Iwkar
Fanka BB :)
mam tak samo..Dziewczyny czy Was tez tak mdli strasznie jak mnie? Cały dzień.. wstaje mnie mdli, kładę się i tez mdlijutro mam wizytę u lekarza [emoji7] nie mogę się doczekać
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mam tak samo..Dziewczyny czy Was tez tak mdli strasznie jak mnie? Cały dzień.. wstaje mnie mdli, kładę się i tez mdlijutro mam wizytę u lekarza [emoji7] nie mogę się doczekać
![]()
Daj znać poDzień doberek, mnie również w plecach łupie a dokładnie w krzyżu![]()
Czekam w kolejce na pierwsze usg
Spałam dziś 12 godzin! Czuje się jak nowo narodzona ale dopadły mnie dziwne sny i rano musiałam dojść do siebie po tych przeżyciach.
Współczuje bólu zęba, chyba nie ma nic gorszego - ząb i uchooby szybko minęło
Kochana, jeśli są wskazania to lekarz musi wystawić skierowanie na NFZ. Wskazaniem jest wiek powyżej 35 roku życia (rocznikiem), poprzednia ciąża z wadą genetyczną, wszystkich teraz nie pamiętam.Dziewczyny dużo napisałyście...
A jak nadal nie wiem jak z tymi prenatalnymi, lekarz ma obowiązek dać skierowanie na NFZ czy nie?
Mam robić prywatnie czy dostane skierowanie na NFZ? Czy żeby dostać skierowanie muszę mieć zagrożoną ciązę?
Ja wczoraj miałam taki głupi dzień, poczułam się wreszcie w ciąży, bo mdliło i muliło mnie ale ten humor... Brrr przecież cieszyć się trzeba!Wyturlalam się...
Zaczynam podziwiać kobiety co mają na 6 i wcześniej
Chyba że ta moja ciaza przebiega jakoś inaczej wsumie ze starszak iem nie mialam takich przeboi
Czuje się przygnebiona
Bez życia, bez siły![]()
Czyli jak się nie łapie to na prenatalne w każdym tyg czyli te ok 12, potem ok 20 tydz i potem 29tydz czy jakos tak muszę iść prywatnie?Kochana, jeśli są wskazania to lekarz musi wystawić skierowanie na NFZ. Wskazaniem jest wiek powyżej 35 roku życia (rocznikiem), poprzednia ciąża z wadą genetyczną, wszystkich teraz nie pamiętam.
Ja jestem. Mówisz o prenatalnych? Generalnie to największa różnica jest cena. Ale jak podliczysz koszta wyjazdu to wychodzi praktycznie to samo [emoji14]Witam Was kochane. Mam do Was pytanie. Może któraś jest z DE?? Pytam bo zastanawiam się nad badaniami tu A w PL.
U mnie ten sam lekarz na swojej wizycie robi prenatalneDziewczyny dużo napisałyście...
A jak nadal nie wiem jak z tymi prenatalnymi, lekarz ma obowiązek dać skierowanie na NFZ czy nie?
Mam robić prywatnie czy dostane skierowanie na NFZ? Czy żeby dostać skierowanie muszę mieć zagrożoną ciązę?