reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dzień dobry Dziewczęta! Jak się czujecie? Piątkowo? Od rana walczę z techniką, chciałam zainstalować tapatalk, konto tutaj mam połączone z fejsem, chciałabym odpiąć fejsa bo nie mogę się zalogować do forum z apki a tymczasem forum chce wysłać hasło na maila, który kiedyś był podpięty pod fejsem ale już nie istnieje. I co teraz?
Dziś od rana trochę mi niedobrze i brzuch mocno ciągnie, a przez cycki nie mogę już spać na brzuchu co mocno daje mi w kość. Zastanawia mnie jedna rzecz, ospa wietrzna jest niebezpieczna w ciąży, nie byłam szczepiona ani nie chorowałam, i co teraz?
W sprawach z techniką CI nie pomogę;) wydaje mi się,że nie ma co narzekać jak piersi bolą gorzej chyba jak nie bola.. bo pojawia sie strach..,np. ja dziś w nocy sie przebudiłam kompletnie nie bolały mnie piersi, nawet spałam na brzuch, przez co macałam sie w nocy jak opętana i tak się bałam ze nie mogłam zasnąć..;/ ale rano juz bolały bardziej na szczęście.
Jeżeli chodzi o ospę to nie wiem, na grype na pewno można się szczepić w ciązy ale na ospę szczerze mówiąc nie wiem;/ pewnie nie...

reklama
Jeśli ostatnią miesiączkę miałam 3 . 11 to w którym mogę być tygodniu ? Różne aplikacje różnie mi pokazują a lekarz w przyszłym tygodniu 😑

Witam się i ja 😊 Wszystko wskazuje na to, że również będę sierpnióweczką. We wrześniu straciłam ciążę - poronienie zatrzymane. Chcieliśmy z mężem zacząć staranka na nowo w styczniu, jednak coś mi się w cyklu poprzestawiało i niespodziewanie zaszłam w ciążę już teraz :) Wg OM termin mam na 28 lipca, jednak dziś na USG okazało się, że ciąża jest młodsza o tydzień (co by się zgadzało, bo w dniach teoretycznie płodnych nie współżyliśmy ;) ), tak więc wychodzi na 3 sierpnia :) Jestem pełna obaw, ale staram się myśleć pozytywnie i nie denerwować się. Dziś na USG było widać pęcherzyk 15mm oraz pęcherzyk żółtkowy. Zarodka jako tako nie było dobrze widać, ale widziałyśmy z panią doktor pulsowanie, co dało mi ogromną nadzieję :) Za tydzień idę znów na wizytę. Dostałam też skierowanie na zestaw badań.
Mam już synka - 11-letniego, który baaaardzo chciałby mieć siostrę, ale jeszcze nie mówię mu o ciąży, ponieważ po ostatniej stracie bardzo się zawiódł.

reklama
Hej sierpniowkeczki! 😊 Według aplikacji skończony 6 tydzień i 1 dzień. Miałam dzisiaj leciutkie "plamienie", naprawdę bardzo skąpe (mniejsze niż przy implantacji zarodka). Czytałam , że takie rzeczy się czasami zdarzają. Może mamy ze stażem się wypowiedzią, zaczynam się martwić. Dodam, że żadnych dodatkowych objawów nie ma poza standardowymi 😉 fajnie, że jest już nas tyle! ❤️

Do góry