reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ach, rozumiem. U mnie sporo rzeczy było wcześniej nie tak (na pewno miałam niejedną bio-chem), ale wyniki póki co ok i progesteron w normie. Stres tak czy siak 😕 życzę wszystkiego dobrego zatem i nuuuuuudnej ciąży 💪
Rozumiem. Trzymam kciuki zebysmy w sierpniu mogly szczesliwie bez komplikacji cieszyc sie maluszkami

reklama
Hej Dziewczyny.
Dołączam nieśmiało. Testy pozytywne, beta 69 dzisiaj. W sierpniu i we wrześniu miałam ciąże biochemiczne wiec jeszcze się nie cieszę.
Trzymam za Wszystkie kciuki !!

Hej sierpniowkeczki! [emoji4] Według aplikacji skończony 6 tydzień i 1 dzień. Miałam dzisiaj leciutkie "plamienie", naprawdę bardzo skąpe (mniejsze niż przy implantacji zarodka). Czytałam , że takie rzeczy się czasami zdarzają. Może mamy ze stażem się wypowiedzią, zaczynam się martwić. Dodam, że żadnych dodatkowych objawów nie ma poza standardowymi [emoji6] fajnie, że jest już nas tyle! [emoji3590]
Ważne jest przy plamieniu czy jest możliwości wystąpienia konfliktu serologicznego. Tzn grupa krwi Twoja i ojca dziecka czy są w konflikcie. Bo jeśli tak to według mojego lekarza powinno dawać się immunoglobuline przy jakimkolwiek plamieniu

Ważne jest przy plamieniu czy jest możliwości wystąpienia konfliktu serologicznego. Tzn grupa krwi Twoja i ojca dziecka czy są w konflikcie. Bo jeśli tak to według mojego lekarza powinno dawać się immunoglobuline przy jakimkolwiek plamieniu
Kochana tutaj nie ma możliwości, moja grupa to 0Rh+ a mąż A Rh- więc raczej nie będzie konfliktu 😉 na szczęście mam w poniedziałek w końcu na wizytę (o zgrozo!) prywatną, bo na NFZ dopiero w końcówce stycznia 😂

Ja też po badaniu, co prawda takie szybkie sprawdzające, ale jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy w środku, jak to stwierdził mój ginekolog idealnych rozmiarów i sam fakt obecności pęcherzyka żółtkowego dobrze rokuje :) wiec jestem dobrej myśli 💪 😉 Za 2 tyg słyszymy bijące serduszko, a wizytę taka "normalna" mam 3 stycznia 😉🤗

reklama
Tak jeszcze nieśmiało witam się i ja :) pozytywny test, dodatnia beta i widoczny centymetrowy pęcherzyk. Z moich obliczeń to 5t1d. Za dwa tygodnie wizyta i czekamy na serduszko ♥️ w domu 14 miesięczny Synek ✌️ także będzie ciekawie! 😍

Do góry