reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dopiero 20stego bo chce isc jak juz bedzie serduszko.
Ja chorowalam na ospe ale podobno mozna miec dwa razy .. dlaczego tak sie martwiaz tą ospa?
Mój lekarz też powiedział że mam czekać z USG, żeby już było konkrety widać, tak zrobiłam i się nie zawiodłam więc musisz być cierpliwa a zobaczysz jakieś cuda na pewno 🥰
A w temacie ospy, przejście tej choroby w dzieciństwie uodparnia na nią, a zarażenie się świeżym wirusem w ciąży jest bardzo niebezpieczne dla płodu, a wiadomo, nigdy nie wiadomo co się do domu przyniesie.

reklama
Mój lekarz też powiedział że mam czekać z USG, żeby już było konkrety widać, tak zrobiłam i się nie zawiodłam więc musisz być cierpliwa a zobaczysz jakieś cuda na pewno 🥰
A w temacie ospy, przejście tej choroby w dzieciństwie uodparnia na nią, a zarażenie się świeżym wirusem w ciąży jest bardzo niebezpieczne dla płodu, a wiadomo, nigdy nie wiadomo co się do domu przyniesie.
Dlatego muszę wytrzymac choc mysli miliony na minute.. boje się jak cholera. Jestem pozytywnie nastawiona i modle sie zeby tym razem sie udalo ale strach pozostaje.
Jak sie dowiesz od lekarza to napisz co i jak z tym szczepieniem w ciazy, zawsze warto wiedziec ;)

Hej dziewczyny [emoji846] byłam wczoraj na becie i na wizycie u lekarza. Beta z 1029 urosła do 1935 (w sumie niecałe 2 dni, bo pierwszy raz byłam po 18, a za 2 dni- rano). Lekarz mówi, że beta okej. Miałam robione usg i serduszka jeszcze nie było. Jedyne co wiem, to że ciąża dobrze umiejscowiona. Kolejna wizyta 21 grudnia. Lekarz pochwalił, że zjawiłam się tak szybko, bo mógł mi od razu przepisać clexane i duphoston [emoji846][emoji106] nie wiem jak ja wytrzymam te 2 tygodnie do kolejnej wizyty [emoji50]

Witam kochane.. Mało mnie bo najmłodszy ma jelitowke [emoji25] ja przy tym już nie wiem czy mnie mdli ciazowo czy od tych jego wymiocin. Wrócił mi węch tzn. mam teraz tak wyczulony że wszystko mi flakami przewraca...

Gratuluje wizyt [emoji7] sama już się swojej nie mogę doczekać a tu jeszcze trochę do 17...

Co do bólu głowy, to ja w poprzedniej do 6 miesiąca miałam co 2 tygodnie 2-3 dniowe migreny- tragedia..

Ja mam wyczulony węch i to strasznie. Piersi obrzmiałe, a sutki wrażliwe jak nigdy... Nie do wytrzymania. Czasami mam wrażenie, że piersi mi się urwą 😂 od mojego epizodu z plamieniem mam na okrągło obawy, oby ciąża była prawidłowo umiejscowiona. Na szczęście jutro mam wizytę u ginekologa. Rano przed pracą pojadę zrobić jeszcze jedną betę (póki co rośnie w normie) 😉 a wieczorem wizyta (aż o 20:45 🙈). Coś czuję, że lekarz przepisze duphaston przez te plamienia. Na pewno odezwę się po wizycie co i jak. Dziś miałam relaksujący dzień w aquaparku, na szczęście woda nie była gorąca i mogłam korzystać z większości atrakcji. Także mały chill na nadchodzącą burzę świąteczną w pracy 😉

Ja mam wyczulony węch i to strasznie. Piersi obrzmiałe, a sutki wrażliwe jak nigdy... Nie do wytrzymania. Czasami mam wrażenie, że piersi mi się urwą 😂 od mojego epizodu z plamieniem mam na okrągło obawy, oby ciąża była prawidłowo umiejscowiona. Na szczęście jutro mam wizytę u ginekologa. Rano przed pracą pojadę zrobić jeszcze jedną betę (póki co rośnie w normie) 😉 a wieczorem wizyta (aż o 20:45 🙈). Coś czuję, że lekarz przepisze duphaston przez te plamienia. Na pewno odezwę się po wizycie co i jak. Dziś miałam relaksujący dzień w aquaparku, na szczęście woda nie była gorąca i mogłam korzystać z większości atrakcji. Także mały chill na nadchodzącą burzę świąteczną w pracy 😉
Też mam wizytę jutro,o 22 😂🙄 który tydzień u Ciebie ? 🙂

Dziewczyny, co takie późne godziny wizyt? Ja o 21 już leżę w łóżku a o 22 śpię i chrapię 😛 Napiszcie koniecznie po wizytach 💪
Pierwsze wolne miejsce było na 27 grudnia do mojego gin, ale jak dowiedział się że chodzi o potwierdzenie ciąży to obiecał że przyjmie jutro na koniec 😉 Ja za to na odwrót, przez cały dzień nawet nie ziewam,idę spać po 23 i budzę się przed 6 🙄

reklama
Witam kochane.. Mało mnie bo najmłodszy ma jelitowke [emoji25] ja przy tym już nie wiem czy mnie mdli ciazowo czy od tych jego wymiocin. Wrócił mi węch tzn. mam teraz tak wyczulony że wszystko mi flakami przewraca...

Gratuluje wizyt [emoji7] sama już się swojej nie mogę doczekać a tu jeszcze trochę do 17...

Co do bólu głowy, to ja w poprzedniej do 6 miesiąca miałam co 2 tygodnie 2-3 dniowe migreny- tragedia..
Ja na szczęście migren nie mam, ale głowa pobolewa czasem, muszę uzupełniać płyny w formie wody oczywiście 😁

Ja też już się nie mogę doczekać tego 17 🥰

Do góry