reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja też na takiej byłam. Wystawiła mi skierowanie na usg ale powiedziała, żebym czekała co najmniej do szóstego tygodnia bo to za wcześnie. Zbadała mnie, powiedziała że szyjka wskazuje na wczesną ciążę, pobrana wymaz, dała skierowanie na wszystkie badania krwi i moczu, i tyle. Cierpliwie czekałam 🤷‍♀️
Ja i tak nie będę chodziła do niej. Ja nie mieszkam w Polsce. Teraz przy okazji byłam na wizycie. Ciąże (jak będzie wszystko ok oczywiście) będę prowadziła za granicą.

reklama
Za to mój lekarz mnie nie badał na fotelu, bo mówi, że to bez sensu i odrazu zaprosił mnie na usg do gabinetu obok. Był to czwarty tydzień i mignął nam pęcherzyk 😉
Co lekarz to opinia. I nikt nie wie tak naprawdę który by miał racje?! Każdy robi po swojemu. Swojemu trzeba ufać i tyle. Ja i tak wracam do domu w poniedziałek. Jestem na urlopie w Polsce i wizyta przy okazji

Co lekarz to opinia. I nikt nie wie tak naprawdę który by miał racje?! Każdy robi po swojemu. Swojemu trzeba ufać i tyle. Ja i tak wracam do domu w poniedziałek. Jestem na urlopie w Polsce i wizyta przy okazji
Akurat w moim przypadku (po poronieniu) trzeba było odrazu potwierdzić wczesną ciążę i prawidłowo umiejscowiony pęcherzyk, aby zacząć leczenie 😉 więc każdy przypadek inny 😉 a jak wiadomo lekarze są po to żeby nam pomóc, a nie zaszkodzić i każdy ma obraną swoją strategię 😁

Jak tam weekend mija?
ja bylam od ranana kursie bo robie z rachunkowosci kolejny stopien i o 14 bylam w domu, zrobilam obiad, poklocilam sie z mezem o ziemniaki:eek::-D pozniej zasnelam nawet jie wiem kiedy i spalam 1,5h. Corka zasypia ok 20 woec juz odliczam minuty zeby znowu sie polozyc spac. Ma sa kra jak tu funkcjonowac..

Doczytalam ze nie tylko ja rozpoczelam sen zimowy hehe
Innych objawow jako tako brak ale jeszcze mam brzuch taki ciezki jakbym miala balon z woda. Jeju ja sie tak cieszę ale zarazem tak boję że jestem emocjonalnym wrakiem jak zaczynam myśleć

Doczytalam ze nie tylko ja rozpoczelam sen zimowy hehe
Innych objawow jako tako brak ale jeszcze mam brzuch taki ciezki jakbym miala balon z woda. Jeju ja sie tak cieszę ale zarazem tak boję że jestem emocjonalnym wrakiem jak zaczynam myśleć
Oj tak rano brzusio płaski, a wystarczy coś zjeść to jest masakra.. 🤣🤣

Akurat w moim przypadku (po poronieniu) trzeba było odrazu potwierdzić wczesną ciążę i prawidłowo umiejscowiony pęcherzyk, aby zacząć leczenie 😉 więc każdy przypadek inny 😉 a jak wiadomo lekarze są po to żeby nam pomóc, a nie zaszkodzić i każdy ma obraną swoją strategię 😁
Ja po pozamacicznej i po poronieniu i po dwóch biochemicznych ale mi powiedziała, ze i tak przy takiej becie jaka wczoraj mi wyszła nawet nie będzie widać czy ciąża dobrze umiejscowiona. Ja jestem antylekarzowa, chodzę jak naprawdę nie mam wyjścia. Do ginekologa to nawet nie pisze kiedy byłam pierwszy raz bo większość mnie wyśmieje albo powie ze jestem nienormalna. Nie mam stałego lekarza, ale do tej akurat mam zaufanie (moja trzecia wizyta u niej). To tak jak z lekarzami innymi typu pediatra kardiolog czy onkolog. Jak piszesz każdy ma swoją strategię. Nie zawsze nam to na dobre wychodzi ale co zrobić.
Miejmy nadzieje ze każda z nas doniesie szczęśliwie ciąże i tylko to się liczy a czy miala najpierw usg czy badanie to nie jest ważne :)

Ja po pozamacicznej i po poronieniu i po dwóch biochemicznych ale mi powiedziała, ze i tak przy takiej becie jaka wczoraj mi wyszła nawet nie będzie widać czy ciąża dobrze umiejscowiona. Ja jestem antylekarzowa, chodzę jak naprawdę nie mam wyjścia. Do ginekologa to nawet nie pisze kiedy byłam pierwszy raz bo większość mnie wyśmieje albo powie ze jestem nienormalna. Nie mam stałego lekarza, ale do tej akurat mam zaufanie (moja trzecia wizyta u niej). To tak jak z lekarzami innymi typu pediatra kardiolog czy onkolog. Jak piszesz każdy ma swoją strategię. Nie zawsze nam to na dobre wychodzi ale co zrobić.
Miejmy nadzieje ze każda z nas doniesie szczęśliwie ciąże i tylko to się liczy a czy miala najpierw usg czy badanie to nie jest ważne :)
I tego się trzymajmy 😀🤞🤞

reklama
Do góry