reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja ledwo się położyłam. Nogi to już nie czuje.
Mąż musiał pomoc mi się ubrać po kąpieli. O założeniu skarpetek bez których sobie nie wyobrażam wyjść z łazienki nie było mowy. Nie zegne się, ledwo mogę usiąść na kibelku 😭😱
Z wielkim bólem to robię. Boli bardzo. Wzięłam paracetamol choć nic to pewnie nie da. Najchętniej bym się nafaszerowała (jak nigdy) jakimś tramadolem bo mam w domu ale nie można. Nie dam rady się na bok przewrócić ani nic. Wiem wiem marudzę, wybaczcie ale takiego bolu dawno nie miałam 😢
Cholerka, jak tak cierpisz to moze jedzcie faktycznie do szpitala albo moze wezwijcie karetkę? Na pewno znajdą sposob jak w takiej sytuacji ulzyc kobiecie w ciąży!

reklama
Kochane czy macie jakieś sprawdzone balsamy lub kremy żeby odpowiednio zadbać o skórę? :)
Ja w pierwszej ciazy uzywalam Mustele - krem przeciw rozstepom dla ciezarnych. Nie mam ani jednego znaku, ze bylam kiedys w ciazy. Zarowno na brzuchu, na cycach i na udach/posladach NIC. Nie wiem czy to ten krem czy przypadek, ale chyba polecam 😋

Hej Mamuśki ;) ja dzisiaj 7t2d, ani razu nie wymiotowałam, mam tylko mdłości dosc czesto i wyczulony zapach.
Kolejna wizyta 3.01 modle sie o serduszko❤ W 6t jeszcze nie bylo, tylko dam pecherzyk z zarodkiem.

Wczoraj mąż złapał grype żołądkowa, zawiozłam go na pogotowie bo naprawde kiepsko sie czul. Dzisiaj spimy oddzielnie zeby mnie nie narażać ;)
Trzymam kciuki za Twoje serduszko 👍 a mężowi szybkiego powrotu do zdrowia, zeby Ci nic nie sprzedal.....

Witajcie bezsenności!!! [emoji30][emoji30][emoji30][emoji30][emoji30]
Spałam 2h, otworzyłam oczy i dzień dobry, jestem gotowa do działania. Szkoda tylko, ze to było po 22! 🤨
W dzień spać nie mogę, bo w ogóle mi sie nie chce, w nocy sen lekki, ale udawało mi się przespać te 6-7h. A teraz Stary smacznie śpi, a ja leżę i gapie się w sufit.
Mój organizm wcale a wcale nie zamierza zasnąć.
Gdzie ta senność ciążowa???? [emoji24][emoji24][emoji24]
Wołają do mnie rurki z czekolada, żebym przyszła i się nimi zaopiekowała [emoji847][emoji847][emoji847]

Ostatnia edycja:
Siostry! Ja mam dopiero 21 stycznia prenatalne 🙈 tak się boję 🙈 wiecie że odkąd wjechały mi ciążowe objawy nie ugotowałam żadnego mięsnego dania? Nie mogę patrzeć na mięso 😎ryby są spoko, ale najbardziej spoko są owoce i słodycze, a przed ciążą nie jadłam żadnego cukru ani owoców 😭
Mam podobnie na mięso patrzeć nie mogę a szczególnie na kurczaka...słodycze czasami są spoko a czasami nie ryby też różnie a najlepsze jest to że jak zjem coć bo mam na coś ochotę to na drugi dzień nie mogę patrzec już na t i coraz mniej możliwości jedzenia się robi ...

Pooglądać zawsze można. Kto wizytuje w najbliższym czasie?
Dzięki Dziewczynki, że mnie nie przepędziłyście :tak: Trzymam się jako tako, swoje już chyba wypłakałam i choć nastawiam się, że usłyszę to najgorsze na wizycie w czwartek 02/01/2020 to mimo wszystko wciąż mam jakiś cień nadziei, że może ten doktor się nie pomylił - ciąża faktycznie 2 tygodnie opóźniona i zobaczę to upragnione serducho...
W piątek przeryczałam całą noc i rano jak się obudziłam przyszedł do mnie synek i z płaczem mi mówi, że on chce mieć siostrę (absolutnie nie wiedział nic, że myślę, że jestem w ciąży). Ja gały na niego i się pytam czemu płacze. On mi mówi, że śniło mu się, że ma siostrę i on tą siostrę chce. Wytłumaczyłam mu, że nie będzie siostry bo mama nie ma w brzuchu dzidziusia to mnie poprosił, żebym się modliła codziennie, żeby on miał siostrę. To pewnie jakiś przypadek, ale tak mi było nieswojo, że szok. Syn naprawdę nic a nic nie wiedział, nawet nie uroniłam przy nim ani jednej łzy....
Dzieci to mają jakieś nadprzyrodzone zdolności :D może to dobry znak i naprawdę w czwartek będziesz moeć niespodziankę 😊 życzę Ci tego z całego serca! A jak nie teraz to w kolejnej ciąży na pewno wszystko będzie dobrze ❤

Jak długo leżałaś w szpitalu? Udało się usunąć całość tabletkami? Czy po takim 'czyszczeniu' dostaje się zwolnienie lekarskie?
Ja z kolei leżałam 2 dni, ale zabieg miałam, bo po tabletce się nie oczyściłam. Zwolnienie lekarskie 1 tydzień. Ale w ciążę zaszłam już w drugim cyklu po zabiegu i odpukać póki co wszystko jest dobrze 😊

Dziewczyny czy Was tez tak mdli strasznie jak mnie? Cały dzień.. wstaje mnie mdli, kładę się i tez mdli :( jutro mam wizytę u lekarza [emoji7] nie mogę się doczekać :)

reklama
@WielkaMi:) ja po biochemicznej normalnie pracowałam, dostałam krwawienia jak okres tylko większe skrzepy i bardziej obfity, czułam się słabo bo większy upust krwi ale jakoś dałam radę. Ale trzymam kciuki za serduszko, u mnie ciąża 11 dni młodsza na ostatnim usg była :)

Do góry