reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

@Mdła Gratulacje 😉 Teraz już możesz na spokojnie obiboczyć 😜
Dziewczyny, czy odczuwacie orzy chodzeniu kłucie w kroczu? Od kilku dni jak gdzie dłużej pochodzę to jakby mi ktoś szpile wbijał. Kiedyś słyszałam że jest to możliwe tym że dziecko już coraz bardziej wchodzi w kanał rodny i uciska nerwy ale w sumie to nie wiem co o tym myśleć 🤔
O tak znam ten ból :) W pierwszej ciąży pamiętam co jakiś czas pod koniec właśnie takie coś. Kilka razy jak akurat byłam na spacerze to musiałam się zatrzymać bo nie szło iść.
A teraz co jakiś czas też ale najczęściej właśnie jak czuje że mała się konkretnie ruszy. No i jeden taki dzień miałam że musiałam cały praktycznie przelezec bo tak bolało

reklama
Hej dziewczyny!

Veni, vidi, vici 💪 ✌ z przyjemnością chwalę się, że zdałam ostatni egzamin i mam wszystko z głowy. Ostateczna ocena 2.0 😱 czyli na nasze 5 ✌💪✌Teraz mogę już tylko po prostu być w ciąży 😂 i cieszyć się swoją niedołężnością 💪😁💪

Suzi trzymam kciuki za wyniki! Żebyś na ostatniej prostej jeszcze takich niespodzianek uniknęła. Wierzę że będzie dobrze 😉

Misiaaa wszystko zależy od szpitala. Każdy ma swoje wytyczne dotyczące wirusa. U mnie cały czas można było rodzić z partnerem. Co w Niemczech ważne- tylko jedna osoba towarzysząca 😂 nie uwierzyłybyście jaka impreza czasem się odbywa na porodówce 😂 z biegającymi dziećmi i innymi takimi festynowymi atrakcjami 😁

Wrrrróć! Do tematu!
Partner może być na porodówce. Nie wiem jak teraz wcześniej miał mieć maseczkę cały czas. Może iść do sali poporodowej. Tu dowolność czy ojciec dziecka czy mama rodzącej czy ktoś tam.
Na oddziale już nie mógł być. Od jakiegoś czasu może ojciec dziecka odwiedzić mamę i baby. Na jak długo nie wiem. Liczę na to że wszystko będzie ok i będę mogła wracać do domu. Ambulante Geburt jest zresztą w tej sytuacji przez wielu specjalistów polecany. A jak będzie- pożyjemy zobaczymy 🤷🏼‍♀️
Gratulacje! Teraz na spokojnie możesz rodzic 💕
@Mdła Gratulacje 😉 Teraz już możesz na spokojnie obiboczyć 😜
Dziewczyny, czy odczuwacie orzy chodzeniu kłucie w kroczu? Od kilku dni jak gdzie dłużej pochodzę to jakby mi ktoś szpile wbijał. Kiedyś słyszałam że jest to możliwe tym że dziecko już coraz bardziej wchodzi w kanał rodny i uciska nerwy ale w sumie to nie wiem co o tym myśleć 🤔
To kłucie jest normalne, dziecko napiera mocno na szyjkę 💕

Ja dziś padnięta, już miałam 2 drzemki i chyba długo nie wysiedzę mimo Tylu godzin w spoczynku. Zjadłam na kolacje pierś z kurczaka i sałatkę z pomidorami i cebula i młody tak się rozpycha, ze aż nie przyjemnie.

@Mdła dziękuję za odpowiedź i oczywiście również gratuluję 🥳
@Adunia91 ja też odczuwam takie kłucie , myślałam, że to właśnie otwieranie szyjki , jak wspomniałam o tym mojemu ginekologowi to zalecił większą dawkę magnezu

Serduszka w ramach podziękowania! Bo to tutejsze"dziękuję" w formie 🏅 z gwiazdką jakoś...no nie wiem. Nie przemawia do mnie 🤷🏼‍♀️

Misiaaa wszystkiego o aktualnej sytuacji dowiem się 29.07. Wtedy mam termin w szpitalu. Będę się meldować na poród 😁 robiłaś sobie też taki termin? Muszę sobie zapisać wszystkie pytania jakie mi przyjdą do głowy i ewentualne życzenia... 😍 I już się nie mogę doczekać 😂😂😂

To kłucie przy chodzeniu miałam dobry miesiąc temu. Położna mówiła że to może być też od rozchodzenia się spojenia kości miednicy. Też robią miejsce dla dziecka. Także dorzucę jeszcze jedną możliwość 😁 w każdym razie chyba nie pozostaje nam nic innego jak pogodzić się z losem 😂🤪😂

Stało sie. Mialam cesarke 37+ 4 dni. Łożysko jak u palaczki a ja w zyciu fajki w ustach nie mialam. Maly ma problemy z saturacja. Ciagle jest pod tlenem i ma robione badania, bedzie mial tez przeswietlenie. Chyba nie rozprezone jedno pluco no ale zobaczymy. Boje sie ze cos mu sie stanie. Dopiero mnie pionizuja i będę walczyla o pokarm😫
Tak więc u mnie poki co wszystko w strachu a radosci mniej😭😢😭😢😭😢

Stało sie. Mialam cesarke 37+ 4 dni. Łożysko jak u palaczki a ja w zyciu fajki w ustach nie mialam. Maly ma problemy z saturacja. Ciagle jest pod tlenem i ma robione badania, bedzie mial tez przeswietlenie. Chyba nie rozprezone jedno pluco no ale zobaczymy. Boje sie ze cos mu sie stanie. Dopiero mnie pionizuja i będę walczyla o pokarm😫
Tak więc u mnie poki co wszystko w strachu a radosci mniej😭😢😭😢😭😢
Matulu jak szybko!!! Gratulacje dla świeżo upieczonej mamy 💕 nic się nie bój, to normalne z maleństwem. Lada dzień będzie sam oddychał! Mamy już kilka wcześniaków na prywatnym i świetnie sonie radzą zuchy 💕
Walcz o laktację i tylko pozytywnie nastawienie bo inaczej polegniesz 💙💕

Mystic 😱 na początek GRATULACJE 💚

Tak jak Joanulka pisze- myśl pozytywnie i otaczaj miłością! Życzę wam dużo sił i zdrówka! Wszystko będzie dobrze 💚💚💚 Zanim się obejrzysz będziesz w domu między pieluchami 🍀🍀🍀 Trzymajcie się tam dzielnie 🍀 bardzo kibicuję szybkiego powrotu do domu!

@Mystic87 tak jak dziewczyny piszą na początku gratulacje dla mamy i taty ! Nie martw się ! Wszystko będzie dobrze, musi być ❤️❤️❤️ Ty się właśnie musisz uspokoić aby laktacja ruszyła, wiem, że to napewno ciężkie ale postaraj się ❤️❤️❤️ Trzymamy kciuki i dawaj znać jak sytuacja się rozwija !

@Adunia91 co do kłucia to tez tak czasem mam, ale najczęściej jak chce wyjść po schodach 😅

A jeśli chodzi o wyniki krzywej to na całe szczęście są w normie 🙏🏻 Czyli mały to po prostu klocek sam z siebie a nie z cukrzycy 😅

@Mdła i wielkie gratulacje dla Ciebie ! Teraz leż i odpoczywaj :D

@Mystic87 Gratulacje 🍀♥️ Głowa do góry i tylko pozytywne myśli, wiadomo, że łatwo tak napisać, ale ja wierzę że pozytywne myślenie ma wielką moc 🍀😊 pisz nam co u Was ... życzymy dużo zdrówka 😊✊
@Mdła my nie możemy się zameldować w szpitalu jak to zwykle bywało, zwiedzanie sali itd...🤷‍♀️

reklama
Do góry