reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Hej dziewczyny. Daaawno mnie nie było. Dziś kończę 12 to, lecz zamiast poprawiać mi się samopoczucie to niestety ciągle się pogarsza. W zeszłym tygodniu doszły wymioty. :-( ciągle mam też metaliczny posmak w ustach i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Nie było mnie bo mam "mały problem" z odpieluchowaniem córki. Ma 2,5 roku. Od 1,5 miesiąca korzysta z nocnika ale tylko na siusiu, każda kupa w majteczkach. Nie mam siły, w ciąży jestem jeszcze bardziej nerwowa więc mnie to już dobija :-( w poniedziałek mam usg pierwszego trymestru i już powoli się stresuje czy wszystko ok.

Wiem że to straszny stres, niejedna z nas przez to przechodziła. Teraz po czasie łatwo powiedzieć ale jeżeli to po Pappa tak wzrosło to serio jeszcze o niczym nie przesądza[emoji8]
Dzieki, niby wiem że mam duże szanse że to nic to i tak czuje się dziś jakby mnie ktoś znokautował

Oj, biochemia potrafi nieźle namieszać w wynikach. W USG wyszło dobrze? Życzę Ci aby wszystko było w porządku i żeby badanie wyszło w jak najlepszym porządku.
Tak na usg wzorcowo, nos, serce, przeziarnistos...po samym badaniu usg trisomia była 1: chyba 12000 ( z nerwów nie pamiętam wartości ale kosmicznie duza)

Cześć dziewczęta :) na wstępie chciałam pogratulować wszystkim Wam fasolek. Oby te niezwykłe miesiące minęły w spokoju :)

Jestem tutaj nowa i chciałam się po krótce przedstawić. To jest moja pierwsza ciąża, o którą staraliśmy się z mężem od kilku miesięcy i nagle taka niespodzianka na Święta - jestem w ciąży 😁 Oczywiście moja wizja ciąży była bardzo prosta: bez problemów i aktywnie.
Jak to zwykle bywa życie zweryfikowało moje plany i obecnie jestem na L4 i leżę ze względu na krwiaka, który pojawił się w tym tygodniu.

Cieszę się, że trafiłam na to forum. Zawsze raźniej wiedząc, że możemy się dzielić swoimi radościami i obawami.

Pozdrawiam Was serdecznie 😁😁

reklama
Hej dziewczyny. Daaawno mnie nie było. Dziś kończę 12 to, lecz zamiast poprawiać mi się samopoczucie to niestety ciągle się pogarsza. W zeszłym tygodniu doszły wymioty. :-( ciągle mam też metaliczny posmak w ustach i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Nie było mnie bo mam "mały problem" z odpieluchowaniem córki. Ma 2,5 roku. Od 1,5 miesiąca korzysta z nocnika ale tylko na siusiu, każda kupa w majteczkach. Nie mam siły, w ciąży jestem jeszcze bardziej nerwowa więc mnie to już dobija :-( w poniedziałek mam usg pierwszego trymestru i już powoli się stresuje czy wszystko ok.
Z odieluchowaniem nie pomogę, bo u nas jeszcze nie ten etap, ale słyszałam dobre opinie o kursie Magdy Komsty, może na jej blogu wymagające coś pomocnego znajdziesz?
Jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie to samo. Mam nadzieję, że zamiast lepiej to jest gorzej. A wczoraj myślałam że zdechnę od tego metalicznego posmaku, bleh.
No straszna cisza :) Widzę że idziemy łeb w łeb :D u mnie też dziś 9+1 :)
Ja mam 9+0 (nie mam pojęcia, jak te datę porodu moja lekarka obliczyła [emoji23])

Do góry