reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

W pracy nie wiedzą bo nie chce jeszcze mówić póki nie byłam na USG. U mnie w pracy jest możliwość przejść tylko na pierwsze zmiany ale robisz prawie wszystko to co normalnie. Chyba że musiała bym czekać na życzliwość innych że ktoś przyjdzie i pomoże coś przenieść ciężkiego. Pracuje w zakładzie produkcyjnym. I same te opary chłodziw i olei napędowych, grafitu są napewno szkodliwe dla kobiety w ciazy
To ciebie juz tam nie powinno byc.....niewiem ale na twoim miejscu bym powiedziala jak sprawa wyglada i naprawde wez ten urlop kilka dni zostalo a tu chodzi o ciebie i dziecko.

Ja pracuje w sklepie sporzywczo miesnym i odrazu powiedzialam w tej chwili siedze tylko na krzesle przy kasie i kasuje doslownie nic innego nie robie no czasem podloge umyje na koniec dnia ale tak to zadnego dzwigania nawet mnie kierowniczka opieprzyla ze chodze po sklepie mam siedziec z dups bo ona potem mnie szuka gdzie jestem czy aby gdzies nie padlam....ale tez mnie wyganiaja na l4 dlatego 11 ide ostatni dzien.
A zeby bylo zabawniej to ja od wrzesnia wrocilam po macierzynskim...kierowniczka prawie z krzesla spadla jak jej powiedzialam😂😂

reklama
W pracy nie wiedzą bo nie chce jeszcze mówić póki nie byłam na USG. U mnie w pracy jest możliwość przejść tylko na pierwsze zmiany ale robisz prawie wszystko to co normalnie. Chyba że musiała bym czekać na życzliwość innych że ktoś przyjdzie i pomoże coś przenieść ciężkiego. Pracuje w zakładzie produkcyjnym. I same te opary chłodziw i olei napędowych, grafitu są napewno szkodliwe dla kobiety w ciazy

Jeszcze cztery dni do wizyty[emoji110] może do tej pory korzystaj z urlopu właśnie [emoji6]

Dziewczyny a jak to jest właśnie ze zwolnieniem lekarskim? Planuje poinformować w 3 miesiącu pracodawcę i iść ma zwolnienie, zastanawiam się czy dostanę zwolnienie bez problemu ?

Dziewczyny a jak to jest właśnie ze zwolnieniem lekarskim? Planuje poinformować w 3 miesiącu pracodawcę i iść ma zwolnienie, zastanawiam się czy dostanę zwolnienie bez problemu ?
To zalezy od lekarza i jaka masz pracemoja juz ostatnio sie pytala czy wystawiac zwolnienie a kiedys moja szwagierka powiedziala w pracy ze idzie na l4 a jak poszla do swojej lekarki to jej nie chciala dac i tego samego dnia leciala do mojej. Zwolnienie dostala bez pronlemu

Siostry aleście się rozpisały 🤩 a ja jeszcze leżę i udaję że śpię żeby zwierzęta się nie połapały 🙈 muszę Was nadrobić, ale pół nocy nie spałam i głowa coś mi nie pracuje. W styczniu będę mieć dwa USG, prenatalne w innym szpitalu i I trymestr w szpitalu gdzie prowadzą ciążę. A to drugie dlatego, żeby sprawdzić wielkość pęcherzyka, a robi je ceniona specjalistka i mój lekarz chce mieć opis od niej. Czy to jest bezpieczne? W sensie robienie tak często USG?

Już chyba pisałam kiedyś, ale skoro wszystkie to wszystkie [emoji39]
Siwa brunetka, farbowana raz w miesiącu, za 3 tyg 40 stka więc jeszcze 39 [emoji16] drugi mąż ,córka lat 15 ,dwa psy i kot

Ja ogólnie jestem zielona w tym temacie, ale ja od razu dostałam zwolnienie lekarskie. Pracuje na stacji benzynowej, która mieści się przy autostradzie, więc ruch jest non stop, czasem kolejka potrafi sięgać do drzwi wejściowych. Potrafiłam stać przy kasie przez 9 godzin i nie odchodzić. Wieczna bieganina, rozkładanie towaru.. W ostatni dzień pracy przed zwolnieniem tyle piw się nanosiłam, że sama powiedziałam stop. Myślałam, że z bólu brzuch mi eksploduje.... Nie wiem jak to będzie, bo właściwie pracowałam tam dopiero 2 miesiace, a umowę mam na czas określony do 2022 roku. Nie ogarniam w ogóle tego tematu. Może ktoś coś więcej się orientuje?

Wydaje mi się, że to zależy od lekarza, do którego chodzisz, jakie on ma podejście. Są przecież jeszcze tacy, którzy zaciekle bronią swojego zdania, że ciąża to nie choroba i żeby nie przesadzać, bo zmęczenie i mdlości czy stojąca praca to nie koniec świata.
Mój gin akurat podchodzi do tego liberalnie, jeśli powiem mu, że chcę odpocząć to nie zrobi problemu i wystawi zwolnienie. Ale chodzę do niego prywatnie, więc może i oni mają większą swobodę w wypisywaniu zwolnień niż Ci z NFZ-tu. Sama nie wiem.
Jednak ja się zastanawiam też nad zwolnieniem. Niby czuję się dobrze, praca siedząca, niewymagająca.. Na pewno będę chciała kogoś do pomocy, żeby powoli się nowa osoba wdrażała, bo jesteśmy przed startem dużego projektu i nie będę chciala zostawiać ich bez niczego.

reklama
Już chyba pisałam kiedyś, ale skoro wszystkie to wszystkie [emoji39]
Siwa brunetka, farbowana raz w miesiącu, za 3 tyg 40 stka więc jeszcze 39 [emoji16] drugi mąż ,córka lat 15 ,dwa psy i kot
A ja zapomnialam dodac kolor wlosow brunetka niefarbowana od prawie 3 lat....tak jakos mi sie wrocilo do naturalnych a predzej farbowalam zawsze na czarno. Dopoki siwych niema to jakos nie odczuwam potrzeby😜

Do góry