reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Ja musze mieć z 3 pary jeansów bo cały czas chodzę do pracy(pewnie do czerwca pochodzę) a w dresach średnio trochę. A w sukienkach też nie lubię bo mam takie czerwone kropki na nogach od golenia i to taki mój największy kompleks 😳 ale poza pracą to lubię szaleć w krótkich sukienkach i spodenkach ledwo zakrywajacych 4 litery😁

Dziewczyny bo patrzę od wczoraj na wózki i nie wiem czy lepiej 2w1 czy 3w1?ta opcja z nosidelkiem się przydaje? To chodzi o to ze jak dziecko w nim zaśnie żeby go nie budzić?
Lepiej kupić 2w1 (dużo osób też poleca osobno sama gondole i spacerówkę dokupić później też inna) i osobno porządny fotelik. Najczęściej te dodawane do wózków są mniej bezpieczne niż jakbyś kupiła osobno, najlepiej po konsultacji w jakims dobrym sklepie z fotelikami.
Później do fotelika kupuje się adaptery, które wpina się w stelaż wózka, a w adaptery fotelik i gotowe [emoji4]
P. S. nigdy nie wpielam fotelika w stelaż wózka, chociaż miałam adaptery. [emoji16]

Dziewczyny bo patrzę od wczoraj na wózki i nie wiem czy lepiej 2w1 czy 3w1?ta opcja z nosidelkiem się przydaje? To chodzi o to ze jak dziecko w nim zaśnie żeby go nie budzić?

Ja miałam wózek 2w 1 da zawsze adaptery, a te nosidełka które są w zestawie zazwyczaj są bez atestów, trzeba patrzeć żeby był w zestawie jakiś markowy.

Ogólnie teraz gdybym miała wybierać to bym wzięła osobno gondolę i spacerówkę, bo nosidło to oczywiste. Spacerówki w wózkach 2w1 zazwyczaj są ciężkie, no i nie są tak kompaktowe jak kupi się osobno. A dziecko dłużej jeździ w spacerówce niż gondoli.

A co do nosidełka, mamy adaptery użyliśmy ich raz [emoji23]

Odnośnie wózka, to może dobrym pomysłem jest kupienie spacerówki z miękką gondolą? Jak myślicie? Sama zastanawiam się nad tym, bo twarda gondola latem nie jest chyba niezbędna, ma chronić bardziej przed wiatrem itp. Nawet zastanawiałam się nad takim: Link do: Wózek bliźniaczy 2w1 KEKK BY KEES XINN TWIN z dwiema gondolkami - BoboWózki

Chyba bym nie kupiła. Jednak zwykła gondola jest bardziej stabilna i nie przepuszcza wiatru, a w go doli maluchy będą jeździły prawie całą zimę.
Da się to w ogóle zupełnie na płasko położyć?

Ja planuje kupić sam wózek gondole i nosidełko, do tego adaptery żeby włożyć do stelaża. A spacerówka na razie nie potrzebna, urodzimu w sierpniu więc pierwsze miesiące w gondoli, później zima to też gondola. A na wiosnę można dokupić spacerowke :)

Bardzo polecane są foteliki maxi cosi, mają również gwarancję powypadkowa. Bo jak wiadomo nawet po stluczce trzeba wymienić fotelik, ponieważ nie spełnia już swojej funkcji. Wystarczy zaświadczenie od policji w razie stłuczki czy wypadku i wymieniają na nowy :)

Odnośnie wózka, to może dobrym pomysłem jest kupienie spacerówki z miękką gondolą? Jak myślicie? Sama zastanawiam się nad tym, bo twarda gondola latem nie jest chyba niezbędna, ma chronić bardziej przed wiatrem itp. Nawet zastanawiałam się nad takim: Link do: Wózek bliźniaczy 2w1 KEKK BY KEES XINN TWIN z dwiema gondolkami - BoboWózki
Pierwszy raz coś takiego widzę (ale ja średnio tematy wózkowe ogarniam.) ale nie wiem, czy bym się skusiła.
Przede wszystkim dlatego, że jednak tego lata niewiele nam zostaje, a później cała zima jeszcze przed nami.
Ale to kwestia bardzo indywidualna i zależy czego się od wózka oczekuje. [emoji4]

reklama
Do góry