reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
A jaki termin ostatniej miesiączki? Dopisuję Cię do listy wizytowej na innym wątku :)

Dziewczyny jeżeli macie terminy wizyt, proszę podawajcie :) trzeba uzupełnić listę
to ja poprosze na jutro na 9:20 :)
Hej hej, ja idę 17.12 na 18:30, ale jak się okazało chyba jednak zahaczę o koniec lipca 🤔
i tak jak znam życie 3/4 dziewczyn z wątku urodzi w lipcu, ja się mogłam zapisać już na wrzesien, bo one będą pewnie w sierpniu rodzic 😆 miałam termin na 2.03 urodziłam 13.03 i byłam jedna z ostatnich
Wyniki mojej bety. 4+5 wg OM
Popłakałam siè
super, wysoka jak na ten tydzień!
Dziewczyny może wy mi pomożecie coś wymyślić z przytupem. O ciąży wiem od poniedziałku rana, mąż od wieczora. Nikt więcej nie wie. Chce przy stole wigilijnym poinformować rodziców. Czy macie może jakieś pomysły jak to zrobić?
Pierwszy mój pomysł to ułożyć nasza historie ze zdjęć w fotoalbumie. Czyli od roku 2013. Poznanie, zaręczyny, ślub, pierwsza ciąża, narodziny, roczek, dwulatka itd.
I zrobić np. Cd nastąpi. Wkleić zdjęcie syna w koszulce „będę starszym bratem” .
swietny pomysł 🥰 ja myślę właśnie o bodziaku dla małej : będę starsza siostra ale boje się że zapesze 😕 kupić? Nie kupić?

Ja mam wizytę dziś o 17.20- strasznie się denerwuję, na wizycie 3.12 nawet pęcherzyka nie było, następna wizyta 16.12 o 15.00 i 19.12. o 19.00
Powodzenia! Trzymam kciuki!
Dziewczyny co Wam pomaga na mdłości? Mnie mdli mdli, a jak już chcę skrócić cierpienia to nic nie wychodzi..
Oj dużo jest patentów, jednym pomaga imbir (byle nie zalewać wrzątkiem tylko woda do 50 st. bo inaczej może wywoływać skurcze), migdały, krakersy lub sucharki (niektóre jedzą jeszcze zanim podniosą się z lozka, u mnie skutkowało to natychmiastowym rzyganiem 🤢), coca-cola, nie dopuszczać do uczucia głodu ani przepełnienia, jeść cały czas po trochu. Teraz też wypuścili sporo specyfików aptecznych, mnie nie kręcą bo w każdym kwas foliowy a wolę przyjmować w prenatalu ale widziałam np. prevomit, czy pregna vomit, ciekawi mnie ten syrop Imbifem. A i kupiłam sobie opaski sea band - nie działały na mnie.

Hej dziewczyny!!! Dołączam do Was. Witam i sciskam Was wszystkie. Licze na to ze szybciej z wami zleci mi ten czas ciąży. U dr jescze nie bylam. Na 19 tego sie umowilam zeby cos bylo widac bo aktualnie 6t 5d mam. Data porodu wg internetow to poczatek sierpnia. Druga ciaza. Ale wiecie co? Ciesze sie ale czy to normalne ze ta ciaza jest przyćmiona stersem zwiazanym z pierwsza ciaza???? Nie mialam tragedii ale skurcze od 27 tyg. Twardniania brzucha ok 40 dziennie, gdzie dopuszczalne jest do 10. I tak ciagle mysle co to bedzie jak to sie wczesniej zacznie tym razem???????? A jak nie daj Boże bedzie gorzej i znowu lezenie??? O matko ale ja psychiczna!!!! Chyba mnie zaraz pogonicie zamiast cieplo przywitać 😂😂😂

Wow coraz nas więcej 😁 witajcie dziewczyny i śmiało się rozgoście 🤗

Natasza dzięki za rady coś wypróbuję, łudziłam się, że ta ciąża będzie tak samo nudna jak pierwsza... 🙈

reklama
Do góry