reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Pisałam z moja gin o tym cc i mówi że takie skierowanie do cc, że się boję porodu itp to może wydać psychiatra ale nie wszystkie szpitale honorują takie zaświadczenie. No coz muszę się z tym pogodzić.
Ja się najbardziej cykam tego, kiedy to się zacznie. Czy organizm zacznie się oczyszczać przed..biegunki, mdłości. Kolejna rzecz te bolace skurcze, strach czy rozwarcie będzie się robiło samo czy ustanie i wtedy na szybko będzie akcja. To, że można przy porodzie zrobić kupe. Wszystko to mnie paraliżuje. Niech się już obudzę z córka obok 😍

reklama
Lipka puść sobie na słuchawkach z youtuba Hipnoporod 😉 To jest taka uspokajająca medytacja która wycisza i trochę pomaga się uporać ze strachem. Najlepiej puścić to sobie z telefonu na słuchawkach tuż przed snem 😉 Może to nie uleczy nas ze wszystkich niepewności ale pomaga się zrelaksować i trochę oderwać od złych myśli

Lipka puść sobie na słuchawkach z youtuba Hipnoporod 😉 To jest taka uspokajająca medytacja która wycisza i trochę pomaga się uporać ze strachem. Najlepiej puścić to sobie z telefonu na słuchawkach tuż przed snem 😉 Może to nie uleczy nas ze wszystkich niepewności ale pomaga się zrelaksować i trochę oderwać od złych myśli
O dzięki:)

Lipka też poszperałam! Mam dwa znalezione warianty 😁 Może warto spróbować i któreś ci podpasuje 😉

Tak sobie myślę po przesłuchaniu fragmentów że to chyba działa na zasadzie oderwania myśli i skupienia na czymś innym. Podoba mi się że są konkretne "polecenia" bo to mi pomogło przy ostatnim porodzie. "Połóż rękę na brzuchu, posłuchaj..." itd.
Z ciekawostek 😅 Meghan Markle żona księcia Harry'ego też korzystała z tych metod 😉

Chyba sama spróbuję. Jak mnie będą denerwować te spokojne głosy w trakcie porodu to zawsze mogę wyłączyć i szukać czegoś innego,co mnie zrelaksuje.
Btw. pewnie jest tego więcej a mnie te 2 wpadły akurat w łapki. 🤗

Pisałam z moja gin o tym cc i mówi że takie skierowanie do cc, że się boję porodu itp to może wydać psychiatra ale nie wszystkie szpitale honorują takie zaświadczenie. No coz muszę się z tym pogodzić.
Ja się najbardziej cykam tego, kiedy to się zacznie. Czy organizm zacznie się oczyszczać przed..biegunki, mdłości. Kolejna rzecz te bolace skurcze, strach czy rozwarcie będzie się robiło samo czy ustanie i wtedy na szybko będzie akcja. To, że można przy porodzie zrobić kupe. Wszystko to mnie paraliżuje. Niech się już obudzę z córka obok 😍
Tez się bałam, ze zrobię dwójkę i mieć nie jadłam od pierwszych skurczy do samego porodu (24h)
Może zrób sobie lewatywę? Przy pierwszym porodzie miałam w szpitalu robiona, ale to było 18 lat temu, teraz się raczej tego nie praktykuje.
bedzie bolało, ale będziesz się cieszyła, ze to już!

Dziewczyny moja koleżanka ma problem z drażliwym jelitem i mimo lewatywy na porodowce wymiotowala i robiła kupcie z 5 razy. Personel nic nie komentowal. Opowiadała ze tak szybko podklady zmieniane miała że tyle co psychicznie bylo jej głupio bo oni slowem ani gestem nie pokazali obrzydzenia.

Ja też będę prosić o lewatywę.
Jasne że to ich nie zaskakuje bo to absolutnie naturalne. Większość kobiet pisze, że było im to absolutnie obojętne... Ja sobie machnę lewatywę dla komfortu psychicznego. Chociaż wiadomo że gwarancji nikt mi nie da 🤷🏼‍♀️
Ale nie zaszkodzi! 😂 A w niektórych przypadkach podobno lewatywa w początkowym okresie porodu przyspiesza akcję. 😉

Ja też będę prosić o lewatywę.
Jasne że to ich nie zaskakuje bo to absolutnie naturalne. Większość kobiet pisze, że było im to absolutnie obojętne... Ja sobie machnę lewatywę dla komfortu psychologia. Chociaż wiadomo że gwarancji nikt mi nie da 🤷🏼‍♀️
Ale nie zaszkodzi! 😂 A w niektórych przypadkach podobno lewatywa w początkowym okresie porodu przyspiesza akcję. 😉
Tak, podobno przyspiesza.

O nie ja na lewatywe to się nie zgodzę. Dla mnie to koszmar :D
Codziennie jak zasypiam to myślę juz O tym co ubiorę mojej malutkiej jak już będziemy jechać do domku. O tym jak mąż się ucieszy z telefonu, że ma po nas przyjechać. Tak samo było z synkiem. Po tygodniu usłyszeć że będzie wypis do domku- miód dla uszu. 🤩😍😍

reklama
Ja się właśnie zastanawiam czy zrobić lewatywę sama w domu czy już w szpitalu, ale zapytam o to położnej :) tez się boje kupy przy porodzie 🙀
I nie pociesza mnie fakt, że moja koleżanka pomimo lewatywy i tak się załatwiła 😅

Do góry