Iwkar
Fanka BB :)
Ja w tym roku spędzam tylko święta z mężem i kupujemy tylko sobie prezenty;D Wiec mamy już zakupioneA tak z innej beczki moje drogie, macie już wszystkie prezenty na gwiazdkę?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja w tym roku spędzam tylko święta z mężem i kupujemy tylko sobie prezenty;D Wiec mamy już zakupioneA tak z innej beczki moje drogie, macie już wszystkie prezenty na gwiazdkę?
Ja jeszcze nie. Chyba będziemy dopiero kupować na ostatnią chwilę. Jeszcze nawet choinki nie kupiłam [emoji23]A tak z innej beczki moje drogie, macie już wszystkie prezenty na gwiazdkę?
No to niezły koleś [emoji23]Cześć i czołem Kobitki!
Nadrobiłam czytanie wszystkiego co od wieczora napisałyście. Ale macie tempo!
Co do mycia okien w ciąży... też o tym słyszałam i pilnowałam się w poprzednich ciążach.
A w mojej pierwszej ciąży (rodziłam w wieku 19 lat) przed porodem kazano mi w szpitalu skakać pod gorącym prysznicem (!) i zaczęło mi się odklejać łożysko. O ja głupia. Nie mówiąc już o nich.
GabrielaNowak85 Ja też mogę pracować z domu, ale jestem programistką i w sumie mogę wszędzie to robić. Problem jest taki, że w domu nijak nie mogę się zmotywować.. a teraz jeszcze tak źle się czuję, że masakra. Poza tym fajnie jest posiedzieć z ludźmi w biurze. Zawsze to jakaś odmiana...
A teraz pochwalę się wam co dzisiaj zrobiłam. Miałam umówioną wizytę na 7:20 do ginka z luxmedu (pierwszy lepszy). Zakładałam, że nie pójdę na tą wizytę bo 17.12 idę do mojej lekarki. No ale obudziłam się po 6... i tak sobie pomyślałam, że pójdę. I poszłam.
Koleś masakra wyglądał jak ten z disco polo "ona tańczy dla mnie". Bluza z adidasa, jeansy... dżolero jak jasny ch*j (za przeproszeniem). Mówię mu, że chciałam potwierdzić ciąże. Szybki wywiad i na kozetkę na USG. Zrobił USG i jedyne co powiedział to "Tutaj jest mały kropek". Widziałam pęcherzyk z ciałkiem nic więcej. Nie powiedział mi który tydzień, jaki termin porodu, policzył coś tam na palcach, zdjęcia USG mi nie dał.. i kazał się umówić do lekarza, który prowadzi ciążę (czyli chyba nie do niego). Jedyne co, to że wszystko ok i mam przyjść za 4 tygodnie. Tak się tym podirytowałam, tak się wkurzyłam.. że z tego wszystkiego poszłam na betę a beta 12 340,00 IU/L.Wg normy w normie dla 5/6 tygodnia ale tak bym powiedziała, że taka niska troche? Czy sie nakręcam niepotrzebnie..
edit: Link do: Kalkulator beta HCG | Plodnosc.pl tutaj kalkulator przyrostu bety. Wyszło w normie, ale może komuś się jeszcze przyda
No to niezły koleś [emoji23]
A takie mam pytanie.. na pierwszej wizycie lekarz robi USG dopochwowe, czy przez brzuch i jak to jest na kolejnych wizytach?
W Medicoverze nie robią usg na wizycie, trzeba się umówić, pierwsze, w 6t miałam dopochwowe, następną wizytę mam 17 grudnia i sama jestem ciekawa jak to będzieNo to niezły koleś [emoji23]
A takie mam pytanie.. na pierwszej wizycie lekarz robi USG dopochwowe, czy przez brzuch i jak to jest na kolejnych wizytach?
W Medicoverze nie robią usg na wizycie, trzeba się umówić, pierwsze, w 6t miałam dopochwowe, następną wizytę mam 17 grudnia i sama jestem ciekawa jak to będzie
Właśnie wcześniej czytałam na innym wątku, że na kilku pierwszych wizytach tylko dopochwowo, bo później nie robią, żeby nic tam nie uszkodzić.. [emoji848]W Medicoverze nie robią usg na wizycie, trzeba się umówić, pierwsze, w 6t miałam dopochwowe, następną wizytę mam 17 grudnia i sama jestem ciekawa jak to będzie [emoji848]
A Kochana, może w różnych miastach jest rożnie? U mnie są trzy Medicovery, z czego jeden w tym samym biurowcu co praca, ale na USG byłam umówiona już w innym a wizytę mam na 18:30, a Ty? Będziemy zdawać relacjęKurcze, a mi w medicoverze robili na każdej wizycie. Może coś się pozmieniało. Czyli razem mamy 17 grudnia. O której idziesz?