reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

U nas będzie kruszynka. Zobaczymy w poniedziałek ile nadgoniła bo wyraźnie urosła sądząc po ruchach. Dwa tygodnie temu było 1650g. Ale starsze siostry też przyszły z dumną wagą urodzeniową 3180g. Nastawiam się na krasnoludka 😁 mam zapas pieluch "1" bo pamiętam jak w "2" obie panny tonęły 🙈

Joanulka spodziewam się że po tych 2 tygodniach dobijemy do wagi u Ciebie sprzed 2 tygodni 😂

Dzidź leży w pozycji startowej i jak na razie się nie przekręca. Mam nadzieję że tak już zostanie 😜
Mój klusek wyprzedza waga o 2 tyg swój rozwój 😝 teraz zredukowałam przyjmowanie witamin i biorę co 2-3 dni. Podobno ze po DHA dzieci więcej przybierają 🧐

reklama
Mój rycerz tydzień temu czyli w 33tc ważył 2170g czyli podobno akurat :) Lekarz powiedział że ma długa kość udowa i może być długaskiem 😉 Za tydzień znowu idziemy i zobaczymy ile przybrał, ale myślę że kolosem nie będzie bo my z mężem małe chudziaki to młody nie ma po kim byc wielki 😜

My za tydzień też się dowiemy ile waży dzidzia.
Nastawiam się na dość dużą córkę :).
Też was wszystko boli jak dzidzia kopie? Mnie bardzo. Najbardziej żebra no i czasami tak się pcha aż bolą wszystkie narządy w środku :D.
Polish_20200704_140744336.jpg

Lipka ale masz fajną piłkę 🤩

Byłam dzisiaj popływać i normalnie skonałam po powrocie 😂 Od razu podkreślę- nie, absolutnie nie było żadnego "robienia basenów". Do syreny mi daleko w tym roku 🧜 Ale i to wystarczyło by paść plackiem 🤷🏼‍♀️😂🤷🏼‍♀️

Nie wiem co mam gotować 🙈 jeszcze na śniadanie zjem wszystko. A później już wybrzydzanie... 😩 Może przez te upały? Owoce i warzywa mi wchodzą. Surowe i nie mieszane 😂 Tym się ratuję... A jak u Was z apetytem w tych okolicznościach przyrody? Może macie jakieś pomysły na super dania? Od których od razu dostaje się ślinotoku? 😆😁😆

No piękne brzuszki 💚
20200705_095356.jpg

U nas 32 tc, 10 kg na plusie . I również zgaga okropna , ale bardzo pomagają migdały, bez nich nie przeżyłabym tej zgagi 🥵 i powiem Wam że cieszę się że jestem na tym etapie ciąży w lato , że można ubierać lekkie ciuchy. Bo jak mam wciągnąć jeansy ( ciążowe oczywiście) , to chce mi się płakać, tak ciężko😱

2400g miało maleństwo już w terminie? To rzeczywiście kruszynka 😱

Skoro już robimy rundkę brzuszkową to u mnie w tej chwili równa stówka w pasie 😂 i 12,5kg na plusie. A było już 13 🤔 także tego... nie wiem gdzie się podziało. W każdym razie przysięgam z ręką na sercu, że się nie odchudzam 😂😂😂
Zobacz załącznik 1143722
Super brzusio 😍
No w sumie dwa tyg przed terminem bo cesarska planowana była😊
A mi schudnąć się nie zdażyło, raczej ciągle przybieram i boję się sumy końcowej 😂

reklama
Do góry