reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Cześć dziewczyny, nieśmiało do Was dołączę. Nieśmiało bo dopiero za tydzień mam badanie prenatalne (wiek powyżej 35) i chyba dopiero jeśli będzie ok to zacznę się cieszyć. Krótko o mnie: 36 lat, pierwsza ciąża, dluuuugo brałam tabletki. W sierpniu odstawiłam, a 18 listopada pojawiły się dwie kreski😀 termin na 2.08 na usg w grudniu wszystko ok, serduszko bilo...nikt jeszcze nie wie o ciąży, nikt się chyba nie spodziewa bo długo nie chcieliśmy z mężem dzieci. Teraz czekam na to badanie za tydzień i jestem przerażona😀 chciałabym już wiedzieć czy wszystko jest ok....uff ale się wygadalam.... dzieki😀

Cześć dziewczyny, nieśmiało do Was dołączę. Nieśmiało bo dopiero za tydzień mam badanie prenatalne (wiek powyżej 35) i chyba dopiero jeśli będzie ok to zacznę się cieszyć. Krótko o mnie: 36 lat, pierwsza ciąża, dluuuugo brałam tabletki. W sierpniu odstawiłam, a 18 listopada pojawiły się dwie kreski😀 termin na 2.08 na usg w grudniu wszystko ok, serduszko bilo...nikt jeszcze nie wie o ciąży, nikt się chyba nie spodziewa bo długo nie chcieliśmy z mężem dzieci. Teraz czekam na to badanie za tydzień i jestem przerażona😀 chciałabym już wiedzieć czy wszystko jest ok....uff ale się wygadalam.... dzieki😀
Czesc czesc! Witaj wsród nas!
Trzymam kciuki za wizytę 😁

Dziewczyny powiedzcie mi jak u Was z tyciem? Ja jestem przerażona. Startowałam z 65 kg a już teraz mam 69kg na liczniku. Wydaje mi się, że to stanowczo za szybko na 4 kg [emoji43] to dopiero 11 tydzień. Zastanawiam się czy to nie duphaston daje mi do wiwatu. 4x1 to sporo, a kiedyś na regulację miesiączki w ciągu dwóch miesięcy na duphastonie przytyłam 10 kg. Zatrzymywała mi się woda i za nic nie mogłam tego zgonić.

U mnie waga bez zmian (8 tc), ale popołudniami tak kijowo się czuję że pewnie pójdzie w dół, ale kosztem tego kiepskiego samopoczucia chyba nie warto[emoji53]

Witam można dołączy? Jestem w drugiej ciąży termin na 25 sierpnia [emoji3] mam już synka 2 latka doraztka niesamowitego ale kochanego.

Cześć[emoji846] Ja też mam już dwulatka plus sześciolatkę, więc jest wesoło[emoji6]

A tak w ogóle to już się przywitała z cukrzycą ciążowa nie sądziłam że aż tak wczas więc dieta masakra nie wiem jak przetrwać do końca

O szybko. A dużo miałaś przekroczone normy na krzywej? Ja w poprzedniej ciąży też od 8 tygodnia miałam, najważniejsze że udało się samą dietą wszystko kontrolować[emoji6]

Witam sie wyspana.... W sumie to 3.30 juz w domu bylam [emoji16] jutro wizyta u ginekologa, mam nadzieje ze wsio ok. Kurcze cycki mam takie jakbym implanty miala. Szkoda ze po ciazy wrócą do normy. Mam zamiar karmić ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Najmłodszego karmilam 20 mc.

A które to Twoje dzieciątko?

Kochane a czy wy przymujecie jakies witaminy oprócz kwasu foliowego??

Symvital mama, na stronie Pan Tabletka jest zestawienie i dość fajnie tam opisuje poszczególne suplementy i leki[emoji6]

Cześć dziewczyny, nieśmiało do Was dołączę. Nieśmiało bo dopiero za tydzień mam badanie prenatalne (wiek powyżej 35) i chyba dopiero jeśli będzie ok to zacznę się cieszyć. Krótko o mnie: 36 lat, pierwsza ciąża, dluuuugo brałam tabletki. W sierpniu odstawiłam, a 18 listopada pojawiły się dwie kreski[emoji3] termin na 2.08 na usg w grudniu wszystko ok, serduszko bilo...nikt jeszcze nie wie o ciąży, nikt się chyba nie spodziewa bo długo nie chcieliśmy z mężem dzieci. Teraz czekam na to badanie za tydzień i jestem przerażona[emoji3] chciałabym już wiedzieć czy wszystko jest ok....uff ale się wygadalam.... dzieki[emoji3]

Witaj, gratuluję[emoji846]

To moja piąta ciaza i 5 cesarka. A w domu 3 młodzieży.
U mnie waga bez zmian (8 tc), ale popołudniami tak kijowo się czuję że pewnie pójdzie w dół, ale kosztem tego kiepskiego samopoczucia chyba nie warto[emoji53]

Cześć[emoji846] Ja też mam już dwulatka plus sześciolatkę, więc jest wesoło[emoji6]

O szybko. A dużo miałaś przekroczone normy na krzywej? Ja w poprzedniej ciąży też od 8 tygodnia miałam, najważniejsze że udało się samą dietą wszystko kontrolować[emoji6]

A które to Twoje dzieciątko?

Symvital mama, na stronie Pan Tabletka jest zestawienie i dość fajnie tam opisuje poszczególne suplementy i leki[emoji6]

Witaj, gratuluję[emoji846]

reklama

Na krzywej tylko na czczo miałam przekroczone reszta ok więc poki co nie ma źle ale i tak skierowanie do diabetologia i zalecenie dieta póki co jest ok tylko to pilnowanie godzin mnie wkurza

Do góry