reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Mój lekarz powiedział że póki wydzielina jest kremowa i jasna to nie ma się czym przejmować. Chyba że jakiś dziwny kolor bądź dodatkowe atrakcje w postaci jakiejś infekcji. Ja od kilku tygodni mam jej dużo i bez wkładki ani rusz, ale z czasem zauważyłam że to się robi gęstsze i podobno to normalne im bliżej porodu 😉

reklama
U mnie dzisiaj zauważyłam jak byłam w toalecie na spodenkach od piżamy trochę i jak się podtarłam papierem to było tego trochę więcej. Taki ciągnący się i przezroczysty, No może trochę żółtawy.
Lekarka przyjmie mnie dopiero jutro 🤷🏻‍♀️
Mam dzisiaj spotkanie z położna w szpitalu to się jeszcze jej zapytam... ale zestresowana jestem i się zastanawiam czy w ogóle czekać... nic mnie nie boli, brzuch miękki..
Mnie tez nic nie bolalo ani nic. Nie martw sie. Ja panikowalam od 29 tyg a na każdej wizycie bylo ok😉
Nawet fote tego ustrojstwa zrobilam od niczego ale nie pokazalam nikomu 😂😂😂

Mój lekarz powiedział że póki wydzielina jest kremowa i jasna to nie ma się czym przejmować. Chyba że jakiś dziwny kolor bądź dodatkowe atrakcje w postaci jakiejś infekcji. Ja od kilku tygodni mam jej dużo i bez wkładki ani rusz, ale z czasem zauważyłam że to się robi gęstsze i podobno to normalne im bliżej porodu 😉
Wlasnie moj tez mowil ze czop to raczej podbarwiony. W necie pisza ze niekoniecznie i potem my świrujemy czy wierzyc dr czy nie

Trochę mnie uspokoilyscie dziewczyny ❤️ Bo od rana panika 😅 Właśnie wydawało mi się, że czop to zwykle jest podbarwiony krwią ale potem człowiek wchodzi na internet i dowiaduje się tysiąca różnych rzeczy i zaczyna się martwić 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ A potem w większości przypadków jest dobrze i nic złego się nie dzieje.

Trochę mnie uspokoilyscie dziewczyny ❤ Bo od rana panika 😅 Właśnie wydawało mi się, że czop to zwykle jest podbarwiony krwią ale potem człowiek wchodzi na internet i dowiaduje się tysiąca różnych rzeczy i zaczyna się martwić 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ A potem w większości przypadków jest dobrze i nic złego się nie dzieje.
Dokladnie!!!! Razem damy rade. W koncu teraz sa telefoniczne konsultacje na czasie wiec poniekąd musimy sobie tak radzić😉
Glowa do gory i byle do terminu!!!
Ja juz mam nogi jak hobbit i czasem jak wstaje to jak 100 letnia babcia!!! Polamana, krocze boli, kregoslup a i nogi sie wyginaja heh

Ja się trochę odcięłam od tego co piszą i internetach bo to tylko powoduje niepotrzebne stresy 😉
Mi jakoś nogi nie puchną ale za to są jak z waty... Jak mam gdzieś dalej pobieżyć to zdycham tak mało siły 😤 Ale podejrzewam że znowu żelazo spadło i dlatego takie samopoczucie rozlazłe

Ja się trochę odcięłam od tego co piszą i internetach bo to tylko powoduje niepotrzebne stresy 😉
Mi jakoś nogi nie puchną ale za to są jak z waty... Jak mam gdzieś dalej pobieżyć to zdycham tak mało siły 😤 Ale podejrzewam że znowu żelazo spadło i dlatego takie samopoczucie rozlazłe
Czas zatrudnic chłopów do noszenia swoich królowych 👸w lektykach😂😂

Też mi jeszcze nie puchną, może już nie będą 🤔 oby ! Ale za to już spać ciężko :/ i chodzę jak kaczka bo biodra bolą 🤦🏻‍♀️
Wysoka temperatura nie pomaga 🤷🏻‍♀️
@Mystic87 zazdroszczę, że u Ciebie to już niedługo ! Ja mam termin na 27.08 i chciałabym żeby te tygodnie szybciej leciały 😅
@Adunia91 ty chyba tez jakoś tak masz termin ? 🤔 dobrze pamietam ?

Też mi jeszcze nie puchną, może już nie będą 🤔 oby ! Ale za to już spać ciężko :/ i chodzę jak kaczka bo biodra bolą 🤦🏻‍♀️
Wysoka temperatura nie pomaga 🤷🏻‍♀️
@Mystic87 zazdroszczę, że u Ciebie to już niedługo ! Ja mam termin na 27.08 i chciałabym żeby te tygodnie szybciej leciały 😅
@Adunia91 ty chyba tez jakoś tak masz termin ? 🤔 dobrze pamietam ?
Tez siw ciesze ze juz niedlugo. 2sierpien. Mam nadzieje ze za miesiac o tej porze bede miala 👶 w ramionach calego i zdrowego a i ja juz bede ruchliwa😂😂😂. Do 27 sierpnia chyba bym fiknela od tych upalow😄

reklama
Ja mam termin 10 sierpień z zastrzeżeniem że raczej może być coś z tydzień szybciej 😁 Jak dla mnie to po 24 lipca już mogę się rozpakowywać😜 Chociaż wiem że po jakims czasie będziemy chciały żeby lokatorzy wrócili do brzucha 😂

Do góry