reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Dzień doberek, mnie również w plecach łupie a dokładnie w krzyżu :(
Czekam w kolejce na pierwsze usg 🤩
Spałam dziś 12 godzin! Czuje się jak nowo narodzona ale dopadły mnie dziwne sny i rano musiałam dojść do siebie po tych przeżyciach.

Współczuje bólu zęba, chyba nie ma nic gorszego - ząb i ucho :( oby szybko minęło
Daj znać po 😍😍😍

Dziewczyny dużo napisałyście...
A jak nadal nie wiem jak z tymi prenatalnymi, lekarz ma obowiązek dać skierowanie na NFZ czy nie?
Mam robić prywatnie czy dostane skierowanie na NFZ? Czy żeby dostać skierowanie muszę mieć zagrożoną ciązę?

Witam Was kochane. Mam do Was pytanie. Może któraś jest z DE?? Pytam bo zastanawiam się nad badaniami tu A w PL.

A jak nadal nie wiem jak z tymi prenatalnymi, lekarz ma obowiązek dać skierowanie na NFZ czy nie?
Mam robić prywatnie czy dostane skierowanie na NFZ? Czy żeby dostać skierowanie muszę mieć zagrożoną ciązę?
Kochana, jeśli są wskazania to lekarz musi wystawić skierowanie na NFZ. Wskazaniem jest wiek powyżej 35 roku życia (rocznikiem), poprzednia ciąża z wadą genetyczną, wszystkich teraz nie pamiętam.

Wyturlalam się...
Zaczynam podziwiać kobiety co mają na 6 i wcześniej
Chyba że ta moja ciaza przebiega jakoś inaczej wsumie ze starszak iem nie mialam takich przeboi 🙄😭
Czuje się przygnebiona
Bez życia, bez siły 😕😕😕
Ja wczoraj miałam taki głupi dzień, poczułam się wreszcie w ciąży, bo mdliło i muliło mnie ale ten humor... Brrr przecież cieszyć się trzeba!
Dziś dużo wizyt, trzymam kciuki!!! Oby serduszka pięknie wszystkim biły ❤️

Kochana, jeśli są wskazania to lekarz musi wystawić skierowanie na NFZ. Wskazaniem jest wiek powyżej 35 roku życia (rocznikiem), poprzednia ciąża z wadą genetyczną, wszystkich teraz nie pamiętam.
Czyli jak się nie łapie to na prenatalne w każdym tyg czyli te ok 12, potem ok 20 tydz i potem 29tydz czy jakos tak muszę iść prywatnie?

@GabrielaNowak85 zarazilas mnie snami
Śniło mi się że mój z racji pracy koncertowej jak co weekend był w pracy, odeszły mi wody i zamiast na pogotowie dzwonić wsiadlam sobie w autko.. Starszak obok... Jechaliśmy słuchając zdrajce metalu i nagle mlode mamo ONA już z ciebie wyszła i zamiast jechać na szpital wróciliśmy do domu 😬😬

reklama
U mnie ten sam lekarz na swojej wizycie robi prenatalne

Do góry