reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Cześć i czołem Kobitki!
Nadrobiłam czytanie wszystkiego co od wieczora napisałyście. Ale macie tempo!
Co do mycia okien w ciąży... też o tym słyszałam i pilnowałam się w poprzednich ciążach.
A w mojej pierwszej ciąży (rodziłam w wieku 19 lat) przed porodem kazano mi w szpitalu skakać pod gorącym prysznicem (!) i zaczęło mi się odklejać łożysko. O ja głupia. Nie mówiąc już o nich.

GabrielaNowak85 Ja też mogę pracować z domu, ale jestem programistką i w sumie mogę wszędzie to robić. Problem jest taki, że w domu nijak nie mogę się zmotywować.. a teraz jeszcze tak źle się czuję, że masakra. Poza tym fajnie jest posiedzieć z ludźmi w biurze. Zawsze to jakaś odmiana...

A teraz pochwalę się wam co dzisiaj zrobiłam. Miałam umówioną wizytę na 7:20 do ginka z luxmedu (pierwszy lepszy). Zakładałam, że nie pójdę na tą wizytę bo 17.12 idę do mojej lekarki. No ale obudziłam się po 6... i tak sobie pomyślałam, że pójdę. I poszłam.
Koleś masakra :D wyglądał jak ten z disco polo "ona tańczy dla mnie". Bluza z adidasa, jeansy... dżolero jak jasny ch*j :-) :) (za przeproszeniem). Mówię mu, że chciałam potwierdzić ciąże. Szybki wywiad i na kozetkę na USG. Zrobił USG i jedyne co powiedział to "Tutaj jest mały kropek". Widziałam pęcherzyk z ciałkiem nic więcej. Nie powiedział mi który tydzień, jaki termin porodu, policzył coś tam na palcach, zdjęcia USG mi nie dał.. i kazał się umówić do lekarza, który prowadzi ciążę (czyli chyba nie do niego). Jedyne co, to że wszystko ok i mam przyjść za 4 tygodnie. Tak się tym podirytowałam, tak się wkurzyłam.. że z tego wszystkiego poszłam na betę :angry::-) :) a beta 12 340,00 IU/L.Wg normy w normie dla 5/6 tygodnia ale tak bym powiedziała, że taka niska troche? Czy sie nakręcam niepotrzebnie..

edit: Link do: Kalkulator beta HCG | Plodnosc.pl tutaj kalkulator przyrostu bety. Wyszło w normie, ale może komuś się jeszcze przyda :)

Cześć i czołem Kobitki!
Nadrobiłam czytanie wszystkiego co od wieczora napisałyście. Ale macie tempo!
Co do mycia okien w ciąży... też o tym słyszałam i pilnowałam się w poprzednich ciążach.
A w mojej pierwszej ciąży (rodziłam w wieku 19 lat) przed porodem kazano mi w szpitalu skakać pod gorącym prysznicem (!) i zaczęło mi się odklejać łożysko. O ja głupia. Nie mówiąc już o nich.

GabrielaNowak85 Ja też mogę pracować z domu, ale jestem programistką i w sumie mogę wszędzie to robić. Problem jest taki, że w domu nijak nie mogę się zmotywować.. a teraz jeszcze tak źle się czuję, że masakra. Poza tym fajnie jest posiedzieć z ludźmi w biurze. Zawsze to jakaś odmiana...

A teraz pochwalę się wam co dzisiaj zrobiłam. Miałam umówioną wizytę na 7:20 do ginka z luxmedu (pierwszy lepszy). Zakładałam, że nie pójdę na tą wizytę bo 17.12 idę do mojej lekarki. No ale obudziłam się po 6... i tak sobie pomyślałam, że pójdę. I poszłam.
Koleś masakra :D wyglądał jak ten z disco polo "ona tańczy dla mnie". Bluza z adidasa, jeansy... dżolero jak jasny ch*j :-) :) (za przeproszeniem). Mówię mu, że chciałam potwierdzić ciąże. Szybki wywiad i na kozetkę na USG. Zrobił USG i jedyne co powiedział to "Tutaj jest mały kropek". Widziałam pęcherzyk z ciałkiem nic więcej. Nie powiedział mi który tydzień, jaki termin porodu, policzył coś tam na palcach, zdjęcia USG mi nie dał.. i kazał się umówić do lekarza, który prowadzi ciążę (czyli chyba nie do niego). Jedyne co, to że wszystko ok i mam przyjść za 4 tygodnie. Tak się tym podirytowałam, tak się wkurzyłam.. że z tego wszystkiego poszłam na betę :angry::-) :) a beta 12 340,00 IU/L.Wg normy w normie dla 5/6 tygodnia ale tak bym powiedziała, że taka niska troche? Czy sie nakręcam niepotrzebnie..

edit: Link do: Kalkulator beta HCG | Plodnosc.pl tutaj kalkulator przyrostu bety. Wyszło w normie, ale może komuś się jeszcze przyda :)
No to niezły koleś [emoji23]

A takie mam pytanie.. na pierwszej wizycie lekarz robi USG dopochwowe, czy przez brzuch i jak to jest na kolejnych wizytach?

A takie mam pytanie.. na pierwszej wizycie lekarz robi USG dopochwowe, czy przez brzuch i jak to jest na kolejnych wizytach?

Pierwsze tygodnie ciąży tylko dopochwowo :) Wydaje mi się, że okolice pierwszych badań prenatalnych to już normalne USG (a to 11-13 tydzień). Wcześniej nie ma sensu, bo nic nie byłoby widać.

W Medicoverze nie robią usg na wizycie, trzeba się umówić, pierwsze, w 6t miałam dopochwowe, następną wizytę mam 17 grudnia i sama jestem ciekawa jak to będzie 🤔

W Medicoverze nie robią usg na wizycie, trzeba się umówić, pierwsze, w 6t miałam dopochwowe, następną wizytę mam 17 grudnia i sama jestem ciekawa jak to będzie [emoji848]
Właśnie wcześniej czytałam na innym wątku, że na kilku pierwszych wizytach tylko dopochwowo, bo później nie robią, żeby nic tam nie uszkodzić.. [emoji848]

reklama
Kurcze, a mi w medicoverze robili na każdej wizycie. Może coś się pozmieniało. Czyli razem mamy 17 grudnia. O której idziesz?
A Kochana, może w różnych miastach jest rożnie? U mnie są trzy Medicovery, z czego jeden w tym samym biurowcu co praca, ale na USG byłam umówiona już w innym 🤔 a wizytę mam na 18:30, a Ty? Będziemy zdawać relację 🤩

Do góry