reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Mam i to mocno widoczne, ale zakładam, że to wzdęty brzuch. Ponoć zmienia się trochę metabolizm od hormonów, ale ważne żeby dzidziuś był zdrowy 👌
Mi również galancie brzuch wywaliło, ale wzdęcia są dość normalne, dodatkowo musimy dorzucić do diety więcej złożonych węgli i błonnika bo rozleniwią nam się jelita i się pozatykamy 😎
Jak się czujecie?

Ja całkiem nieźle [emoji4]
Trochę mnie mdli i sutki wrażliwe, stanik koronkowy poszedł w odstawkę na rzecz sportowego .

Dzień dobry Dziewczynki 😊
Co do samopoczucia, to mnie czasem zemdli, raz zrobiło mi się mega słabo i to w pracy, gdzie nikt jeszcze o ciąży nie wie. Dyskretnie wyszłam na powietrze, ale to chyba w ostatniej chwili, bo już mi drętwiała twarz i ręce ;) a piersi mnie w ogóle nie bolą, ale w pierwszej ciąży też zero objawów, a synek urodził się zdrowiutki :)
Powiedzcie mi, czy Wy też macie takie chore sny w ciąży??? Mi się dzisiaj śniło, że urodziłam córeczkę, która później zamieniła się w szczeniaczka, którego następnie zjadła krowa :errr: MASAKRA!

Dzień dobry Dziewczynki 😊
Co do samopoczucia, to mnie czasem zemdli, raz zrobiło mi się mega słabo i to w pracy, gdzie nikt jeszcze o ciąży nie wie. Dyskretnie wyszłam na powietrze, ale to chyba w ostatniej chwili, bo już mi drętwiała twarz i ręce ;) a piersi mnie w ogóle nie bolą, ale w pierwszej ciąży też zero objawów, a synek urodził się zdrowiutki :)
Powiedzcie mi, czy Wy też macie takie chore sny w ciąży??? Mi się dzisiaj śniło, że urodziłam córeczkę, która później zamieniła się w szczeniaczka, którego następnie zjadła krowa :errr: MASAKRA!
Hahaha wspaniały sen 😎 też takie mam, serio serio. Ostatnio śniło mi się zakończenie filmu Piła (tak, tego w którym główny bohater odcina sobie nogę), ale mój mózg wyprodukował szczęśliwe zakończenie 😆 a dzisiaj że koty przesunęły kuwetę a ja już miałam taki ogromny brzuch że nie mogłam się schylić i krzyczałam do nich żeby ją postawiły na miejsce 😐

Hahaha wspaniały sen 😎 też takie mam, serio serio. Ostatnio śniło mi się zakończenie filmu Piła (tak, tego w którym główny bohater odcina sobie nogę), ale mój mózg wyprodukował szczęśliwe zakończenie 😆 a dzisiaj że koty przesunęły kuwetę a ja już miałam taki ogromny brzuch że nie mogłam się schylić i krzyczałam do nich żeby ją postawiły na miejsce 😐
Ahhhhhh, te hormony :laugh2: A jaka ulga po przebudzeniu!! :-D

Witam. Nie wiem czy wiecie, ale bardzo dobrym sposobem na mdłości jest witamina b6. Ja zazywam 1 dziennie od kiedy zaczęło mnie mdlic i muszę przyznać że mi pomaga. Po pół godziny mija i spokój na cały dzień.

Witam. Nie wiem czy wiecie, ale bardzo dobrym sposobem na mdłości jest witamina b6. Ja zazywam 1 dziennie od kiedy zaczęło mnie mdlic i muszę przyznać że mi pomaga. Po pół godziny mija i spokój na cały dzień.
O, a właśnie zauważyłam że w witaminach Prenatal Uno jest właśnie B6. Może dlatego nie mam za bardzo mdłości :D

reklama
Pocieszyłyście mnie, że nie tylko ja tak mam. Choć chyba dzięki temu bardziej do mnie dotarło, że faktycznie jestem w ciąży😉
Ja na szczęście mało mam mdłości, jak już to wtedy jak jestem bardzo głodna. Ale dobrze wiedzieć z tą Wit b6 Jastia. Póki co biorę tylko kwas foliowy i wid D, spytam w czwartek na wizycie co mi lekarz poleci.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry