reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja osobiście uważam że fajnie pojechać do sklepów z wózkami i zobaczyć wózki bo na zdj inaczej a realnie inaczej, każda musi dopasować do swoich potrzeb 🙂 ja mam easy go optimo choć opinie są różne dla mnie jest idealny, zgrabny, bardzo skrętny a co najważniejsze mega lekki 😉 gondola może nie z tych największych bo ma 77cm ale z doświadczenia wiem że w grudniu byłam już w spacerówce bo jednak to 5 miesiąc już dziecka więc spokojnie wystarczy 😁

reklama
Ja osobiście uważam że fajnie pojechać do sklepów z wózkami i zobaczyć wózki bo na zdj inaczej a realnie inaczej, każda musi dopasować do swoich potrzeb 🙂 ja mam easy go optimo choć opinie są różne dla mnie jest idealny, zgrabny, bardzo skrętny a co najważniejsze mega lekki 😉 gondola może nie z tych największych bo ma 77cm ale z doświadczenia wiem że w grudniu byłam już w spacerówce bo jednak to 5 miesiąc już dziecka więc spokojnie wystarczy 😁
Mój jeździk w gondoli 7 miesięcy a pojeździłby i dłużej ale sprzedałam wózek.

Mój jeździk w gondoli 7 miesięcy a pojeździłby i dłużej ale sprzedałam wózek.

To moje dzieciaki były do przodu, jedno na 6 drugie na 7 miesięcy siedziało już, także przy jednym i drugim gondola była do 5 miesiąca i to nie pełnego, wolałam spacerówkę gdzie też dziecko może leżeć, ma pasy i jest bezpieczniej. Moje doświadczenia, dlatego nie patrzyłam nawet za duża gondola tylko te standardowe bo wiem że wystarczą 🙂 lekki wózek teraz dla mnie do podstawa i jestem bardzo zadowolona z mojego trochę szybkiego zakupu 😁

Dziewczyny jak szczęście czuć maluchy to już czujecie wyraźnie codziennie czy raz były raz cisza i przerwa w odczuwanie?

Pierwsze ruchy to smyranie, raz na jakiś czas u mnie zdarzały się przerwy 2-3 dni ale jak mały się rozkręcił to po 2 tygodniach już codziennie bryka ☺️

Dziewczyny poradzcie mi coś proszę. Prace mam super od 7 do 15, siedząca, fajni ludzie, warunki spoko ale codziennie przez biuro przewija się kilkadziesiąt osób i jak podpisuje dokumenty to mi chuchaja, kaszla, dotykam często gęsto ich papierów które są brudne, no i płyn do dezynfekcji jest dość mocny i sie duszę a robimy to 3 razy dziennie... I jak mam siedzieć w ciazy i wdychac mocne plyny skoro to mega niezdrowe dla maluszka i dla mnie😳 no ale jak pomysle o siedzeniu w domu to mnie skręca bo jeszcze nie mieszkamy sami i to nie będzie wypoczynek tylko nerwowka od rana do wieczora.... Nie wiem co robic :( wiem że teraz moj skarb rosnący we mnie jest najważniejszy ale i tak źle i tak niedobrze :(

Dziewczyny poradzcie mi coś proszę. Prace mam super od 7 do 15, siedząca, fajni ludzie, warunki spoko ale codziennie przez biuro przewija się kilkadziesiąt osób i jak podpisuje dokumenty to mi chuchaja, kaszla, dotykam często gęsto ich papierów które są brudne, no i płyn do dezynfekcji jest dość mocny i sie duszę a robimy to 3 razy dziennie... I jak mam siedzieć w ciazy i wdychac mocne plyny skoro to mega niezdrowe dla maluszka i dla mnie😳 no ale jak pomysle o siedzeniu w domu to mnie skręca bo jeszcze nie mieszkamy sami i to nie będzie wypoczynek tylko nerwowka od rana do wieczora.... Nie wiem co robic :( wiem że teraz moj skarb rosnący we mnie jest najważniejszy ale i tak źle i tak niedobrze :(

Patrząc na to co się dzieje w naszym kraju i innych chyba bym nie ryzykowała zarażeniem, tym bardziej że jak piszesz masz styczność z wieloma osobami. Wiadomo że zarazić się można gdzie kolwiek ale po co dodawać sobie takich okazji ? ... Moje zdanie ale zrób jak uważasz.

reklama
Jestem po wizycie. Maluchy ważą 300 i 280g. Niestety lekarz potwierdził u jednej dwunaczyniowa pępowinę oraz znalazł dwa torbiele splotu naczyniówkowego w mózgu [emoji21]. Powinny się wchłonąć do 25-26 tygodnia, ale kolejny powód do niepokoju znowu. Dobrze tego echa też nie zrobił dla małej, co ma tą pępowinę, bo coś mu nie pasowało i mam przyjść za kilka tygodni bo może za małe serce jest, żeby dobrze zbadać. A właśnie ze względu na nią miałam mieć echo.
Humor mam taki, że bez kija nie podchodź. Zawsze coś ku.. jest nie tak. Dlaczego z żadnej wizyty nie mogę wyjść i po prostu się cieszyć, że jestem w ciąży [emoji24]. Ryczeć mi się chce, jeszcze mam mega wyrzuty sumienia przez to, co pomyślałam na kozetce jak się dowiedziałam. Ze dlaczego nie mogę mieć tylko jednego dziecka, tego zdrowego [emoji24]. Mam ochotę sobie strzelić w ten głupi łeb za taką myśl...

Do góry