła, ze tu w szpitalu maja na tym punkcie hopla 😵 ciekawe kiedy nas wypuszcza.... z dobrych wiadomości to jest taka ze bilirubina mu spada czyli nie będzie musiał być naświetlany 😊
Już się martwiłam , bo wczoraj to był strasznie żółty 😫
No to super 😍 A kiedy się dowiesz czy wypisza was ?

A teraz szczera runda: jak poród? 😂 Żartuję! Chociaż boli jak cholera tyteraz już się ten ból zatarł w pamięci i mogę powiedzieć że miałam naprawdę super poród 👍 położna była cały czas z nami i po prostu umożliwiała mi to, czego akurat chciałam. Śmiała się że nie ma za dużo do roboty 😉 przyniosła miskę z wodą z lodem i mąż mi kładł w przerwach między skurczami na kark i czoło 👍 Bardzo dobrze wspominam 👍 i po 5 godzinach byłam już w domu 🤱🏼 😍

Zoya jest wyluzowana bardzo jeżeli zaspokoić jej potrzeby. Wczoraj byłyśmy u pediatry na drugim badaniu (U2 robi się w szpitalu jeżeli się zostaje a jak nie to u pediatry). Określił ją jako "Super-Fit-Baby" więc się cieszymu oczywiście 💚 od jutra będę jej podawać witaminę D3. U pediatry dostaje witaminę K . Strasznie się krzywi 😁 Kalendarz szczepień od października się zacznie. Jakby ogarnąć to wychodzenie z domu to całkiem nieźle będzie.
No... żeby bez tych różowych aniołków...w nocy raczej nie sypiam 😂🤷🏼‍♀️😂

Heeeej!!! Dziewczyny dawno mnie nie bylo. Ale luknelam tak z grubsza ze już wszystkie sie rozpakowałyście!!! Gratuluje Wam wszystkim!!!! 💜💙
Zycze zdrówka i bogatego baru mlecznego😉

Teraz juz za nami etap dziwnych bolesci i objawów naszych ciał i przechodziny w komplecie do rozterek co tu począć z naszymi rozdarciuchami😂😂

Moje 💙 juz ma zaraz pierwsze szczepienie, zgolone wlosy odrastaja po wenflonie -juz 0,5 cm maja a na środku irokez zostal o dlugosci 3cm od grzywki po szyje😁, tradzik niemowlecy , ciagle zelazo bierze bo jednak rewelacji nie ma( tragedii tez nie) i juz wazy 4560😁 za 1,5tyg konczy 2 miesiace!!!

Caluje Was i ściskam mocno mamuśki 💕💕

Gratuluje wszystkim świeżo rozpakowanym🥰 u nas trądzik niemowlęcy na całego, Franek ma buzię jak nastolatek w okresie dojrzewania 🤦‍♀️ale przemywamy rumiankiem i liczy że dziadostwo przejdzie✌️ale bardziej martwi mnie mocno odparzona pupa... Okazało się że mokre chusteczki z Lidla zaogniły sytuację. Znacie jakieś metody jak taką pupke teraz zaleczyć? Sudocrem, bephanten nie dały rady więc dzisiaj robimy kąpiel w krochmalu

Adunia ja w domu mam waciki bawełniane i ciepłą wodę (brzmi upierdliwie ale mam termos postawiony i jak dla mnie jest ok). I suszę suszarką pupę 😂 to znaczy suszarka chodzi bo małą uspokaja i ogrzewa. 🙈 Z suszarką poleciła mi położna. Mówiła że najczęściej odparzenia powstają na wilgotnej skórze. I tak odkryłam że suszarka u nas działa jak czarodziejska różdżka 😂 można dowolnie przebierać i przewijać 😂
Z pupą też bym stosowała krochmal i Bepanthen. Tylko czasem trzeba było poczekać na efekt. Moja najstarsza miała ekstremalnie przewrażliwioną skórę.

Mystic jak ten czas teraz przyspieszył 🙈

reklama
Gratuluje wszystkim świeżo rozpakowanym🥰 u nas trądzik niemowlęcy na całego, Franek ma buzię jak nastolatek w okresie dojrzewania 🤦‍♀️ale przemywamy rumiankiem i liczy że dziadostwo przejdzie✌ale bardziej martwi mnie mocno odparzona pupa... Okazało się że mokre chusteczki z Lidla zaogniły sytuację. Znacie jakieś metody jak taką pupke teraz zaleczyć? Sudocrem, bephanten nie dały rady więc dzisiaj robimy kąpiel w krochmalu
U nas to samo z pupa. Tyle że ja nie wiem po czym akurat 🤔.
Też używam u sudocrem i bephanten i krem z ziajki. Na razie bez skutku.
Dziewczyny A jak z krwawieniem u Was? Kiedy się skończyło? Bo u mnie nadal..

Do góry