reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Mój lekarz powiedział że póki wydzielina jest kremowa i jasna to nie ma się czym przejmować. Chyba że jakiś dziwny kolor bądź dodatkowe atrakcje w postaci jakiejś infekcji. Ja od kilku tygodni mam jej dużo i bez wkładki ani rusz, ale z czasem zauważyłam że to się robi gęstsze i podobno to normalne im bliżej porodu 😉

reklama
U mnie dzisiaj zauważyłam jak byłam w toalecie na spodenkach od piżamy trochę i jak się podtarłam papierem to było tego trochę więcej. Taki ciągnący się i przezroczysty, No może trochę żółtawy.
Lekarka przyjmie mnie dopiero jutro 🤷🏻‍♀️
Mam dzisiaj spotkanie z położna w szpitalu to się jeszcze jej zapytam... ale zestresowana jestem i się zastanawiam czy w ogóle czekać... nic mnie nie boli, brzuch miękki..
Mnie tez nic nie bolalo ani nic. Nie martw sie. Ja panikowalam od 29 tyg a na każdej wizycie bylo ok😉
Nawet fote tego ustrojstwa zrobilam od niczego ale nie pokazalam nikomu 😂😂😂

Mój lekarz powiedział że póki wydzielina jest kremowa i jasna to nie ma się czym przejmować. Chyba że jakiś dziwny kolor bądź dodatkowe atrakcje w postaci jakiejś infekcji. Ja od kilku tygodni mam jej dużo i bez wkładki ani rusz, ale z czasem zauważyłam że to się robi gęstsze i podobno to normalne im bliżej porodu 😉
Wlasnie moj tez mowil ze czop to raczej podbarwiony. W necie pisza ze niekoniecznie i potem my świrujemy czy wierzyc dr czy nie

Trochę mnie uspokoilyscie dziewczyny ❤️ Bo od rana panika 😅 Właśnie wydawało mi się, że czop to zwykle jest podbarwiony krwią ale potem człowiek wchodzi na internet i dowiaduje się tysiąca różnych rzeczy i zaczyna się martwić 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ A potem w większości przypadków jest dobrze i nic złego się nie dzieje.

Trochę mnie uspokoilyscie dziewczyny ❤ Bo od rana panika 😅 Właśnie wydawało mi się, że czop to zwykle jest podbarwiony krwią ale potem człowiek wchodzi na internet i dowiaduje się tysiąca różnych rzeczy i zaczyna się martwić 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ A potem w większości przypadków jest dobrze i nic złego się nie dzieje.
Dokladnie!!!! Razem damy rade. W koncu teraz sa telefoniczne konsultacje na czasie wiec poniekąd musimy sobie tak radzić😉
Glowa do gory i byle do terminu!!!
Ja juz mam nogi jak hobbit i czasem jak wstaje to jak 100 letnia babcia!!! Polamana, krocze boli, kregoslup a i nogi sie wyginaja heh

Ja się trochę odcięłam od tego co piszą i internetach bo to tylko powoduje niepotrzebne stresy 😉
Mi jakoś nogi nie puchną ale za to są jak z waty... Jak mam gdzieś dalej pobieżyć to zdycham tak mało siły 😤 Ale podejrzewam że znowu żelazo spadło i dlatego takie samopoczucie rozlazłe

Ja się trochę odcięłam od tego co piszą i internetach bo to tylko powoduje niepotrzebne stresy 😉
Mi jakoś nogi nie puchną ale za to są jak z waty... Jak mam gdzieś dalej pobieżyć to zdycham tak mało siły 😤 Ale podejrzewam że znowu żelazo spadło i dlatego takie samopoczucie rozlazłe
Czas zatrudnic chłopów do noszenia swoich królowych 👸w lektykach😂😂

Też mi jeszcze nie puchną, może już nie będą 🤔 oby ! Ale za to już spać ciężko :/ i chodzę jak kaczka bo biodra bolą 🤦🏻‍♀️
Wysoka temperatura nie pomaga 🤷🏻‍♀️
@Mystic87 zazdroszczę, że u Ciebie to już niedługo ! Ja mam termin na 27.08 i chciałabym żeby te tygodnie szybciej leciały 😅
@Adunia91 ty chyba tez jakoś tak masz termin ? 🤔 dobrze pamietam ?

Też mi jeszcze nie puchną, może już nie będą 🤔 oby ! Ale za to już spać ciężko :/ i chodzę jak kaczka bo biodra bolą 🤦🏻‍♀️
Wysoka temperatura nie pomaga 🤷🏻‍♀️
@Mystic87 zazdroszczę, że u Ciebie to już niedługo ! Ja mam termin na 27.08 i chciałabym żeby te tygodnie szybciej leciały 😅
@Adunia91 ty chyba tez jakoś tak masz termin ? 🤔 dobrze pamietam ?
Tez siw ciesze ze juz niedlugo. 2sierpien. Mam nadzieje ze za miesiac o tej porze bede miala 👶 w ramionach calego i zdrowego a i ja juz bede ruchliwa😂😂😂. Do 27 sierpnia chyba bym fiknela od tych upalow😄

reklama
Ja mam termin 10 sierpień z zastrzeżeniem że raczej może być coś z tydzień szybciej 😁 Jak dla mnie to po 24 lipca już mogę się rozpakowywać😜 Chociaż wiem że po jakims czasie będziemy chciały żeby lokatorzy wrócili do brzucha 😂

Do góry