reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ale dziś u mnie chandra
Zero chęci do uśmiechu zero chęci do przebywania w towarzystwie
Z moim się poklocilam i stwierdziłam ze placzek ze mnie...
Brrr
A myślałam że poranek będzie tylko taki piorunski :/
Ja tak miałam dwa dni i mam wrażenie ,że sama prowokowałam,żeby tylko się pokłócic.Taka wredna i czepialska sie zrobiłam.Potem siedziałam sama w pokoju i wylam w poduszkę [emoji41]
To hormony tak szaleją?
Dobrze ,że jest na co zgonic [emoji39]

reklama
Eh z tymi facetami [emoji57] mój się upadł żeby iść na Sylwka do szwagierki, ale ja jestem przeciwna raz, że młody chory a dwa to ja wiem jak to się skończy, że będę się modlić żeby jechać już do domu, a ten się będzie bawił w najlepsze jak złapie smaki... Na trzeźwo mówi, że po północy wracamy, ale ja swoje wiem[emoji2962]

Kochana niestety wczoraj rano powtórzyło mi się plamienie. Byłam znowu na sor na szczęście trafiłam na mojego lekarza prowadzącego (uff). Lekarz zakwalifikował moją ciążę jako zagrożoną i muszę dużo odpoczywać. A niestety praca stojąca i w chemii. Z dwojga złego odpocznę trochę. Widziałam za to wczoraj fasolę, jest dorodna ❤, tworzy się łożysko. Za to duphaston + no-spa 4x dziennie.
Powodzenia. Ja juz 2 tydzien na l4. Zadnych plamien itp nie mialam ale ze względu na dlugie starania odrazu luteina +no spa. Dzis mam kontrolna wizyte u gina. Mam nadzieje, że serduszko juz bedzie i ze wszystko będzie dobrze. Dopadło mnie 3 dni temu przeziębienie, poza katarem, kichaniem nic mi nie dolega. Wybralam sie dzis do internisty, stwierdził, że to przeziębienie bakteryjne i że dobrze byłoby wziąć antybiotyk. Ale ze względu na moj stan zadecydować ma o tym ginekolog

To hormony tak szaleją?
Dobrze ,że jest na co zgonic
emoji39.png

Niby tak ale mnie one przerastaja
Gdzie ten cudowny "stan błogosławiony" w uśmiechu i radości?! Przecież ja obecnie pozabijala bym połowę ludzi co wokół mnie się kręci 🤷‍♀️😁

Super ze serduszko juz widzialas! Który to. Tydzien?
Jestem po badaniu i usg. Wszystko jest w porządku! Zarodek 0.45cm z bijącym serduszkiem. Ciąża idealnie według wieku. Dostałam receptę na Duphaston 2x1 oraz zalecenie acard 1x75mg ze względu na mięśniaka 37mm którego mam przy ujściu szyjki macicy. Te bóle krzyża i pobolewanie w podbrzuszu są jego przyczyna. Witaminy prenantal uno lub podobne tez już mam wprowadzić do diety. Za 2 tyg mam powtórzyć Usg żeby sprawdzić czy zarodek rozwija się prawidłowo.

Dziewczyny a wy chodzi cie do gina prywatnie czy na nfz? Ja mam zamiar chodzic na nfz a raz w miesiącu wizyta plus usg prywatnie. Jednak do tego lekarza kam większe zaufanie.

Dziewczyny a wy chodzi cie do gina prywatnie czy na nfz? Ja mam zamiar chodzic na nfz a raz w miesiącu wizyta plus usg prywatnie. Jednak do tego lekarza kam większe zaufanie.
Pierwszy raz u lekarza byłam prywatnie, bo to polecony i zależało mi, żeby iść do niego względnie wcześnie, ale teraz już umawiam się do niego na NFZ bo przyjmuje prywatnie i państwowo w tym samym szpitalu. Ale chyba jakby był tylko prywatnie też bym chodziła, bo mu ufam.

reklama
Do góry