reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Mam i to mocno widoczne, ale zakładam, że to wzdęty brzuch. Ponoć zmienia się trochę metabolizm od hormonów, ale ważne żeby dzidziuś był zdrowy 👌
Mi również galancie brzuch wywaliło, ale wzdęcia są dość normalne, dodatkowo musimy dorzucić do diety więcej złożonych węgli i błonnika bo rozleniwią nam się jelita i się pozatykamy 😎
Jak się czujecie?

Ja całkiem nieźle [emoji4]
Trochę mnie mdli i sutki wrażliwe, stanik koronkowy poszedł w odstawkę na rzecz sportowego .

Dzień dobry Dziewczynki 😊
Co do samopoczucia, to mnie czasem zemdli, raz zrobiło mi się mega słabo i to w pracy, gdzie nikt jeszcze o ciąży nie wie. Dyskretnie wyszłam na powietrze, ale to chyba w ostatniej chwili, bo już mi drętwiała twarz i ręce ;) a piersi mnie w ogóle nie bolą, ale w pierwszej ciąży też zero objawów, a synek urodził się zdrowiutki :)
Powiedzcie mi, czy Wy też macie takie chore sny w ciąży??? Mi się dzisiaj śniło, że urodziłam córeczkę, która później zamieniła się w szczeniaczka, którego następnie zjadła krowa :errr: MASAKRA!

Dzień dobry Dziewczynki 😊
Co do samopoczucia, to mnie czasem zemdli, raz zrobiło mi się mega słabo i to w pracy, gdzie nikt jeszcze o ciąży nie wie. Dyskretnie wyszłam na powietrze, ale to chyba w ostatniej chwili, bo już mi drętwiała twarz i ręce ;) a piersi mnie w ogóle nie bolą, ale w pierwszej ciąży też zero objawów, a synek urodził się zdrowiutki :)
Powiedzcie mi, czy Wy też macie takie chore sny w ciąży??? Mi się dzisiaj śniło, że urodziłam córeczkę, która później zamieniła się w szczeniaczka, którego następnie zjadła krowa :errr: MASAKRA!
Hahaha wspaniały sen 😎 też takie mam, serio serio. Ostatnio śniło mi się zakończenie filmu Piła (tak, tego w którym główny bohater odcina sobie nogę), ale mój mózg wyprodukował szczęśliwe zakończenie 😆 a dzisiaj że koty przesunęły kuwetę a ja już miałam taki ogromny brzuch że nie mogłam się schylić i krzyczałam do nich żeby ją postawiły na miejsce 😐

Hahaha wspaniały sen 😎 też takie mam, serio serio. Ostatnio śniło mi się zakończenie filmu Piła (tak, tego w którym główny bohater odcina sobie nogę), ale mój mózg wyprodukował szczęśliwe zakończenie 😆 a dzisiaj że koty przesunęły kuwetę a ja już miałam taki ogromny brzuch że nie mogłam się schylić i krzyczałam do nich żeby ją postawiły na miejsce 😐
Ahhhhhh, te hormony :laugh2: A jaka ulga po przebudzeniu!! :-D

Witam. Nie wiem czy wiecie, ale bardzo dobrym sposobem na mdłości jest witamina b6. Ja zazywam 1 dziennie od kiedy zaczęło mnie mdlic i muszę przyznać że mi pomaga. Po pół godziny mija i spokój na cały dzień.

Witam. Nie wiem czy wiecie, ale bardzo dobrym sposobem na mdłości jest witamina b6. Ja zazywam 1 dziennie od kiedy zaczęło mnie mdlic i muszę przyznać że mi pomaga. Po pół godziny mija i spokój na cały dzień.
O, a właśnie zauważyłam że w witaminach Prenatal Uno jest właśnie B6. Może dlatego nie mam za bardzo mdłości :D

reklama
Pocieszyłyście mnie, że nie tylko ja tak mam. Choć chyba dzięki temu bardziej do mnie dotarło, że faktycznie jestem w ciąży😉
Ja na szczęście mało mam mdłości, jak już to wtedy jak jestem bardzo głodna. Ale dobrze wiedzieć z tą Wit b6 Jastia. Póki co biorę tylko kwas foliowy i wid D, spytam w czwartek na wizycie co mi lekarz poleci.

Do góry